ΠΕΦΤΕΙ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ZELENSKY ΑΠΟ ΝΑΤΟ – ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΡΩΣΙΑΣ

Κοινοποίηση:
ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Σταμάτησε να ασχολείται το ΝΑΤΟ με την Ουκρανία – Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Zelensky

Η συντριβή των Ουκρανών στο πεδίο των μαχών φέρνει δύο σημαντικές εξελίξεις: Την απομόνωση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και στο εγγύς μέλλον την άνευ όρων παράδοση του Κιέβου, την οποία όπως όλα δείχνουν, αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluzhny.
Όπως αποκάλυψε εξάλλου ο βραβευμένος δημοσιογράφος Seymour Hersh, σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες και μάλιστα με ραγδαία δυναμική μεταξύ του Zaluzhny και του Ρώσου ομολόγου του, Valery Gerasinov για μία κατάπαυση του πυρός και τη σύναψη μίας συμφωνίας με όρους που θα επιβάλει η Μόσχα. 
Όμως η πιο σημαντική εξέλιξη έγινε γνωστή το Σάββατο (2/12/2023), που καταδεικνύει ότι το ΝΑΤΟ και κατ΄ επέκταση η συλλογική Δύση σταμάτησαν να ασχολούνται με την Ουκρανία, ρίχνοντας όλο το βάρος πλέον στη Μέση Ανατολή.
Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει ο πρώην αναλυτής της CIA Scott Ritter, στις ΗΠΑ επικρατεί πανικός για την τρομακτική υπεροχή της Ρωσίας στα υπερηχητικά όπλα και τους βαλλιστικούς πυραύλους.

Το ΝΑΤΟ ούτε καν ασχολήθηκε με την Ουκρανία

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ τον Νοέμβριο άφησε περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις ενώ η Ουκρανία είναι πλέον ένα ενοχλητικό αγκάθι για το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, που δείχνει να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας από τη Ρωσίας στον εν λόγω proxy war (πόλεμο αντιπροσώπων).
Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για την Ουκρανία ήταν είναι το τελευταίο σημαντικό γεγονός για το ΝΑΤΟ για τον χρόνο που φεύγει.
Ως εκ τούτου, παρά τη φαινομενικά συνηθισμένη φύση της συνάντησης, οι προσδοκίες ήταν σημαντικές.
Εξάλλου στην ουκρανική ηγεσία είχαν καλλιεργηθεί υψηλές προσδοκίες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Βίλνιους στα μέσα Ιουλίου.
Όμως οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ούτε καν ασχολήθηκαν με την Ουκρανία προς απογοήτευση του Zelensky.
Έριξαν όλο το βάρος τους στη Μέση Ανατολή, όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
«Οι υπουργοί Εξωτερικών ανησυχούν για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή», είπε ο Stoltenberg.
Ερωτηθείς για τον «ρόλο της συμμαχίας στη σύγκρουση», ο Stoltenberg απάντησε: «Κάποιοι σύμμαχοι ενεργούν διαφορετικά. Αλλά οι δομές του ΝΑΤΟ δεν εμπλέκονται άμεσα. Ένα από τα μηνύματά μας είναι: H σύγκρουση να μην κλιμακωθεί σε μεγαλύτερη περιφερειακή.»

