ΠΡΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2023, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΒΟΜΒΑ ΣΤΙΣ 11/12

Κοινοποίηση:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν τη Δευτέρα 11/12 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Π. Μαρινάκη

Αντίστροφη μέτρηση για τα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία, μετά τα τελευταία επεισόδια στον αγώνα βόλει Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του σε ΜΕΘ.
Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη διεξήχθη, σήμερα, Σάββατο 9/12, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την οπαδική βία.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, αλλά και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γιάννης Μπρατάκος.
Οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν τη Δευτέρα 11/12 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Π. Μαρινάκη, ο οποίος το Σάββατο έδωσε μια γεύση για το τι αναμένεται λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα είναι δυναμικές».
«Η οπαδική βία είναι ένα διεθνές φαινόμενο, πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμο ακόμα και για πολύ μεγάλα κράτη, αλλά ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος. Η κοινωνία λέει ένα μεγάλο «δεν πάει άλλο». Βλέπετε ότι μεταφέρεται η βία. Τώρα έγινε σε αγώνα βόλεϊ. Εύκολες λύσεις κατά της οπαδικής βίας δεν υπάρχουν. Το θέμα είναι πολύ σύνθετο και αν δεν ήταν θα το έλυναν εύκολα οι κυβερνήσεις. Να μην λαϊκίζουμε, ούτε να αντιδικούμε, όλοι στην ίδια πλευρά είμαστε. Υπάρχει κάποιος που θέλει να συγκαλύψει την οπαδική βία; Υπάρχει κάποιος που θέλει να τη γλιτώσει ο ένοχος που χτύπησε τον αστυνομικό; Εμείς θέλουμε να βρεθεί ο δολοφόνος του αστυνομικού. Αυτό θέλουμε. Ο Μητσοτάκης δεν φοβάται κανέναν. Θα γίνουν όλα αυτά που πρέπει να γίνουν», δήλωσε το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας, Άδ. Γεωργιάδης.

Στα σκαριά…

Η διακοπή των πρωταθλημάτων στα ομαδικά αθλήματα μέχρι το τέλος του 2023 και η επανεκκίνησή τους το 2024 υπό προϋποθέσεις, η ενεργοποίηση του νόμου Κοντονή του 2015 και των διατάξεων για ταυτοπροσωπία εισιτηρίων-οπαδών, η κατάργηση των συνδέσμων με δικαίωμα για μόνο μία λέσχη για κάθε ομάδα, αλλά και η απαγόρευση εισόδου στους αθλητικούς χώρους ακόμα και ατόμων που έχουν κατηγορηθεί χωρίς να έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για παραβίαση του νόμου για την αθλητική βία, βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συζήτησης.
Ακόμη, η κυβέρνηση θέλει να δώσει έμφαση και στον τομέα της πρόληψης. Κυβερνητικές πηγές που μίλησαν έκαναν λόγο ευθύνες και στην ΕΛ.ΑΣ για τον πλημμελή έλεγχο των φιλάθλων στα γήπεδα.
Τα παραπάνω βρέθηκαν  στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μαξίμου και τη Δευτερα 11/12 να φανεί εάν τελικά θα λάβουν “σάρκα και οστά.”
Πάντως, ο κ. Μαρινάκης ερωτηθείς για εάν πάμε σε αναστολή πρωταθλημάτων, απάντησε «δεν θέλω να μπω σε κάτι συγκεκριμένο. Δεν προεξοφλούμε κάτι».

Μαρινάκης: Μιλάμε για εγκληματίες – Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια

«Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε πως πρέπει «να περιμένουμε έναν Πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν μασάει τα λόγια του και εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες».
Με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, τόνισε ότι «μιλάμε για εγκληματίες, δεν νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο βόλει ξέρουν τι σημαίνει φιλέ, σετ. Πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν χρώμα, ούτε ομάδα. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Ήδη, έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή».
«Τους εγκληματίες πρέπει να τους βάλουμε απέναντι και πρέπει να τους βάλουμε απέναντι όλοι. Προφανώς η Κυβέρνηση με τις πολιτικές της, με κυριότερο να μπουν στη φυλακή όταν παρανομούν», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ανέφερε ότι «η συζήτηση χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες, οι οποίες προφανώς εφάπτονται. Η μία έχει να κάνει με τη βία. Οι εγκληματίες– γιατί μιλάμε για εγκληματίες δεν νομίζω ότι κάποιοι εξ αυτών που πήγαν στο βόλεϊ ξέρουν τι σημαίνει το φιλέ, το σετ, πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα- δεν διαχωρίζονται σε κόκκινους, κίτρινους, πράσινους. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Οι εγκληματίες όμως είναι εγκληματίες και στα πανεπιστήμια και στα γήπεδα. Το έγκλημα δεν θεωρώ ότι πρέπει να προσδιορίζεται με κάποιο πρόθεμα.
Στη συζήτηση, λοιπόν, αυτή έχει ήδη εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, και θα είναι η τρίτη παρέμβαση, μια σειρά από αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Ξέρετε ποιο θεωρώ ότι είναι ο πυρήνας, η πηγή του προβλήματος; Και σας το λέω και ως δικηγόρος που έχει ασχοληθεί αρκετά με το ποινικό δίκαιο. Η παραβατική αυτή συμπεριφορά είναι κλιμακούμενη. Ξεκινούν από ήπιες ποινικά συμπεριφορές, κάποια πλημμελήματα, τα οποία είναι όμως πολύ σοβαρά. Τι συνέβαινε για όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας; Στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των πλημμεληματικών περιπτώσεων, συλλαμβάνονταν, πήγαιναν στη διαδικασία του αυτοφώρου, έπαιρναν και μια – δύο αναβολές, δικάζονταν κάποια στιγμή και έβγαιναν έξω με αναστολή. Σε δύο εβδομάδες ξαναπήγαιναν στο γήπεδο του μπάσκετ, του βόλεϊ, του χάντμπολ, οπουδήποτε και πάλι τα ίδια. Τώρα θα μένουν «μέσα», εφόσον καταδικαστούν. Έναν χρόνο, δύο, όσο αποφασίσει το δικαστήριο. Και δεν αφορά αυτό μόνο το γήπεδο, θα αφορά και τους εμπρηστές, πλημμεληματικές περιπτώσεις που κάποιος οδήγησε επειδή έτσι του «κάπνισε» έχοντας πιει δύο τρία ποτήρια και πήρε μια ζωή σβάρνα ή τραυμάτισε σοβαρά έναν συμπολίτη του. Άρα, η μια συζήτηση έχει να κάνει με τον Ποινικό Κώδικα. Είναι σημαντικές οι αλλαγές γιατί και στα κακουργήματα, η προηγούμενη Κυβέρνηση, που φωνάζει, μείωσε τις ποινές και εκεί. Και εκτέλεση των ποινών χωρίς αναστολή.
Η δεύτερη συζήτηση έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Ο Πρωθυπουργός έκανε μια σειρά από ανακοινώσεις τον Αύγουστο. Είπε κάποια πράγματα και έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται. Δηλαδή, και έλεγχοι στους συνδέσμους γίνονται και έλεγχοι στα γήπεδα γίνονται και μάλιστα έχουν σφραγιστεί πολλοί σύνδεσμοι. Είναι προφανές όμως ότι τρέχει και η Κυβέρνηση, τρέχει και η εγκληματικότητα. Όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλον τον κόσμο. Είπε όμως και κάτι άλλο. Ότι αυτές οι ανακοινώσεις θα είναι δυναμικές. Δηλαδή με βάση τη συμμόρφωση κάποιων. Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Δεν μπορεί κάποιοι να ανέχονται αυτές τις συμπεριφορές ή να μην είναι σφόδρα απέναντί τους».
«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του αστυνομικού που δίνει τη μάχη της ζωής του γιατί βρέθηκε στο σημείο που όφειλε να είναι για να προστατεύσει όλους εμάς τους υπόλοιπους. Και αυτό το νέο παιδί είναι πιθανό να μην γυρίσει στο σπίτι του. Και προσευχόμαστε όλοι για να γυρίσει υγιής και δυνατός στο σπίτι του», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός – Έρευνες της ΕΛ.Α.Σ για τα επεισόδια στου Ρέντη, ελεύθεροι οι 424

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα στο νοσοκομείο της Νίκαιας, μετά τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τα επεισόδια στου Ρέντη.
Σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν ο αστυνομικός νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε καταστολή και με μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.
Όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν, «κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και με μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στο μηρό και πέριξ του τραύματος».
Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια που ξέσπασαν την Πέμπτη 7/12 στου Ρέντη, σύμφωνα με τις τελευταία ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία.
Δεν έγινε καμία σύλληψη, όμως από όλους ελήφθησαν αποτυπώματα και DNA, ενώ έγινε έλεγχος για ίχνη πυρίτιδας σε χέρια και ρούχα ώστε να εντοπιστεί ο χούλιγκαν που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα με πιστόλι.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες των επεισοδίων κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός συνεχίζονται και κυρίως να εντοπιστεί ο δράστης που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

26 Σχόλια

 1. Να κοπούν όλα. Να γλυτώσουμε από όλα τα κακά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Ετσι και αλλιώς μόνο ξένοι αθλητές αγωνίζονται στα Ελληνικά πρωταθλήματα. Αρα, προσφέρουμε εργασία μόνο σε ξένους. Οι Ελληνες ξέχασαν πως κλωτσούν την μπάλα; Δεν έχουν πλέον ενδιαφέρον τα Ελληνικά πρωταθλήματα, για εμάς τους αγνούς Έλληνες φιλάθλους.

 2. Πλην του γιώργου οι υπόλοιποι γράφετε αρλούμπες!!! Το θέμα είναι οτι ο Χοντρός πάει κόντρα στον Κούλη, και ξαμόλησε τα σκυλιά του να κάνουν μπάχαλα…Ξυπνάτε…Όταν παλεύουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα ποντίκια!!!

 3. ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΡΟΙ!!!

 4. για τρελλούς τους έχετε; Δεν βλέπετε με τι μανία πέφτει το χρήμα στα κανάλια για να ελέχγιυν τα πάντα οι δικτάτορες; Τα τουρκοαφεντικούλια !! οι εφέντες!!! σας. ΣΚΥΦΤΕ ΡΕ ΖΩΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΠΕΙ Η ΑΓΙΑ ΜΠΑΛΛΑ!
  Ποιός ηλίθιος νομίζει οτι θα κοπεί το ποδόσφαιρο; πως θα κοιμάτατι ο κοσμος μετά; Τι θέλετε; να ξεσπάει ο κοσμος επανω στους εγληματιες-πολιτικους-δημοσιογραφους-δημοσιους και τραπεζίτες;

 5. Εχει παραγίνει η κατάσταση.
  Αυτός δεν είναι αθλητισμός και και αυτοί δεν είναι φίλαθλοι. Αλλά και οι πρόεδροι των ομάδων τι είναι; Ολοι μαφιόζοι.
  Μας έχουν κουράσει πολύ, μας έχουν προβληματίσει πολύ, μας έχουν στεναχωρήσει πολύ.
  Υπό αυτές τις προυποθέσεις να σταματήσουν πάραυτα όλα τα πρωταθλήματα και να μην ξεκινήσουν ξανά.Θα ζοριστούν λίγο οι επαγγελματίες αθλητές, αλλά θα βρούνε τον δρόμο τους . Εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Ακου, δολοφονίες σε αθλητικά γεγονότα;

 6. Κουλα αν τολμας διεκοψε τα Πρωταθληματα ειδικα του ποδοσφαιρου.Θα σε μαμησει ο χοντρος…..

 7. Την Δευτέρα θα φτιάξουμε Υπουργείο Κουνιστών και Λυγιστών, υπουργός ο Πουστρομανώλας, αναπληρωτής ο Κωλοπιατέλας.

 8. Θα σώσουν τον αθλητισμό οι λινάτσες του Μαξίμου, αυτοί που τον αποτελείωσαν με τον Αυγενάκη.

 9. Θέλετε να λυθεί το πρόβλημα μια για πάντα; Βάλτε όλο το παρακράτος στη φυλακή. Το ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαρακτηρίστε το εγκληματική οργάνωση, βάλτε όλους τους απλυτους στη μπουζου. Από εκεί προέρχεται το πρόβλημα ρε μαλάκες. Αλλά να σας πάει κλασομπανιερες. Αλλά τι λέω δικά σας παιδιά είναι. Ένα είσαστε με παρακράτος, αναρχικούς και εν Ελλάδι μπολσεβίκους.

 10. sta paparia mas ola ta provata twn omadwn , oloi melothanatoi emboliolagnoi gia na vlepoyn to roman circus

 11. Κούλη τις ζαρτιέρες μη χαλάσεις.

 12. Πώς οι Αγγλοι καταπολέμησαν τον χουλιγκανισμό
  Από την κόλαση του Χέιζελ (39 νεκροί και 400 τραυματίες) και του Χίλσμπορο (96 νεκροί και 200 τραυματίες)
  H κατάσταση μέσα και έξω από τα αγγλικά γήπεδα, όπου ο χουλιγκανισμός μετράει περισσότερα από 100 χρόνια ζωής, έγινε ανεξέλεγκτη τη δεκαετία του 1960, με τους φανατικούς να μαχαιρώνονται στους δρόμους των πόλεων και να εισβάλλουν ανενόχλητοι στους αγωνιστικούς χώρους.
  Με την Αγγλία να θρηνεί τον θάνατο 135 φιλάθλων και τον τραυματισμό άλλων 600, η κατάσταση στις αρχές της δεκαετίας του 1990 είχε φθάσει στα άκρα.
  ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ
  Τα κικλιδώματα και τα ψηλά συρματοπλέγματα που χώριζαν τους οπαδούς έφυγαν για πάντα από τις εξέδρες.
  Το αγγλικό μοντέλο αστυνόμευσης των γηπέδων αποτελεί πρότυπο
  ζητούμενο για την αγγλική αστυνομία είναι πλέον η ΠΡΟΛΗΨΗ των επεισοδίων. Να μη δοθεί η δυνατότητα δράσης στον φανατικό και
  Οποιοσδήποτε στα γήπεδα της Αγγλίας παραβιάζει με τη συμπεριφορά του τους κανονισμούς γνωρίζει ότι θα τιμωρηθεί.
  Σημαντικότερος όλων είναι ο ρόλος των φροντιστών, οι οποίοι είναι ηλικίας από 18 ως 65 ετών, και για να προσληφθούν με αποδοχές 25 στερλίνες ανά παιχνίδι πέρασαν από τριήμερα σεμινάρια. Οι φροντιστές φοράνε γιλέκα τεσσάρων χρωμάτων. Πορτοκαλί εκείνοι οι οποίοι φροντίζουν ώστε να περάσουν ευχάριστα οι θεατές, κίτρινο όσοι κάνουν την ίδια δουλειά αλλά διαθέτουν επιπλέον δίπλωμα πυροσβέστη για ώρα ανάγκης, κίτρινο με κόκκινη λουρίδα στο κάτω μέρος οι αρχαιότεροι, των οποίων το μεροκάματο μπορεί να φθάσει τις 100 στερλίνες, και πράσινο εκείνοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον συντονισμό των υπολοίπων. Υποχρέωση των φροντιστών είναι να βρίσκονται δίπλα στους οπαδούς από τη στιγμή που θα περάσουν την είσοδο του γηπέδου. Απαντες οφείλουν να εφαρμόζουν τον κανόνα των τριών «F». Finn, Fair, Friendly (Αποφασιστικότητα, Δικαιοσύνη, Φιλικότητα). Ο φροντιστής επιτρέπεται να ελέγξει τους εισερχομένους και προσφεύγει σε χρήση βίας μόνο για να καταστείλει επεισόδια. Απαγορεύεται να προκαλούν, επιβάλλεται να χαμογελούν στον θεατή και να του συμπεριφέρονται ως φιλοξενούμενο.

 13. Ρε κουφάλες αφού όλοι μαζί στο κόλπο είστε… τα φανατικά κουφιοκέφαλα πληρωμένα όντα είναι οι στρατοί σας τα οποία εξυπηρετούν τις καταστάσεις χάους οι οποίες σας ωφελούν…

 14. η βοθροομάδα πατώνει και θέλει διακοπή για να κάνει προετοιμασία με τον νέο προπονητή. Έκανε τα πάντα για διακοπή. Απειλές σε διαιτητές, επεισόδια και ψευδείς καταγγελίες. Όλα κανονισμένα με την κούλα την γκομενίτσα του

  1. Μονο η μανα σου το καταλαβε και στο εξηγησε σιχαμα

 15. Ειπώθηκε: «η οπαδική βία είναι ένα διεθνές φαινόμενο, πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμο ακόμα και για πολύ μεγάλα κράτη». Τι λες, ρε μεγάλε κυβερνητικέ εκπρόσωπε; Θέλεις και τα λες; Επειδή έτσι τα είπε ο Κούλης, τα λες και εσύ; Θυμάσαι τι έκανε η μακαρίτισσα και αδίστακτη – καριόλα Θάτσερ και έκτοτε έβαλαν όλοι μυαλό; Έχεις δει να γίνονται τέτοια επεισόδια σε δικτατορικά κράτη τύπου Ινδονησίας, Σαουδικής Αραβίας κλπ; Εάν συλληφθεί ένα τέτοιο ρεμάλι, υπάρχει πιθανότητα να εκτελεσθεί, εφ’ όσον επιχειρήσει απόπειρα δολοφονίας. Χίλιες φορές η δικτατορία της Ινδονησίας, που αυτοαποκαλείται το ασφαλέστερο κράτος στον κόσμο και που εάν ξεχάσεις το πορτοφόλι σου στο παγκάκι, θα το ξαναβρείς εκεί, όταν επιστρέψεις, παρά οι δημοκρατίες και οι φλούφλικες ποινές στον κάθε παραβάτη και εγκληματία, που ουδόλως τον νουθετούν ή τον σωφρονίζουν, απεναντίας τον κάνουν χειρότερο σε ενδεχόμενη κάθειρξη.
  Έχετε δει εσείς να υπάρχει αστυνομία σε ταβέρνες, μπαρ, τσίρκο ή άλλους μεγάλους ιδιωτικούς χώρους στους οποίους γίνονται εκδηλώσεις; Εκεί έχουν ειδικούς υπαλλήλους – φρουρούς που εποπτεύουν και περιφρουρούν τον χώρο, προστατεύοντας και συμβουλεύοντας αναλόγως. Γιατί στα γήπεδα, όπου γίνονται εκδηλώσεις των αθλητικών εταιρειών να υπάρχουν δυνάμεις της αστυνομίας; Ας κόψουν τον λαιμό τους οι εφοπλιστές – ιδιοκτήτες των ομάδων να περιφρουρούν μόνοι τους την περιουσία τους και εφ’ όσον δεν μπορούν, ας το κλείσουν το μαγαζάκι τους. Δηλαδή, εάν γίνουν 2 ντέρμπι στο λεκανοπέδιο, θα πρέπει όλη η αστυνομία να φυλάει τα γήπεδα και να ερημώνουν τα αστυνομικά τμήματα από δυνάμεις, που θα μπορούσαν να φυλάσσουν τους δρόμους και τα καταστήματα από τα άλλα κατακάθια της κοινωνίας; Όταν θα παίζει η Εθνική μας ομάδα ή γίνονται μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις εθνικών ομάδων, τότε ναι, να υπάρχει αστυνομία, διότι εκτός από τον κόσμο, προστατεύουμε και το κύρος μας ως χώρα. Το πρόβλημα είναι ποιος θα φυλάει τα καθίκια αυτά έξω από το γήπεδο.
  Όσο για τα ρεμάλια που δεν ήθελαν να δώσουν αποτυπώματα ή να γίνει έλεγχος DNA, θα έπρεπε να τους έχει κοπεί ο βήχας προ πολλού με τα ανάλογα διατάγματα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Γιατί να μην δώσουν αποτυπώματα τα ρεμάλια;
  Όσον αφορά τα ρεμάλια που αυτοαποκαλούνται φίλαθλοι, ενώ είναι οπαδοί, είναι γνωστό ότι είναι ο στρατός των ιδιοκτητών των ομάδων και τους χρησιμοποιούν αναλόγως, αφού τους χορηγούν τη δόση τους των ναρκωτικών και υποστήριξη σε περίπτωση παραπτωμάτων. Όταν κάποιος πάει στο γήπεδο, πάει για να δει την ομάδα του και είναι αφοσιωμένος στο παιχνίδι και προσέχει μην χάσει κάποιο στιγμιότυπο. Για πείτε μου εσείς, τι ρόλο παίζουν αυτοί που είναι μονίμως με την πλάτη στον αγωνιστικό χώρο, ενώ παίζεται το παιχνίδι και ενορχηστρώνουν τα συνθήματα των φανατικών; Αυτοί, λοιπόν, δεν βλέπουν καν το παιχνίδι. Άρα είναι πληρωμένοι υπάλληλοι των ….σωφρόνων προέδρων, οι οποίοι θέλουν – δήθεν – την ειρήνη και την ευταξία. Επιτρέπουν, όμως, οι πρόεδροι τα λέιζερ στα γήπεδα να χτυπάνε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ώστε να τον τυφλώσουν και να μην μπορεί να αντιδράσει, αφήνουν να πέφτουν καπνογόνα ή κροτίδες ή να ακούγονται μπινελίκια και βρώμικα συνθήματα, που δηλητηριάζουν τις ψυχές των μικρών παιδιών, που ήλθαν να δουν αγώνα και μαθαίνουν όλη τη βρωμιά. Αυτά όλα, βεβαίως, συμβαίνουν στα παιχνίδια του εσωτερικού, διότι στα διεθνή παιχνίδια κάθονται όλοι παναγίες, διότι φοβούνται τις ποινές που δίνει η ΟΥΕΦΑ. Άρα είναι δασκαλεμένοι άνωθεν ή μήπως όχι; Κάποιοι θα πουν ότι τι περιμένεις να δεις στις κερκίδες ενός ποδοσφαιρικού αγώνα; Ανθρώπους της όπερας ή της εκκλησίας; Ακούστε κύριοι: όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Προ 50ετίας πάλι υπήρχε ένταση στα γήπεδα, αλλά πήγαιναν και καθόντουσαν μαζί οι πράσινοι και οι κόκκινοι, ενώ σήμερα έχουν απαγορεύσει να έρχονται οπαδοί της φιλοξενουμένης ομάδος.
  Θα πρέπει να ελέγχονται σοβαρά οι εισερχόμενοι στο γήπεδο και το γήπεδο να ελέγχεται, επίσης, όταν είναι άδειο ακόμη, διότι μερικές φορές μπαίνουν τα εκρηκτικά από ανθρώπους της ομάδος. Θα πρέπει οι οπαδοί να μην φορούν κουκούλες σε μόνιμη βάση και ενδεχομένως να θεσμοθετηθεί κάποιου τύπου ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που θα σε ταυτοποιεί μέσα στο πλήθος.
  Είναι προφανές ότι το κάθαρμα που έρριξε την φωτοβολίδα ευθείας βολής δεν είχε καλό σκοπό. Γενικώς τα άτομα αυτά που δρουν έτσι, είναι τα κομπλεξικά άτομα που μουτζουρώνουν με γκράφιτι τους δρόμους, τα καταστήματα, τις γέφυρες, είναι αυτά που ακούν σκυλάδικα τραγούδια και ραπ, τραπ, ….μπαπ και δεν ξέρω τι άλλο σκουπίδι κυκλοφορεί, είναι τα άτομα που κυκλοφορούν με μηχανάκια χωρίς καθρέφτες, αριθμό, κράνος, με πειραγμένες εξατμίσεις, που δεν σέβονται κανόνες κυκλοφορίας, που επιστρέφουν μεθυσμένοι από βραδινές εξόδους, που είναι έτοιμοι για καυγά ανά πάσα στιγμή, που έχουν φθηνά αυτοκίνητα με πανάκριβα στερεοφωνικά για να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο, είναι τα άτομα που δεν πήγαν σχολείο ή που ήσαν οι τελευταίοι μαθητές, είναι τα άτομα που έχουν κλέψει ή κλέβουν, ληστεύουν, και ενίοτε (με επιφύλαξη, διότι εκεί είναι άλλα τα συμφέροντα) είναι και τα άτομα που καταστρέφουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις των εργαζομένων προκαλώντας επεισόδια και γενικώς πρόκειται για το κατακάθι της κοινωνίας. Ε, λοιπόν, αυτά τα άτομα χρειάζονται, εκτός από βρωμόξυλο και δυνατή εκπαιδευτική παρέμβαση για να ξαναγίνουν άνθρωποι χρήσιμοι. Κάποτε υπήρχαν τα αναμορφωτήρια, αλλά κάποιοι τα κατήργησαν, όπως επίσης μείωσαν τις ποινές και ξεθάρρεψαν τα ρεμάλια. Όταν πέφτουν ψιλές σε τέτοια άτομα, αντιδρούν κάποιες πολιτικές παρατάξεις. Όταν τους αφήνουν και καταστρέφουν, αντιδρούν οι άλλες πολιτικές παρατάξεις. Θα πρέπει να σαφές: έχουν το δικαίωμα αυτοί οι στρατοί να κάνουν τέτοια αίσχη;
  Ερώτημα: η φανατίλα και η ενέργειά τους αυτή θα είναι η ίδια, όταν τους χρειασθεί η πατρίδα σε ενδεχόμενο πόλεμο;

