ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΙΤΣΑ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ: Περίπου 3.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες- Τι είπε για το «Moskva»

Κοινοποίηση:
zelenskyy-vol

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έως και 3.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 10.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Ζελένσκι έκανε λόγο για 2.500 με 3.000 απώλειες Ουκρανών στρατιωτών. Ανέφερε επίσης ότι περίπου 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί, συμπληρώνοντας ότι «είναι δύσκολο να πούμε πόσοι εξ αυτών θα επιβιώσουν».

Πριν από ένα μήνα, ο Ζελένσκι υπολόγιζε ότι περίπου 1.300 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν σκοτωθεί. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις, ισχυρίστηκε ότι είχαν σκοτωθεί πολύ περισσότεροι Ρώσοι στρατιώτες. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, οι απώλειες των ρωσικών δυνάμεων υπολογίζονται σε 19.000 με 20.000 νεκρούς. Επισήμως η Μόσχα κάνει λόγο για 1.350 νεκρούς στρατιώτες της.

Και οι δύο πλευρές στη σύγκρουση έχουν διατυπώσει συχνά ισχυρισμούς σχετικά με τις απώλειες που έχει προκαλέσει η μία στην άλλη – συνήθως πολύ υψηλότερες από τους επίσημους υπολογισμούς του αντιπάλου τους.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι προειδοποίησε για την απειλή πιθανής ρωσικής πυρηνικής επίθεσης. Υποστήριξε ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να την κάνουν επειδή ο Πούτιν δεν εκτιμάει τις ζωές των ανθρώπων. «Θα πρέπει να σκεφτόμαστε να μην φοβόμαστε, να μην φοβόμαστε αλλά να είμαστε έτοιμοι. Αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα για την Ουκρανία, όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά για όλο τον κόσμο, νομίζω», είπε.

Σε ερώτηση για το καταδρομικό «Moskva», το οποίο βυθίστηκε, ο Ουκρανός πρόεδρος ήταν προσεκτικός στην απάντησή του. «Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει πια. Για εμάς είναι ένα ισχυρό όπλο ενάντια στη χώρα μας, επομένως η βύθισή του δεν είναι τραγωδία για εμάς», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι «η ιστορία θα δείξει» τι συνέβη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: