Ο «σκανδιναβικός παράδεισος» που έγινε κόλαση – Η ηθική και οικονομική κατάρρευση της Σουηδίας

Κοινοποίηση:
sw

Η κάποτε ομοιογενής, ουσιαστικά χωρίς εγκληματικότητα Σουηδία, στην οποία η κυβέρνηση φρόντιζε τους πολίτες της, με αποτέλεσμα να χαρακτηριζόταν από πολλούς ως «σκανδιναβικός παράδεισος», έχει μετατραπεί σε κόλαση.

Υπάρχουν γειτονιές στη Στοκχόλμη, όπου η αστυνομία δεν τολμά να εισέλθει – ενώ οι Σουηδοί τις αποφεύγουν με κάθε κόστος. Το Malmoe έχει ήδη χαθεί, αφού οι μεταναστευτικές συμμορίες κυριαρχούν στους δρόμους της πόλης. Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης δεν αποκαλύπτουν την έκταση της επιδημίας βιασμού στη χώρα. Οι πυροβολισμοί, οι επιθέσεις χειροβομβίδων και ο πόλεμος των συμμοριών, δημιούργησαν απαγορευμένες ζώνες σε κάποιες πόλεις. Η παραπάνω περιγραφή ακούγεται περισσότερο σαν να πρόκειται για τη Βαγδάτη ή για τη Γάζα, αντί για έναν σκανδιναβικό παράδεισο.

Ο «σκανδιναβικός παράδεισος» που ήταν η Σουηδία πριν από μερικές δεκαετίες, έχει γίνει ένας εφιάλτης με την εισροή χιλιάδων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή – οι περισσότεροι από τους οποίους δεν επιθυμούν να αφομοιωθούν. Η ομοιογενής κοινωνία που ήταν κάποτε η Σουηδία, με χαμηλή εγκληματικότητα και με έντονη εργασιακή ηθική, μετατράπηκε σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία γεμάτη εγκληματικότητα, κοινωνική αστάθεια και φθίνουσα παραγωγικότητα.
Για τους πολλούς πιστούς στη λειτουργικότητα της σοσιαλδημοκρατίας, η Σουηδία ήταν ένα πρότυπο επιτυχίας και θαυμασμού. Ενώ οι προσωπικοί φόροι ήταν υψηλοί, το κράτος προσέφερε στους πολίτες του ένα γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες. Ακολούθησε η πλημμύρα των μεταναστών από τα Βαλκάνια και μαζί της οι μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες.

Ο Σουηδός ιστορικός Johan Norberg ανέφερε τα εξής: «Η οικονομία βυθίστηκε στην κρίση, ο πληθωρισμός έφτασε το 10% και τα επιτόκια αυξήθηκαν στο 500%. Σε αυτό το σημείο, ο σουηδικός πληθυσμός είπε αρκετά, δεν μπορούμε άλλο. Καθώς η Σουηδία προσέγγισε τη δεκαετία του ’90, η οικονομία της αντιμετώπισε μια σοβαρή δημοσιονομική κρίση. Απαίτησε δε τον σχεδόν ενδημικό κανόνα της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης να θέσει σε εφαρμογή δραστικές μεταρρυθμίσεις – συμπεριλαμβανομένης της εκτεταμένης ιδιωτικοποίησης, περικοπών στις κρατικές δαπάνες, μείωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και ανοίγματος στην ελεύθερη οικονομία της αγοράς. Αυτό σήμαινε ότι, το σοσιαλιστικό πείραμα έπρεπε να τελειώσει. Οι παραπάνω κινήσεις δημιούργησαν για κάποιο διάστημα ευημερία και οικονομική πρόοδο, αν και οι ατομικοί φόροι παρέμειναν υψηλοί.

