ΠΗΔΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ!!!! Και ο Σπηλιωτόπουλος για το κακούργημα των υποκλοπών: «Ο Κ.Μητσοτάκης έχει την αντικειμενική ευθύνη – Έπρεπε να παραιτηθεί»

Κοινοποίηση:
spiliotopoulos

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή του Νεότερου, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Kontra  ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη για το κακούργημα των υποκλοπών καθώς είναι  «ο έχων την αντικειμενική πολιτική ευθύνη».

Συγκεκριμένα είπε πως υπάρχει: «Αντικειμενική πολιτική ευθύνη στον ίδιο τον πρωθυπουργό» και πρόσθεσε ότι «σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί» για ανάλογες υποθέσεις.

Είναι ένα ακόμα ιστορικό στέλεχος της ΝΔ που εξαπολύει επίθεση κατά του Κ.Μητσοτάκη, μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη, το Νικήτα Κακλαμάνη, τον Κ.Τζαβάρα και τον ίδιο τον Κ.Καραμανλή.

Αναλυτικά είπε: «Η ελευθερία θα έπρεπε να είναι σημαία για οποιοδήποτε κόμμα θεωρεί ότι είναι φιλελεύθερο.

Υπό αυτή την έννοια δεν είναι δυνατόν σήμερα να έχουμε καταστρατήγηση του άρθρου 19 παράγραφος 1 το οποίο προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών και πολύ περισσότερο να μιλούμε για παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων όταν είναι σαφές από το άρθρο 61 του συντάγματος παράγραφος 3 ότι δεν μπορεί αυτό να είναι νομικά αποδεκτό σε καμία περίπτωση όσον αφορά το πολιτικό προσωπικό της χώρας».

Και συνέχισε τοποθετώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη στο κάδρο των ευθυνών: «Και βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Όταν αυτό λοιπόν συμβαίνει, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τις δύο παραιτήσεις, Παραίτηση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού ή παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ που ήταν και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε και με μία αντικειμενική πολιτική ευθύνη.

Αντικειμενική πολιτική ευθύνη που υπάρχει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό γιατί σύμφωνα με την αλλαγή που έγινε, ο ίδιος προΐσταται πολιτικά της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών».

«Ως εκ τούτου, εγώ πίστευα ότι θα έπρεπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη και βεβαίως από κει και έπειτα να γίνει μία ουσιαστική διερεύνηση του όλου ζητήματος και να μην καλυπτόμαστε πίσω από το δήθεν απόρρητο ή να έχουμε, εντός εισαγωγικών, ως επιχείρημα ότι όποιος πει το τι ακριβώς έγινε ενδεχομένως να πάει και 10 χρόνια φυλακή διότι υπάρχει το γνωστό απόρρητο και πίσω από το απόρρητο και πίσω από μία εξεταστική επιτροπή στην ουσία να γίνει συγκάλυψη ενός μείζονος σκανδάλου», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί: «Γιατί ότι έχει να κάνει πραγματικά με καταστρατήγηση ατομικών ελευθεριών εκεί θα πρέπει και από ιδεολογικές αναφορές να είμαστε σε μία θεσμική κατά τη δική μου εκτίμηση εγρήγορση γιατί προέχει η προστασία του συντάγματος και προέχει η προστασία της ελευθερίας του ατόμου και της πολιτικής ζωής. Σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί γι αυτό».

Μάλιστα, μιλώντας για το κόμμα της ΝΔ, σημείωσε: «Με πολύ μεγάλη λύπη βλέπω, ότι διολισθαίνει η Νέα Δημοκρατία σε πρακτικές που δεν ταιριάζουν με τον φιλελεύθερο χαρακτήρα τον οποίο είχε κάποτε και που εν πάση περιπτώσει είναι και στο καταστατικά κατοχυρωμένος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

 1. Να λετε παλι καλα που βγηκε ο κούλης σκεψου να εβγαινε ο μειμαρακης;
  Η ακομα χειροτερα ο μπουμπούκος;
  Η ο ψωμιαδης;

 2. ΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΙΚΙΟ Η ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤ@

 3. ΒΡΕ ΚΑΛΟΣ ΤΗΝ ΣΑΛΟΜΗ ΠΟΥ ΤΟΧΑΝΕ ΚΡΥΜΑΙΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ………….ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ……

 4. τους γλεντάει μέχρι και η Σαλώμη ! ΛοΛ τι ψηφίσατε ρε ;

 5. Δεν πηδούν από τη βάρκα.Απλά οι Καραμανλικοί και οι Σαμαρικοί,πήραν εντολή να ρίξουν τον κρετίνο μιζοτάκη

 6. Σπηλιωτόπουλος: η περιβόητη Σαλώμη (πισωγλέντρα) της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Και οι GAY είναι αναγκαίοι.

 7. Αυτόν γιατί τον διώξανε από το βρωμοκόμμα τους;

Comments are closed.