ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, Λουτσέσκου: «Ματς που δημιουργεί έντονα συναισθήματα»

Κοινοποίηση:
lucescu97147

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε για τα έντονα συναισθήματα που δημιουργεί το αυριανό (26/9) ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και για τον τρόπο που θα προσεγγίσει η ομάδα του το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας.


Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα αύριο (26/9) για την 4η αγωνιστική της Superleague και ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε στα συναισθήματα που του δημιουργεί η επικείμενη αναμέτρηση, τονίζοντας πάντως πως δεν μπορεί να δημόσια τη γνώμη του για την αντίπαλη ομάδα, ενώ αναφέρθηκε στο πως προετοιμάζεται να προσεγγίσει το ματς.

Όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη Nova
Για τα συνεχόμενα ματς του ΠΑΟΚ: «Είναι κομμάτι της διαδικασίας, δεν θα είχαμε το μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό παιχνίδι αν δεν είχαμε καταφέρει να περάσουμε στους ομίλους του Conference League, οπότε είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Θέλουμε να έχουμε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια καλή πορεία. Είναι θετικό και για τους ποδοσφαιριστές, γιατί έχουν όλοι την ευκαιρία να αγωνίζονται. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας».
Για το αν εστιάζει στο αγωνιστικό ή στο πνευματικό κομμάτι: «Η αλήθεια είναι ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση, έχουμε την ευκαιρία μετά τα παιχνίδια να δουλέψουμε με τους ποδοσφαιριστές που δεν πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής και να δουλέψουμε σε πολλά θέματα οργάνωσης και τακτικής, από εκεί και πέρα οι παίκτες που αγωνίζονται στα ματς έχουμε ως πρωταρχικό στόχο να υπάρξει πλήρης αποκατάστασή τους τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Ουσιαστικά γίνεται μια μίξη των τρόπων που χρησιμοποιούμε για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι. Σε αυτό αφοσιωνόμαστε».

Για το πώς προσεγγίζει τους αγώνες: «Νομίζω πως δεν είμαστε μια ομάδα που έχει την τάση να προσαρμόζεται στο στιλ του αντιπάλου, είναι φυσιολογικό από την άλλη να ξέρεις τον τρόπο του αντιπάλου. Εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε έναν τρόπο παιχνιδιού και ξέρουμε ότι καμία φορά μπορεί να μην λειτουργεί όπως θέλουμε, αλλά από εκεί και πέρα πάντα στο δικό μας πλάνο είναι να αντιδράσουμε και να βρούμε ένα διαφορετικό πλάνο για να κερδίσουμε τα παιχνίδια».

Για τον Βιεϊρίνια: «Δυστυχώς δεν θα βρίσκεται στα πλάνα μας. Υποφέρει από ένα διάστρεμμα στην ποδοκνημική, προσπαθήσαμε χθες, αλλά δεν θα είναι διαθέσιμος, θα κάνει την προσπάθειά του για το επόμενο παιχνίδι και ελπίζω να είναι μαζί μας στο παιχνίδι με την Σλόβαν».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Δεν μπορώ σαν αντίπαλος προπονητής να εκφράσω δημόσια τη γνώμη μου για την αντίπαλη ομάδα. Μπορώ να σας πω ότι έχοντας μια σειρά συνεχόμενων παιχνιδιών, φτάνεις σε ένα σημείο που απλά σκέφτεσαι ότι είναι ένα ακόμη παιχνίδι στη σειρά. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που φέρνει διαφορετικά συναισθήματα, αλλά στο τέλος καταλήγεις να σκέφτεσαι ότι είναι απλά ένα παιχνίδι μέσα στην σειρά αγώνων που έχεις να ακολουθήσεις. Η σημαντικότητα του παιχνιδιού είναι η ίδια με την σημαντικότητα που είχε το ματς στο Γιβραλτάρ, ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε γιατί δεν θέλαμε να χάσουμε πόντους ξεκινώντας τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια, το παιχνίδι με την Τρίπολη ήταν σημαντικό, όπως σημαντικό ήταν και το ματς με τον Παναιτωλικό, έτσι το ίδιο σημαντικό για τους τρεις βαθμούς είναι και το επόμενο παιχνίδι. Αφού αναλύσαμε την σημαντικότητα του παιχνιδιού, αν ακούσεις τον κόσμο και γενικότερα τον ρυθμό που υπάρχει στην πόλη γεννούνται πολύ ωραία συναισθήματα για αυτό το παιχνίδι, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε σωστά αυτά τα συναισθήματα, για το κίνητρο δεν χρειάζεται να μιλήσουμε είναι ένα απαραίτητο κομμάτι όταν μιλάμε για τέτοια παιχνίδια».

Για την αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας ματς: «Είναι σημαντικό να κερδίζεις τα εκτός έδρας παιχνίδια, το ίδιο σημαντικό είναι να κερδίζεις και τα ματς στην έδρα σου. Η Τούμπα είναι κάτι μοναδικό για εμάς, εγώ σαν προπονητής είχα 30 παιχνίδια στα οποία είχα κερδίσει τα 29 και έχασα ένα ματς, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ελπίζω να ήταν και η τελευταία ήττα και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και στην έδρα μας και εκτός, θα είναι το ιδανικό για εμάς».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: