ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ; ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΛΟΓΩ ΚΛΟΠΩΝ – «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ»! ΜΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΡΙΟΝΙΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ! ΕΝΑ ΧΑΟΣ…

Κοινοποίηση:
elies

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει τους τελευταίους μήνες οι κλοπές ελιών και ελαιολάδου αφού οι ακραίοι καύσωνες που «χτύπησαν» τη Μεσόγειο επιβάρυναν την παραγωγή και ώθησαν την τιμή του «υγρού χρυσού» σε πολύ υψηλά επίπεδα. «Οι τιμές παραγωγού, οι οποίες πριν από δύο χρόνια ήταν περίπου στα 3,5 ευρώ ανά κιλό, στις αρχές του 2023 σκαρφάλωσαν στα 4-4,5 ευρώ.

Σήμερα, στο τέλος της ελαιοκομικής περιόδου, έχουν φτάσει τα 8-8,5 ευρώ», είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες ο Γιώργος Οικονόμου, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), ο οποίος εκπροσωπεί περίπου το 85% της ελληνικής παραγωγής ελαιολάδου. Παραγωγοί και έμποροι βρίσκονται σε απόγνωση μιας και σχεδόν καθημερινά το αστυνομικό δελτίο εμπλουτίζεται με περιπτώσεις κλοπών ελαιόλαδου αλλά καρπών ελιάς.

Λόγω της υψηλής τιμής του ελαιολάδου, πλέον οι ελαιοπαραγωγοί και οι έμποροι ζουν με τον φόβο μήπως είναι τα επόμενα θύματα των συμμοριών που σαρώνουν χωράφια και αποθήκες και δεν αφήνουν τίποτα στο διάβα τους. Οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο προκειμένου να προφυλαχθούν όπως ειδικά gps σε σχήμα ελιάς που τοποθετούνται στα δέντρα και ειδοποιούν σε περίπτωση που κάποιος τα μετακινήσει.

Τίποτα ωστόσο δεν φαίνεται ικανό να βάλει τέλος στη δράση των απατεώνων. Τα περιστατικά έχουν αυξηθεί δραματικά θέτοντας σε συναγερμό τις αστυνομικές Αρχές που ήδη επεξεργάζονται σχέδια προκειμένου να περιορίσουν το φαινόμενο.Οι αριθμοί είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 έως και τις 12 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών ελαιοκάρπου και 28 περιπτώσεις κλοπών ελαιολάδου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στους καρπούς της ελιάς, εκλάπησαν συνολικά περισσότεροι από εννέα τόνοι, ενώ συνελήφθησαν για τέτοια αδικήματα τέσσερις Έλληνες.

Όσον αφορά στο ελαιόλαδο, στο παραπάνω χρονικό διάστημα αφαιρέθηκαν περισσότερα από 2.200 λίτρα, ενώ συνελήφθησαν για τέτοιου είδους κλοπές πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Καλοι μου παραγωγοι δωστε γρηγορα μια λυση γιατι καταφτανει οσονουπω κι ο Ερντοκλαν και χωρις…λαδι το βραδι θα τονε παμε ασαλιοτο? Ειμαστε…φιλοξενος λαος!

  2. Να έρθουν οι τεμπέληδες και άχρηστοι δημόσιοι που πατάνε το pin. να μαζέψουν τις ελιές θα. βάλουν τα κλάματα και θα φωνάξουν.την μαμά τους

  3. ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ……
    ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤ 5 ΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΕ 3 ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΒΡΟΥΝ ΖΗΤΑΝΕ 60 ΜΕ 70 ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΟ…. ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΟΙ Η ΖΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ Η ΔΟΥΛΕΥΕΟΥΝ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ..

  4. Τριπλό το φταίξιμο:
    1. Κυβέρνηση ανίκανη να ελέγξει την αγορά ή ίσως και να επιδιώκει την αύξηση των τιμών
    2. Παραγωγοί που βρήκαν ευκαιρία να πλουτίσουν εκμεταλλευόμενοι την αύξηση των τιμών άλλων ελαίων όπως καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο κλπ
    3. Την μειωμένη παραγωγή καρπών των ελαιοδένδρων φέτος με συνέπεια την μείωμένη παραγωγή ελαιολάδου
    4. και οι ΤΨΡΜ που δεν βάζουν μυαλό και ξαναδώσαν ψήφο εμπιστοσύνης στους “άριστους” της απατεωνιάς

    Όσο για τους παραγωγούς το “τυρί” το είδαν την “φάκα” δεν είδαν, γιατί δεν κατάλαβαν ότι η ΝΤΠ θα χρησιμοποιήσει στο σύντομο μέλλον εναντίον τους την αήθη “αισχροκέρδια”.

Comments are closed.