Η άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών όμως από τη Μέση Ανατολή άλλαξε την πολιτιστική σκηνή της Σουηδίας και επηρέασε αρνητικά την οικονομική ευημερία της. Ο Δανός ιστορικός και κοινωνικός σχολιαστής, Lars Hedegaard, παρατήρησε στο βιβλίο του «Επικίνδυνα Λόγια» από το 2014 τα εξής: «Αν υπάρχει κάποιο μάθημα που θα αντληθεί από την ιστορία είναι πως αυτό που νομίζετε ότι δεν θα συμβεί, συμβαίνει ξανά και ξανά. Το τελικό αποτέλεσμα για τη Δύσης, κυρίως για τη μεταναστευτικής πολιτικής της Σουηδίας είναι το ότι η οικονομία θα καταρρεύσει – γιατί ποιος θα πληρώσει για όλα αυτά; Και οι οικονομικές καταστροφές μόλις συμβούν, συμβαίνουν πάντα πολύ γρήγορα».

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η Σουηδία είχε ένα από τα υψηλότερα εισοδηματικά επίπεδα στην Ευρώπη. Σήμερα αποτελεί παρελθόν. Ο καλοπροαίρετος σοσιαλισμός του σουηδικού στυλ υπονόμευσε την ατομική ευθύνη και δημιούργησε μια κοινωνική εξάρτηση – ιδίως μεταξύ των μεταναστών χαμηλής εξειδίκευσης. Τα τελευταία χρόνια, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στη Σουηδία μειώθηκε από 60.075 $ το 2013 στα $ 52.958 το 2017. Παράλληλα, το ΑΕΠ μειώθηκε από 579 δις $ το 2013 σε 536 δις $ το 2017.

Στο βιβλίο του, «Οι νέοι ολοκληρωτισμοί», ο συγγραφέας Ronald Huntford έγραψε τα εξής: «Φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος, για τον οποίο ο νέος ολοκληρωτισμός θα πρέπει να μοιάζει με τον παλιό. Η κυβέρνηση δεν είναι απλώς απάνθρωπη, είναι αποδεδειγμένα αναποτελεσματική – κάτι που σε μια εποχή προηγμένης τεχνολογίας είναι αμαρτία. Ένα πραγματικά αποτελεσματικό ολοκληρωτικό κράτος θα είναι αυτό, στο οποίο η πανίσχυρη εκτελεστική εξουσία των πολιτικών αφεντικών και των πολλών διευθυντών τους θα ελέγχουν έναν πληθυσμό σκλάβων που δεν θα χρειάζεται να εξαναγκαστούν, επειδή θα αγαπούν την υποτέλεια τους. Από όλους τους ανθρώπους, οι Σουηδοί πλησιάζουν περισσότερο σε αυτήν τη νέα τάξη πραγμάτων«.

Η Σουηδική Λουθηρανική Εκκλησία δεν διαδραματίζει πλέον κανέναν πνευματικό ρόλο στη χώρα. Έχει υποκύψει στις μορφές της εξαιρετικά κοσμικής κοινωνίας, στην οποία έχει μετατραπεί. Η μοναδικοί ελευθερία που οι Σουηδοί δεν εγκαταλείπουν είναι η σεξουαλική ελευθερία. Ωστόσο, με την εισροή μουσουλμάνων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή, το γεγονός αυτό αποτέλεσε πρόσκληση για βιασμό και σεξουαλικά εγκλήματα. Η Σουηδία έχει χαρακτηριστεί ως «η πρωτεύουσα των βιασμών της Ευρώπης».

Η πολυπολιτισμικότητα έχει μετατραπεί στη νέα θρησκεία και στο νέο πολιτικό ήθος της Σουηδίας – όπου κανείς δεν μπορεί να επικρίνει τους μετανάστες και ο Τύπος αποσιωπά σκόπιμα τα εγκλήματα τους. Ωστόσο, ο αντισημιτισμός στη Σουηδία έχει κλιμακωθεί, αναγκάζοντας τους νέους Εβραίους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