Στον πάγο οι ελπίδες της ουκρανικής ηγεσίας

Ως προς τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, το θέμα που καίει τον Zelensky, δόθηκαν κάποιες …αόριστες υποσχέσεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει το καθεστώς του Κιέβου, παρά τη μείωση των στρατιωτικών προμηθειών και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για πακέτο 61,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα εγκριθεί σύντομα, ισχυρίστηκε. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου.
«Αυτό που βλέπω και ακούω είναι ισχυρή δικομματική υποστήριξη και στα δύο σώματα του Κογκρέσου», είπε – χωρίς να το υποστηρίζει με σθένος – ο Bliknen.
Όσον αφορά στον δεύτερο διακαή πόθο του Zelensky, την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η απογοήτευση ήταν ακόμη πιο μεγάλη.
Η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών, εντελώς αόριστα ανήγγειλε ότι συνέταξε έναν κατάλογο με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις…χωρίς να προσδιοριστεί καν ένα χρονοδιάγραμμα.
Για βαριές υποσχέσεις και ελαφριά πραγματικότητα έκανε λόγο ο Michael John Williams ειδικός στην ευρωπαϊκή πολιτική στο Ατλαντικό Συμβούλιο.
Διαπίστωσε την εμφανή προσπάθεια του ΝΑΤΟ να καθησυχάσει την Ουκρανία, χωρίς να δεσμευτεί για οτιδήποτε.
Είναι ορατή η κόπωση και η έλλειψη μακροπρόθεσμου σχεδίου.

Τρομάζουν οι ΗΠΑ με το οπλοστάσιο της Ρωσίας

Εν τω μεταξύ τρόμος επικρατεί στις ΗΠΑ για την υπεροχή της Ρωσίας, τόσο στα υπερηχητικά όπλα, όσο και στους βαλλιστικούς πυραύλους όπως αποκαλύπτει ο πρώην αναλυτής της CIA Scott Ritter.
Οι ΗΠΑ υστερούν σταθερά από τη Ρωσία και την Κίνα, όσον αφορά τον στρατηγικό ανταγωνισμό, ενώ εξακολουθούν να επιμένουν στη συνέχιση της σύγκρουσης και με τα δύο κράτη σε μια προσπάθεια να επιβεβαιώσουν εκ νέου την αμφισβητούμενη υπεροχή τους, σημειώνει ο Ritter στο Sputnik.

Αυτή η κατάσταση ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιφέρει ένα καταστροφικό αποτέλεσμα, υπερτονίζει ο Αμερικανός ειδικός.
Στις αρχές Νοεμβρίου, μια προγραμματισμένη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III (ICBM) από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξε σε αποτυχία καθώς η Πολεμική Αεροπορία αναγκάστηκε να καταστρέψει πρόωρα τον πύραυλο κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Το Πεντάγωνο υποστήριξε ότι «οφείλονταν σε μια βλάβη» κατά τη διάρκεια της δοκιμής.
Ο πύραυλος με πυρηνική κεφαλή βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από το 1970, έχοντας παραταθεί η διάρκεια ζωής του πολλές φορές μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1990, γεγονός που έκανε τις ΗΠΑ να δώσουν έμφαση στην παραγωγή στρατηγικών πυραύλων.
Ένα νέο σύστημα, το Sentinel ICBM, αναπτύσσεται επί του παρόντος για να αντικαταστήσει το Minuteman III, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί να αντικαταστήσει πλήρως τον παλαιότερο πύραυλο για άλλη μια δεκαετία.Η Ρωσία έχει ξεπεράσει τις ΗΠΑ

Ωστόσο, όταν ο Sentinel και άλλα πυρηνικά όπλα, όπως το βομβαρδιστικό B-21 Raider, τεθούν επιτέλους σε λειτουργία, θα έχουν ήδη ξεπεραστεί από τους ρωσικούς και τους κινεζικούς, καθώς αυτά τα δύο κράτη έχουν ήδη επιτύχει πυρηνική υπεροχή έναντι των ΗΠΑ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα μοντέλο πυρηνικής αποτροπής που ονομάζεται Τριάδα.
Υπάρχουν τρία σκέλη στην τριάδα: Υπάρχει το επανδρωμένο εναέριο σκέλος βομβαρδιστικού που αποτελείται από βομβαρδιστικά B-52H και βομβαρδιστικά B-2.
Υπάρχει το σκέλος της θάλασσας, βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύονται υποβρύχιο, τα Trident II που μεταφέρονται στα παλιά υποβρύχια κλάσης Οχάιο και μετά υπάρχει το επίγειο σκέλος, το οποίο αποτελείται από 400 πυραύλους Minuteman III που είναι φορτωμένοι σε σιλό σε όλη τη Μεσοδυτική πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών», εξήγησε ο Ritter.
«Ο Minuteman III είναι ένας πολύ παλιός πύραυλος.
Έχει δεχθεί πολλές τροποποιήσεις.

