Ο 18χρονος που ομολόγησε πως έριξε τη φονική φωτοβολίδα αποφεύγει να «καρφώσει» τους καθοδηγητές του

Κοινοποίηση:
mhmgghhmh

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων έξω από το κλειστό του Ρέντη, καθώς οι αστυνομικοί πιέζουν τον 18χρονο συλληφθέντα να τούς δώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, οι Αρχές δείχνουν φωτογραφίες υπόπτων στον 18χρονο που ομολόγησε ότι εκείνος ήταν που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό, και προσπαθούν μέσα από την κατάθεσή του να ταυτοποιήσουν την ομάδα των 100 που οργάνωσε και εκτέλεσε το χτύπημα. Ωστόσο, ο νεαρός, παρότι μίλησε με λεπτομέρειες για το πώς στήθηκε το όλο σκηνικό, εντούτοις σε ό,τι έχει να κάνει με ονόματα ατόμων, υποστήριξε πως «δεν θυμόταν».

Εκτιμάται ότι ο συλληφθείς δεν θέλησε να ανοίξει το στόμα του και να «καρφώσει», καθώς φοβάται πως στην περίπτωση που μιλήσει για συγκεκριμένα άτομα, θα βρεθεί στο στόχαστρό τους. Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικοί τού δείχνουν φωτογραφίες παλιών «γνώριμων» των Αρχών για υποθέσεις οπαδικής βίας, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του «στενού πυρήνα». Των ανθρώπων, δηλαδή που όχι μόνο τούς εφοδίασαν με το «πολεμικό» υλικό και τούς έδειξαν πως να το χρησιμοποιήσουν, αλλά και έδωσαν την εντολή για το χτύπημα με τη φωτοβολίδα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο.

Την ίδια ώρα, κατάθεση στην Ασφάλεια δίνει και ο 16χρονος αδερφός του συλληφθέντος, ο οποίος βρισκόταν στο γήπεδο. Και από αυτό το πεδίο θα επιχειρήσουν να αντλήσουν πολύτιμα στοιχεία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η ανάλυση του οπτικού υλικού που έχουν στη διάθεσή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: