Ο πρώην πρόεδρος της Ονδούρας εκδόθηκε στις ΗΠΑ για ναρκωτικά

Κοινοποίηση:
orlando

Ο πρώην πρόεδρος της Ονδούρας, Χουάν Ορλάντο Ερνάντεθ, εκδόθηκε την Πέμπτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Ερνάντεζ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το αρχηγείο της αστυνομίας του Λος Κόμπρας στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Ονδούρας στην αεροπορική βάση Ερνάν Ακόστα Μεχία στην Τεγκουσιγκάλπα, όπου τον περίμεναν πράκτορες της αμερικανικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Η μεταφορά του συνοδεύτηκε από ισχυρή αστυνομικές επίγειες και αεροπορικές δυνάμεις.

Ο δικαστής της Ονδούρας, Έντγουιν Φραντζίσκο Ορτέζ, δέχθηκε το αίτημα έκδοσης στις 16 Μαρτίου, αφού αξιολόγησε τα στοιχεία που υποβλήθηκαν από το Δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης και τους δικηγόρους του Ερνάντεζ.

Ο Ερνάντεζ αντιμετωπίζει κατηγορίες για «εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες», καθώς επίσης και για παρασκευή και διανομή γνωρίζοντας ότι θα εισάγονταν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες με αεροσκάφη.

Κατηγορείται επίσης για παραβάσεις νόμων οπλοκατοχής.

Η οικογένεια του Ερνάντες είπε το βράδυ της Τετάρτης ότι μια ομάδα δικηγόρων προσλήφθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να υπερασπιστεί τον πρώην πρόεδρο.

Από το 2014, η Ονδούρα έχει εκδώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου 32 άτομα που συνδέονται με διακίνηση ναρκωτικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.