…Η κάποτε ομοιογενής, ουσιαστικά χωρίς εγκληματικότητα Σουηδία, στην οποία η κυβέρνηση φρόντιζε τους πολίτες της, με αποτέλεσμα να χαρακτηριζόταν από πολλούς ως «σκανδιναβικός παράδεισος», έχει μετατραπεί σε κόλαση….Υπάρχουν γειτονιές στη Στοκχόλμη, όπου η αστυνομία δεν τολμά να εισέλθει – ενώ οι Σουηδοί τις αποφεύγουν με κάθε κόστος. Το Malmoe έχει ήδη χαθεί, αφού οι μεταναστευτικές συμμορίες κυριαρχούν στους δρόμους της πόλης. Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης δεν αποκαλύπτουν την έκταση της επιδημίας βιασμού στη χώρα.

Το σουηδικό κοινοβούλιο, τα τελευταία χρόνια, αρνήθηκε μια πρόταση για την δημοσιοποίηση ενημερωμένων στοιχείων για την εγκληματικότητα, με βάση την εθνική προέλευση. Το «The Spectator» είχε στις 10 Φεβρουαρίου του 2018, τον εξής τίτλο «Το βίαιο έγκλημα στη Σουηδία είναι πολύ ψηλά. Πότε θα ενεργήσουν οι πολιτικοί;» Ακολούθησε ένας υπότιτλος που έγραφε: «Οι πυροβολισμοί, οι επιθέσεις χειροβομβίδων και ο πόλεμος των συμμοριών, δημιούργησαν απαγορευμένες ζώνες σε κάποιες πόλεις«.

Η παραπάνω περιγραφή ακούγεται περισσότερο σαν να πρόκειται για τη Βαγδάτη ή για τη Γάζα, αντί για έναν σκανδιναβικό παράδεισο. Η πολυπολιτισμικότητα της Σουηδίας και η πολιτική μετανάστευσης των ανοιχτών συνόρων, συμβάλλουν στην ηθική και οικονομική κατάρρευση της.

πηγή: frontpagemag.com (J. Puder)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

 1. Αγαπητέ Στέφανε,

  Όσον Αφορά στη Σουηδία δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα όπως Περιγράφονται. Η Αλήθεια είναι ότι Υπάρχει Μερική Αύξηση της Εγκληματικότητας με τις Ροές Λαθρο-Μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και επειδή η Σουηδία είναι μία από τις Καλύτερες Οικονομίες του Πλανήτη και η Σουηδική Κυβέρνηση πάντα Φροντίζει για την Ευημερία των Πολιτών, το αντίθετο ακριβώς με ότι Συμβαίνει στην Ελλάδα, για αυτό είναι μία άλλη Χώρα η οποία Σκεφτεται Σοβαρά να Εγκαταλείψει την Ευρωπαική Ένωση, μετά την Αγγλία και την Ιταλία.

  Για την Επικείμενη Έξοδο και της Σουηδίας από την Ευρωπαική Ένωση δεν Ακούσαμε τίποτε από τα Ελληνικά ΜΜΕ, γιατί άραγε;

  Έχω 3 Φίλους που Διαμένουν μόνιμα στη Σουηδία, οι 2 είναι Ιταλοί και μένουν ο ένας στην Στοκχόλμη ( Business Manager ) και ο άλλος στο Γκετεμπόργκ ( IT Manager ) και ο 3ος είναι Έλληνας ο οποίος διαμένει στο Μάλμοε ( επίσης IT Manager ) και Έφυγε από την Ελλάδα το 2012 με την Κρίση και δεν Σκέφτεται με τίποτα την Επιστροφή στην Ελλάδα, από ότι μου είπε και δεν Έχω Λόγο να το Αμφισβητήσω με το Πτυχίο Πληροφορικής έως το 2010 Έπαιρνε 1.500 Ευρώ καθαρά το Μήνα, το 2011 με τις Αλλεπάλληλες Περικοπές που Ξεκινησαν από το 2010, ο Μισθός του Διαμορφώθηκε στα 1000 Ευρώ Καθαρά και το Δεκέμβριο του 2011 Έχασε και τη Δουλειά του επειδή η Εταιρία στην οποία Εργαζόταν Έκλεισε λόγω της Κρίσης και έτσι Έφυγε για τη Σουηδία, όπου Βρήκε Αμέσως Δουλειά με Μισθό 2.200 Ευρώ Καθαρά το Μήνα, Έκανε και το Μετα-Πτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τώρα το 2019, είναι IT Manager με Μηνιαίες Αποδοχές 8.000 Ευρώ ( Μισθός + Bonus Παραγωγικότητας ) και Ζει μία Χαρά, δεν Έχει Κανένα Απολύτως Πρόβλημα, Στέλνει Κάθε Μήνα στη Μητέρα του 2.000 Ευρώ, Έρχεται Ελλάδα μόνο για Διακοπές και η Μητέρα του δύο Φορές το Μήνα είναι Σουηδία, αν και από ότι μου Λέει τώρα από το Σεπτέμβριο θα την Έχει Μόνιμα μαζί του στη Σουηδία και θα Έρχονται Ελλάδα και οι δύο για Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι.

  Και οι 3 Φίλοι μου μιλούν και εκείνοι για Αύξηση της Εγκληματικότητας, και επίσης ότι οι Σουηδοί Πολίτες Μιλούν με τα Χειρότερα Λόγια για τη Γερμανία και Εύχονται η Σουηδία να Εγκαταλείψει Πολύ Σύντομα την Ευρωπαική Ένωση.

  Γιατί τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν Αναδεικνύουν τα Προβλήματα που Υπάρχουν λίγο πολύ σε όλες τις Χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, το τι Πιστεύουν οι Πολίτες των Ευρωπαικών Χωρών για όλους αυτούς τους Λαθρο-Μετανάστες που Δημιουργούν Συνεχώς Προβλήματα, παρά Αρκούνται μόνο να Παρουσιάζουν τους Μετανάστες ως Απελπισμένους και ότι Θέλουν απλά μία Καλύτερη Ζωή;

  Ευχαριστώ,

  Με Εκτίμηση,
  Πολλούς Χαιρετισμούς

  Άγγελος από Μιλάνο

 2. Γιατί η Ελλάδα πάει περίπατο. Τα ίδια δεν γίνονται κ εδώ… Με τόσους χιλιάδες ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΈΙΣ, Σουηδία και χειρότερα θα γίνουμε. Όσο εμείς σφυραμε αδιάφορα. Η ροές λαθρομεταναστών στα Ελληνικά νησιά επιδεινώνεται συνεχώς! Η κυβέρνηση Τσίπρα ΑΠΈΤΥΧΕ στο θέμα των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΟΝ. Το ίδιο θα κάνει και το ΝΔ.

 3. Ρε ποσο βλακες εισαστε ,εδώ περιγραφουν ότι η Σουηδια είναι χειροτερη χωρα και από την Βενεζουελα και εσεις το καταπνινετε αμασητο χωρις καν να φτυσετε τα κουκουτσια,μα κουκουτσι μυαλο δεν εχετε???

 4. Ύβρεις, χυδαιότητες και ψέματα επιτρέποντε, η ρεαλιστική αλήθεια χωρίς
  ύβρεις από κάποιον που ζει στην Σουηδία 40+ χρόνια απαγορέυετε!
  Να το πω ευγενικά, είστε αρωστοι!

 5. σε αριστερούς, αντιρατσιστές και φεμινίστριες, οι αχμέτηδες και οι μουχαμέτηδες θα συνεχίσουν να εισβάλουν και να σας ρίχνουν ΤΣΟ και ΛΟ όπως σας χρειάζεται.

 6. Έτσι ειναι και χειροτερα.

  Οποιος εχει ζησει εκει ξερει.

 7. Καλά να πάθουν οι Σουηδέζες αφού το δίνουν αβέρτα κουβέρτα σε όποιον πάει να τις τον ακοκουμπήσει ! Ας πρόσεχαν.