Αλλά η ουσία είναι ότι έφτασε στο τέλος της χρησιμότητάς του», επισημαίνει ο Ritter.
«Να τον συγκρίνετε και να τον αντιπαραβάλετε με τους ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύονται τώρα, δύο συγκεκριμένα: τον πύραυλο Sarmat, ο οποίος είναι ένας βαρύς διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που φέρει πολλαπλές κεφαλές, συμπεριλαμβανομένης της υπερηχητικής Avangard.
Μπορεί επίσης να εκτοξευθεί, λόγω της εμβέλειάς του, πάνω από τον Νότιο Πόλο, πράγμα που σημαίνει ότι έρχεται στις ΗΠΑ από μια κατεύθυνση όπου δεν υπάρχουν ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.
Υπάρχει και ο πύραυλος Yars, που μπορεί να εκτοξευθεί και από σιλό και φέρει την υπερηχητική κεφαλή Avangard».
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

 1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Giorgos.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΛΑΓΝΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΚΟΥΝΑΤΟΥ ?? ( ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ) ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΑΡ@@ΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΛΙΑΤ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ ΠΟΥΤΙΝ?????? ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΙΣΟΥΜΕ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ , ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ,ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ) ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ….. ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΩΝ ΜΑΣ-.ΒΛΕΠΕ ΝΑΤΟ-.

 2. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ZELENSKY ΚΑΙ ΜΙΤΣΟΤΑΚΗ

 3. Κάθε Νεοταξίτης ,κάθε Παγκοσμιοποιητής, κάθε Πολυπολυτισμικός και Αντινατιβιστής είναι Ναζί.
  Συνεπώς θα τους τρώμε στην μάπα εσαεί.

 4. Γαμιουνται οι Αμερικλανοι το πουταΝΑΤΟ ο ζελενσκυ ο Μητσοτάκης ο γαμιολης το αφεντικό τους ο αντίχριστος η νέα τάξη πραγμάτων και η ανύπαρκτη κλιματική αλλαγή. Στα τσακιδια……

 5. Την πάτησαν οι αμερικάνοι. Σε κουτσό άλογο πόνταραν τα λεφτά τους.

 6. Τώρα ΗΠΑ Και Ευρώπη μουγγααασσσσ!! Δεν πήραν χαμπάρι τι εστί Ρωσική Αρκούδα! Ντοκουμέντα αληθή::: 6000 πυρηνικές κεφαλές η Ρωσία 4700 η Αμερική!!!! Αχανής η Σιβηρία σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου συγκεντρωμένη η Αμερική! Έκταση οκταπλασια η Ρωσία Σιβηρία από ΗΠΑ. Επίσης στρατιωτικός άξονας Ρωσίας Κίνας Β. Κορέας Ιράν !!! Οπότε βγάλτε τα συμπεράσματά σας!!!

 7. Ακόμα ζει η τακουνάτη ναζιστοαδερφάρα Ζελέδια;Το σαταΝΑΤΟ ακόμα σφαλιάρες τρώει από τον Πούτιν;Δεν προλαβαίνουν να μετράνε σφαλιάρες

 8. Τόσο καιρό τα λέμε ότι οι ουκρανοί και οι νατοικοι θα διασυρθούν. Κάποιοι ανόητοι νόμιζαν ότι επειδή πέρσι οι ουκρανοί πήραν πίσω κάποια εδάφη θα κερδίσουν τον πόλεμο. Ο πόλεμος είναι μαραθώνιος και η Ρωσία έχει τεράστιες αντοχές. Τώρα δεν έχουν να στείλουν άνδρες στις κρεατομηχανές και υποχωρούν παντου. Οι Ρωσία ρεζιλεψε τους δυτικούς με τις κυρώσεις που απετυχαν και θα συνεχίσει μέχρι την τελική νίκη. Οι σκοτεινές δυνάμεις τρώνε τα μούτρα τους και ο Πούτιν δίδαξε ένα σκληρό μάθημα σε όλα αυτά τα σκουπίδια.

