Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση για απάτη ύψους 8 δισ. δολαρίων

Κοινοποίηση:
κρυπτοο

Σε 25 χρόνια φυλάκιση για την οργάνωση της απάτης ύψους 8 δισ. δολαρίων που οδήγησε στην κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX καταδικάστηκε ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

Ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της FTX, η οποία χρεοκόπησε ξαφνικά τον Νοέμβριο του 2022 – αφήνοντας εκατομμύρια χρήστες να παγώσουν τους λογαριασμούς τους και να μην μπορούν να κάνουν αναλήψεις.

Αφού διαβάστηκε η ποινή στο δικαστήριο, ο δικαστής ρώτησε τον Μπάνκμαν-Φριντ αν θα ήθελε να του διαβάσει τους όρους. Ο 32χρονος απάντησε απλώς «όχι ευχαριστώ».

Η ποινή φυλάκισης δεν είναι η ανώτερη που είχαν ζητήσει οι εισαγγελείς (πίεζαν για έως και 50 χρόνια), αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που ήλπιζε η νομική ομάδα του Μπάνκμαν-Φριντ, η οποία είχε προτείνει πέντε έως 6,5 χρόνια.

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι πελάτες της FTX «θα μπορούσαν να έχουν εξοφληθεί. Υπήρχαν αρκετά περιουσιακά στοιχεία».

Έχει προβάλει παρόμοιο επιχείρημα στις δικαστικές καταθέσεις που προηγήθηκαν της δίκης, ότι το πτωχευμένο ανταλλακτήριο διέθετε αρκετά κρυπτονομίσματα που θα μπορούσε να έχει εξοφλήσει τους κατόχους των λογαριασμών του, οι οποίοι έχασαν σχεδόν 8 δισ. δολάρια όταν έκλεισε.

Νωρίτερα κατά την ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής απέρριψε αυτό το επιχείρημα, λέγοντας ότι ο Μπάνκμαν-Φριντ εξακολουθεί να διαπράττει απάτη χρησιμοποιώντας τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών του για δικούς του σκοπούς.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response