 8. “Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης δεν αποκαλύπτουν την έκταση της επιδημίας βιασμού στη χώρα”. Έτσι κ αλλιώς οι Σουηδοί δεν πηδούν, οπότε οι Σουηδές βρίσκουν την χαρά στα σκέλια τους…
  Όσον αφορά τα υπόλοιπα, ας κόψουν τον λαιμό τους, γιατί πρόκειται για φυλή που δε δίνουν στον άγγελο τους νερό, είναι σκατόψυχοι, απαξιωτικοί, δεν πιάνονται όχι φίλοι αλλά από πουθενά, Μισέλληνες, είρωνες κ καθίκια.
  Εδώ πετούν τα παιδιά τους έξω από το σπίτι όταν πατήσουν τα 18, πίνουν τα άντερα τους κ στις παρτούζες είναι πρώτοι! Στα τσακίδια!

  1. Τέτοιο μίσος για τους Σουηδούς πρέπει να σε έχει γ@μήσει κανένα γομάρι Σουηδός εσένα!!!Όσο για τις Σουηδέζες άλλο να πηγαίνουν κάποιες με μουσουλμάνους επειδή (είναι ηλίθιες) και τους γουστάρουν και άλλο ο βιασμός ρε βλάκα!!!Όπως και να έχει η Σουηδία είναι υπέροχη χώρα απλά να διώξουν όλους τους παράνομους λάθρο ψευτο-πρόσφυγες και σε 2-3 χρόνια και πάλι θα είναι ένας Σκανδιναβικός παράδεισος!!!

  2. Μάλλον είσαι άσχετος και τους μπέρδεψες με τους Γερμανούς.

 9. Και καποιοι ανοητοι κατηγορουν τον Ορμπαν που δεν θελει κανεναν απο αυτους τους εγκληματιες στην χωρα του!!!!!!!! Δεν τρελαθηκε να αφησει την σαρα και την μαρα να εισβαλουν μεσα!!!!!!! Ενας θεος ξερει τι μας περιμενει και εμας!!!!!!!! Σε λιγο θα τους δουμε και στην Βουλη!!!!!!!! Οι ανθρωποι αυτοι δεν αφομοιωνονται, εδω δεν θελουν να αφομοιωθουν οι μουσουλμανοι στην Θρακη, που ζουν χρονια στην Ελλαδα και σε καθε ευκαιρια λενε οτι ειναι Τουρκοι, θα αφομοιωθουν ολα αυτα τα εγκληματικα στοιχεια;;;;;;

 10. Τι λετε μωρε? σιγα μην εχει γινει σαραγιεβο η Σουηδια,αγορινες μου ακομα μια χαρα χωρα είναι αφήστε τα παραμυθια.

 11. Ομορφα πραγματα η καταραμενη λευκη φυλη να εξαφανιστει απο το μπασταρδεμα

  1. μακάρι όλος ο πλανήτης να ήταν όπως η Αφρική ή Αμερική ή Αυστραλία πριν φτάσουν οι λευκοί, ανθρωποφάγες φυλές που εξοντωνόντουσαν και γδέρνανε ο ένας τον άλλον, πεθαίνανε από τον τύφο και τις αρρώστιες και την πείνα. Η Αφρική έφτασε το 1δις πληθυσμό και έχει την μεγαλύτερη δημογραφική έκρηξη στον πλανήτη, αν δεν είχαν πάει οι λευκοί σήμερα μπορεί οι αράπηδες να είχαν εξαφανιστεί εντελώς.

 12. Οι φιλευσπλαχνοι Σουηδοί ας κατεβασουν τα βρακια τους, αφου δεν υπάρχει κυβερνηση με π@παρια να τους θερισει τους μουσουλμάνους ας παρουν τα οπλα και το νομο οι πολίτες

  1. εχεις παει για δουλια ποτε εσυ Αμερικη Γερμανια Αστραλια ?

Comments are closed.