 9. Ας πρόσεχαν το ΝΑΤΟ και οι ηλίθιοι Ευρωπαίοι.
  Κατ’ αρχήν δεν γνώριζαν πόσο διεφθαρμένη είναι η Ουκρανία? Όχι ότι είναι λιγότερο διεφθαρμένη η Ρωσία, αλλά όπως και να είναι, υπερέχει στρατιωτικά της Ουκρανίας.
  Μα τόσο βλάκες? Κάθε άλλο, τα Στρατιωτικά εργοστάσια της Δύσης έχουν δουλίτσες τώρα, διότι αναπληρώνουν τον εξοπλισμό που έστειλαν στην Ουκρανία.

 10. που ειναι τα βλαμμενα που μασ ειχαν πρήξει τα ούμπαλά ότι οι ρώσοι θα χάσουν τον πόλεμο, στισ τρυπεσ τουσ μπηκαν τα Αμερικλανακια
  και εδω καναδα όποιον ρωτήσεις θα σου πει ότι η Ουκρανία έχει κερδίσει τον πόλεμο τεράστια προπαγάνδα και σιγά-σιγά το εξαφανίζουν και από τις ειδήσεισ σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα μπάσταρδοί όλοι

 11. Εσεις εδω που γραφατε πριν ενα χρονο οτι η ρωσια θα παθει πανωλεθρια απο τους δυτικους δημοκρατες και το φοβερο ανικητο νατο τωρα τρεχατε τσουτσεκια . ντουπεκι. και εχει και συνεχεια για την γουνα σας ….

 12. Σε όλους τους τομείς η Ρωσία μαμάει την σατανοδύση και το πουταΝΑΤΟ της μασωνίας,από παντού σκαμπίλια τρώνε μαζί με τον υποτακτικό τους τον Ζελέδια την αδερφάρα

 13. Παιδιά, ζω στις ΗΠΑ… δε φαντάζεστε την προπαγάνδα που τρώμε καθημερινά, πως δλδ κερδίζει η ουκρανία κ κάθε μέρα καταστρέφει τους Ρώσους.
  Στις εφημερίδες, στην τηλεόραση, σε Microsoft/yahoo/google news, παντού.
  Για να δικαιολογούν τα ποσά που μοιράζονται οι Biden και πουστρεύσκι.

 14. Ο…”αμυντικος μηχανισμος” του ΝΑΤΟ καταλαβε οτι η Ρωσια δεν ειναι Σερβια! Εβαλε τη γοβα σημαια αλλα τωρα κοιταει να την αδειασει μην τα ξερασει ολα!
  Καημενε Ζελε μαλλον τη τυχη Σανταμ και Κανταφι θαχεις!

 15. ΑΔΕΡΦΑΡΑ ΖΕΛΕ!!!!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΑ!!!!!!
  ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΜΠΙΛΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΩΣ!!!!!
  Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ!!!! ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ !
  ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΑΣ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!!!! ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ!!!!!!!

 16. ο Ζελένσκυ δεν ήταν η σωστή πλευρά της ιστορίας ή η σωστή πλευρά έχασε;;; αυτός έκανε χονδρή κονόμα και οι άλλοι σκοτωνόντουσαν θεωρώντας ότι πολεμάνε “για την πατρίδα”, αν όμως τον είχαν συλλάβει από τηβ πρώτη ημέρα και έκλειναν μια συμφωνία με την Ρωσία δεν θα είχε γίνει πόλεμος

Comments are closed.