  1. Μπραβο φιλε, αλλα που τα λες; Διοικουν τη χωρα κουληδες κλοουν αμορφωτοι, ας γελασω οτι τελειωσε το χαρβαρντ, ενταξει ξερουμε πως πηρε πτυχιο και αμφιβαλω αν ξερει τη διευθυνση. Αλλα δυστυχως αυτα τα βλαμενα διοικουν την ελλαδα και οχι ανθρωποι σαν εσενα που ξερουν να σκεφτονται

 16. Θα πέσει πολύ γέλιο Κουλής εναντίον Χοντρού
  Σαν να λέμε Τριφωνας από Πλατανιά εναντίον Σπαζοκέφαλου.. όπως στη ταινία με τον Βέγγο
  Πάρτε ποπκόρν και ανοιξτε τις τηλεοράσεις

 17. αμα ο υπουργος δημοσιας ταξης και οι διευθυντες αστυνομικων τμηματων ειναι ‘νεο βιταμ soft’ και κανουνε soft ελεγχους σε γηπεδα,συνδεσμους, καταληψεις, προαυλια γυμνασιων, προαυλια λυκειων, παρκα,πλατειες, πανεπιστημιακους χωρους κλπ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΡΟΖ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΟ, ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ! ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑ!!

 18. Κουλη τον Ευαγγελο τον ρωτησες? Θα τα βαλεις με το μισο πληθυσμο της χωρας? Ψηφαλακια ειναι αυτα!

 19. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΡΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΝ ΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ? 5 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΡΑΧΟΥΛΑΣ,ΟΥΤΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΥΤΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ . ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΧΑΣΙΛΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ . ΤΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ

 20. Μαλιστα… η ενωση αστυνομικων ζηταει λογω του τραυματισμου του αστυνομικου διακοπη του πρωταθληματος. Οταν ομως ερωτηθηκαν καποτε γιατι δεν διαμαρτυρονται που αλβανοι που εχουν γεμισει την ελλαδα τους πυροβολουν με καλασνικοφ ή γιατι δεν διαμαρτυρονται που ενω με κινδυνο της ζωης τους συλλαμβανουν βαρεις εγκληματιες που αφηνονται ελευθεροι, τοτε η απαντηση τους ηταν οτι δεν εχουν θεσμικο ρολο ή λογο ουτε δικαιωμα για κατι τετοιο. Τωρα ομως τα τσογλανακια που κατα τα αλλα δερνουν ηλικιωμενους, γυναικες και παιδια οταν διαταχθουν εχουν θεσμικο ρολο και λογο να απαιτουν διακοπη του πρωταθληματος εεε;;;

Comments are closed.