ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ “ΣΕΙΣΜΟΣ”! Έτσι μας ξεγέλασε όλους η Κίνα! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ του ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ! Κατέγραφαν υπερδιπλάσια κρούσματα και θανάτους για να μας κλείσουν μέσα!

Κοινοποίηση:
720_233838_57b7fe8c99-bde1c4603b2d9482

Έγγραφα που διέρρευσαν από την Κίνα αποκαλύπτουν πως η χώρα έκανε κακή διαχείριση του κορονοϊού στις πρώτες φάσεις της πανδημίας.
Στις 10 Φεβρουαρίου, τη μέρα που συνομίλησε με τηλεδιάσκεψη από το Πεκίνο ο πρόεδρος Ξι Τζινπίνγκ με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Ουχάν για να τους συγχαρεί, η Κίνα ανακοίνωνε επισήμως 2.478 νέα κρούσματα.
Αυξάνοντας έτσι τον συνολικό παγκόσμιο αριθμό των κρουσμάτων στα 40.000, αν και λιγότερα από 400 είχαν σημειωθεί εκτός ηπειρωτικής Κίνας.
Το CNN αποκαλύπτει τώρα, παραθέτοντας επίσημα ντοκουμέντα που διακινούνταν στο εσωτερικό της Κίνας, ότι αυτό ήταν μέρος μόνο της όλης εικόνας.

Στο απόρρητο έγγραφο που εξασφάλισε το CNN, όπου γράφει «εσωτερικό υπόμνημα, παρακαλώ να μείνει εμπιστευτικό», οι τοπικές υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι, όπου και πρωτοεκδηλώθηκε ο κορονοϊός, μιλούν για 5.918 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα εκείνη τη μέρα (10 Φεβρουαρίου), πάνω από τα διπλάσια δηλαδή από την επίσημη καταγραφή.

Το σύστημα καταγραφής της Κίνας παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις, καθώς σύμφωνα με το CNN οι Κινέζοι είχαν υποεκτιμήσει το μέγεθος της απειλής.

Η απόρρητη έκθεση των 117 σελίδων που διέρρευσε από το Επαρχιακό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων της Χουμπέι δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας, σύμφωνα πάντα με το CNN που την έχει στα χέρια του.

Η Κίνα ανέφερε σταθερά λιγότερα κρούσματα από τα πραγματικά κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας, ακόμη και λιγότερα από τα μισά. Αυτό συνέβαινε και γιατί υποτιμούσε τη σοβαρότητα του ιού και γιατί δεν μπορούσε να εντοπίσει γρήγορα τα νέα κρούσματα χωρίς ικανοποιητικά τεστ.

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που κατηγορείται το Πεκίνο για υποκαταγραφή των κρουσμάτων, πλέον όμως φαίνεται να υπάρχουν και ντοκουμέντα.

Στις 7 Μαρτίου, για παράδειγμα, η Χουμπέι κατέγραφε συνολικούς θανάτους 2.986 ανθρώπων, τα πραγματικά νούμερα ήταν ωστόσο 3.456. Αυτά ήταν τα νούμερα που έδινε η Κίνα στην κυκλοφορία και σύμφωνα με αυτά έπαιρνε κάθε κράτος τις δικές του αποφάσεις.

Η υποβάθμιση και της σοβαρότητας και του αριθμού των κρουσμάτων ίσως έδωσε πλαστά στοιχεία στους παγκόσμιους ηγέτες, όσο εκείνοι χάραζαν τις δικές τους στρατηγικές για τη μάχη με την πανδημία.

Τέτοια παραδείγματα έχει η έκθεση των 117 σελίδων πολλά. Στις 17 Φεβρουαρίου, η Χουμπέι μιλούσε για 93 ημερήσιους θανάτους από τον ιό. Το έγγραφο κάνει λόγο για 196 νεκρούς. Στις 7 Μαρτίου τα κρούσματα της Χουμπέι ήταν υποτίθεται 83, στην πραγματικότητα όμως ήταν 115.

Τα έγγραφα έδωσε στο CNN άνθρωπος μέσα από το Επαρχιακό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων της Χουμπέι, σύμφωνα πάντα με το δίκτυο. «Πατριώτης» δήλωσε που ήθελε «να ξεσκεπάσει την αλήθεια που είχε λογοκριθεί και να τιμήσει τους συναδέλφους που είχαν επίσης μιλήσει».

Τα έγγραφα, τα οποία έδωσε το CNN για επιβεβαίωση σε έξι ειδικούς, δείχνουν ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα απέκρυπτε ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τον κορονοϊό από τον Οκτώβριο του 2019 ως τον Απρίλιο του 2020, σε μια κρίσιμη περίοδο δηλαδή στη διάρκεια της οποίας ο SARS-CoV-2 εξαπλώθηκε από την Κίνα σε όλο τον κόσμο και προκάλεσε την πανδημία.

Η Κίνα έχει απορρίψει επανειλημμένα τις καταγγελίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών ότι σκοπίμως απέκρυπτε πληροφορίες για τον κορονοϊό.

Το CNN επισημαίνει ωστόσο ότι τα έγγραφα αυτά δεν δείχνουν σκόπιμη απόκρυψη πληροφοριών, αλλά καταδεικνύουν ότι υπήρχαν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των όσων πίστευαν οι αξιωματούχοι και αυτών που ανακοίνωναν στο κοινό.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης ότι στα τέλη του 2019 είχε ξεσπάσει στη Χουμπέι επιδημία γρίπης, με τα κρούσματά της να είναι 20πλάσια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, η Εθνική Επιτροπή Υγείας και η Υγειονομική Επιτροπή της Χουμπέι δεν έχουν σχολιάσει τις αποκαλύψεις του CNN, παρά το γεγονός ότι το δίκτυο ζήτησε τη γνώμη τους.

«Ήταν ξεκάθαρο ότι έκαναν λάθη και όχι μόνο λάθη που γίνονται όταν αντιμετωπίζεις έναν νέο ιό, αλλά και γραφειοκρατικά και πολιτικά υποκινούμενα λάθη στον τρόπο που αντιμετώπισαν την επιδημία», σχολίασε ο Γιανζόνγκ Χουάνγκ του Council on Foreign Affairs.

«Αυτά τα λάθη είχαν παγκόσμιες επιπτώσεις. Ποτέ δεν μπορείς να διασφαλίσεις ότι υπάρχει 100% διαφάνεια. Δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για σκόπιμη συγκάλυψη, με έναν νέο ιό περιορίζεται κάποιος από την τεχνολογία και άλλα ζητήματα», κατέληξε.

Ο δρ Amesh Adalja του Johns Hopkins University είπε στο CNN: «Έκαναν τεστ σε ό,τι γνώριζαν τότε». Σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα της Κίνας, τα πρώτα τεστ για τον κορονοϊό είχαν μικρή αποτελεσματικότητα, δουλεύοντας στο 30-50% των περιπτώσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Δεδομένου ότι ο Covid-19 δημιουργήθηκε από το ΝΤΠ (στρατηγική μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού κλπ των παγκοσμιοποιητών) του 1% της ελίτ των λεγόμενων δημοκρατιών του δυτικού κόσμου, το να κατηγορούμε την Κίνα ως υπεύθυνη είναι ενάντια σε οποιαδήποτε θεμελιώδη λογική. Η Κίνα απέδειξε ότι δίνει προτεραιότητα στην ευημερία των πολιτών της από το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ηδη πριν από μερικούς μήνες η ζωή συνεχίζεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς, χωρίς αναγκαστική εφαρμογή εμβολίων, χωρίς απαγορεύσεις της κυκλοφορίας , χωρίς κοινωνική απομάκρυνση, και η οικονομία βελτιώνεται ήδη θετικά. Η χρήση του CNN ως πηγή αληθινών ειδήσεων, είναι για γέλια

  2. Χμ! Το CNN? Του Τερνερ? Που ειναι υπερ της μειωσης του Πληθυσμου! Αμ! Δεν θα παρω!

    1. Ναι λες και έχουν πρόβλημα υπογεννητικοτητας οι Κινέζοι. Που έχουν τον μεγαλύτερο πληθυσμο απο όλους 1.4 δις είναι. Αλλά εσύ σαν ψεκασμενη που είσαι σίγουρα θα πιστεύεις όλα τα ψέματα που λέει το κομμουνιστικο καθεστώς της Κίνας.

  3. Έντομα και σαυροειδη.
    Αυτά τρώνε .
    Τι κάνει νιάου νιάου?

    1. Ξέχασες ότι τρώνε απο Παγκολινους μέχρι και Νυχτερίδες!!! Μόνο ψέματα λέει το καθεστώς της Κίνας και ο “μορφονιος” πρόεδρος τους ο Xi Jinping.Φυσιολογικό πάντως για έναν λαό που για σύμβολο του ένα Δράκο. Να τρώει κυριολεκτικά ότι πετάει περπατάει η κολυμπάει.

  4. Τωρα τα λεει το CNN;;;;;Τοσο καιρο που φωναζε ο Τραμπ, τον εβγαζαν τρελο!!!! Α ρε γελοιοι, Γκουανταναμο σας αξιζει!!!!

  5. Έχει πέσει πολύ παραμύθι με το κορωνοϊό γενικώς,αλλά επειδή οι κυβερνήτες παγκοσμίως είναι απολύτως πιασμένοι και η δομή των κρατών βασίζεται στην πειθαρχία στην ιεραρχία και όχι στο σύνταγμα ,επέβαλαν την παγκόσμια δικτατορία διά της κρατικής βίας.

Comments are closed.