ΠΟΙΟΣ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ;; Ο οδηγός-έκπληξη που μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο της F1

Κοινοποίηση:
AINZ

Η Formula 1 ανοίγει φέτος ένα νέο κεφάλαιο με τις τεράστιες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς να διαταράσσουν τις ισορροπίες. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία άλλαξε πλήρως την εικόνα των μονοθεσίων και όπως είναι η γενική εκτίμηση, το 2022 μπορεί να δούμε εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Οι διαφορές αναμένεται να είναι μικρές και ίσως, ομάδες που ήταν πιο πίσω σε επίπεδα ανταγωνιστικότητας, να εκμεταλλεύτηκαν σωστά τους κανονισμούς και να πρωταγωνιστήσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ισχυρός άνδρας της Red Bull Racing, o Helmut Marko, υπολογίζει ενδεχόμενη αντεπίθεση της Ferrari κι αν αυτός ο υπολογισμός βγει σωστός, θεωρεί πως ο Carlos Sainz έχει ότι χρειάζεται για να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο Marko είπε στην Auto Bild: «Με τους νέους κανονισμούς είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για αυτή τη σεζόν. Όμως αν η Ferrari μπορέσει να είναι πολύ επιτυχημένη με το νέο μονοθέσιό της, τότε ο Carlos μπορεί σίγουρα να διεκδικήσει τον τίτλο. Είναι πολύ καλός οδηγός αγώνων. Δεν έφυγε από τη Red Bull εξαιτίας της απόδοσής του. Και έδειξε πως ο (Charles) Leclerc μάλλον δεν είναι το παιδί-θαύμα που νόμιζε ο κόσμος».

Ο Sainz ήταν μέλος της Red Bull από το 2010 έως το 2017. Ξεκίνησε από την Ακαδημία της, αναρριχήθηκε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και το 2015 έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 με τη Scuderia Toro Rosso. Μαζί με τον σημερινό παγκόσμιο πρωταθλητή, Max Verstappen.

Όμως όταν το 2016 προέκυψε κενό στην πρώτη ομάδα, την προαγωγή την πήρε ο Ολλανδός, όχι ο Ισπανός. Αυτό του στοίχησε, όπως και το γεγονός πως δεν ντύθηκε στα χρώματα της Red Bull Racing ούτε το 2017. Έτσι πριν καν τελειώσει εκείνη η σεζόν, πήγε στη Renault.

Η διετία 2019-2020 τον βρήκε στη McLaren με την οποία πανηγύρισε το πρώτο βάθρο του ενώ το 2021 πήρε μετεγγραφή στη Scuderia Ferrari. Ανέβηκε τέσσερις φορές στο βάθρο και στο τέλος της σεζόν ήταν στην 5η θέση της βαθμολογίας – ψηλότερα από τον Leclerc!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: