Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος είναι εβραιολάτρης και δεν το κρύβει! ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Τα σκάνδαλα στη μητρόπολη Βόλου

Κοινοποίηση:
1

Ο ΕβραΟρθοδοξος Μητροπολίτης Ιγνάτιος άναψε την πρώτη Εβραϊκή δάδα κατά την διάρκεια Εβραϊκής τελετής…
Μετά οι Εβραιορθόδοξοι ψευτοπατριώτες δηλώνουν αντισιωνιστες!!Δείτε παρακάτω φωτο-ντοκουμέντο!!

altaltalt
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΛΑΤΡΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ!!
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΛΟΥΛΗ;
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΛΟΥΛΗ;
Η ΕΞΩΤΙΚΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ 1.000.000 ?  ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ!!ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ Ο ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ!!            Ο “Άγιος” Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σας θυμίζουμε ότι: στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές του 2008, είχε ναυλώσει ιδιωτικό αεροπλάνο, με ποιανού χρήματα (;) και επεριφέρετο από Μητρόπολη σε Μητρόπολη, για να εξασφαλίσει την ψήφο των Μητροπολιτών, ώστε έτσι να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, αλλά, άλλαι αί βουλαί ανθρώπων και άλλα ο Θεός κελεύει.
Βλέπετε όμως, ο κ. Ιγνάτιος δεν είναι όπως άλλοι Μητροπολίται, όπου ακόμα και τον μισθό τους διέθεταν, δια τους πτωχούς και τα ευαγή Ιδρύματα των Μητροπόλεών τους (που μπορεί ελάχιστοι να υπάρχουν και σήμερα), όπως ήτο ο μακαριστός Σιατίστης Αντώνιος, ο μακαριστός Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημος, ο πρώην Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και κάποιοι άλλοι μετρημένοι στα δάκτυλα της μιας χειρός.  Ο κ. Ιγνάτιος τα βρήκε όλα έτοιμα, εκεί που πήγε στον Βόλο και είπε να ασχοληθεί, με την αγορά πολυτελούς βίλας για τα γεράματά του, στο απομονωμένο γραφικό λιμανάκι της ιδιωτικής παραλίας με τα γαλαζοπράσινα νερά, στην Κάτω Γατζέα λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Βόλο, σε οικόπεδο εκτάσεως 7,5 στρεμμάτων.
Ο κ. Ιγνάτιος λοιπόν επούλησε, κάποια άλλη κατοικία της Μητροπόλεως έναντι 600.000 ? και συμπλήρωσε άλλα 400.000 ? και αγόρασε την ως άνω βίλα αλλά το ερώτημα είναι από που τα συμπλήρωσε τα χρήματα αυτά; Είναι ένα τεράστιο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί !!!  Πως είναι δυνατόν ο κ. Ιγνάτιος να αγοράζει βίλα με πισίνα δυο ορόφους, πέντε υπνοδωμάτια, δυο σαλόνια, τέσσερα λουτρά, δυο χωλ, κουζίνα και μια τεράστια αποθήκη 345 τ.μ. ανάμεσα σε βιομήχανους και επιχειρηματίες και να έχει δυσκολίες ώστε να συντηρήσει το Ιδιωτικό Σχολείο της Μητροπόλεως, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο του Μορφωτικού Ιδρύματος “Άγιος Απόστολος ο Νέος” (που όπως λέγεται έχουν ήδη κλείσει).  Επίσης πρέπει να απαντήσει ο έχων πάντα το βλέμμα του προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών κ. Ιγνάτιος τα επιπλέον 400.000 ? εκτός της αγοράς, για την ανακαίνιση της βίλας εκταμιεύθηκαν από την Μητρόπολη ή ευρέθη κάποιος άλλος χορηγός; Και μην μας πει από τον μισθό του. Το πωλητήριο των 600.000 ? έχει αριθμό 756. Αυτά περί του κ. Ιγνατίου που βοά σήμερα η κοινωνία του Βόλου.  Αυτά εσυνέβησαν τον Ιούλιο του 2010 και απάντηση ακόμα δεν έχει δοθεί.
Σήμερα όμως έν έτει 2013 έσκασε ένα άλλο σκάνδαλο στην Μητρόπολη Δημητριάδος με πρωταγωνιστή πάλι τον κ. Ιγνάτιο, κατά το Εξώδικο που απέστειλε στον Μητροπολίτη ο Βιομήχανος κ. Λούλης, το ποιος έχει δίκιο στην συγκεκριμένη υπόθεση αυτό θα το βρει η Δικαιοσύνη. Εμείς πάντως ευχόμεθα στον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και Πατριάρχης.  Π. ΒΟΙΩΤΟΣ  Η ΑΠΟΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ κ. ΛΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟ  Ο κ. Λούλης εκτός από τα εξώδικα που έχει αποστείλει έχει μιλήσει πολύ καυστικά σε δημοσιογράφους για τον κ. Ιγνάτιο και τις ενέργειές του, όπως στην τοπική Εφημερίδα του Βόλου ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2/7/2013 στην Δημοσιογράφο κ. Τούλα Κεκάτου όπου μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ αναφέρει:Κ. Λούλης: Στην Εκκλησία γνώρισα τη θεοποίηση του χρήματος Λάβρος εμφανίζεται σε δηλώσεις του ο γνωστός βιομήχανος κ. Κώστας Λούλης κατά του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου καθώς 13 χρόνια μετά διαπιστώνει ότι ένα ποσό 100 εκατομμυρίων δραχμών (300.000 περίπου ευρώ με τους τόκους φτάνει τις 700.000 ευρώ) που είχε προσφέρει στην Μητρόπολη το 2000 για κατασκευή και λειτουργία ενός ιδρύματος για χρόνια πάσχοντες χάθηκε με ευθύνη του μητροπολίτη, όπως υποστηρίζει. Ο κ. Λούλης στις 3 Ιουνίου έστειλε εξώδικο στη Μητρόπολη, 10 σελίδων, όπου εκθέτει τα γεγονότα και δηλώνει πως θα προβεί σε όλες τις «νόμιμες ενέργειες».
Ο βιομήχανος εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός για την «κοροϊδία» – όπως λέει – σε βάρος του επί 13 χρόνια και καλεί με δηλώσεις του στη «Θ» το μητροπολίτη να δοθούν τα χρήματα σε ανέργους, απόρους και αστέγους. «Ακούμε το μητροπολίτη από άμβωνος να αναφέρεται στα θύματα της οικονομικής κρίσης.Του ζητώ λοιπόν να προσφέρει τα χρήματα αυτά, 700.000 ευρώ, σε ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη» σημειώνει – μεταξύ άλλων-χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν θα επιμείνει στη συναινετική ανάκληση της δωρεάς που είχε κάνει στη μνήμη της μητέρας του Εύης Λούλη, καθώς δεν είχε θέσει συγκεκριμένους όρους, όπως τον προκαλεί με την απάντησή της η Μητρόπολη.  Και δεν είχε θέσει όρους, επισημαίνει, επειδή τότε δεν πίστευε ότι θα γινόταν κατάχρηση της εμπιστοσύνης του … Ο κ. Λούλης με τα λεγόμενά του εμφανίζεται ιδιαίτερα οργισμένος.
Αναφέρει δε πως η Εκκλησία για εκείνον ήταν πηγή πνευματικής έμπνευσης, φάρος στο δρόμο της ζωής του, στήριγμα σε κάθε του βήμα. Ήταν όμως, τονίζει χαρακτηριστικά, και ένα μεγάλο σχολείο. Ένα μεγάλο περιβόλι, όπου οι καρποί των φρούτων φαίνονται όμορφοι, αλλά είναι πολύ πικροί. «Η Εκκλησία μού ενδυνάμωσε την πίστη μου.  Γνώρισα ιεράρχες οι οποίοι τιμούν την αποστολή τους. Γνώρισα όμως από ορισμένους τις έννοιες του συμφέροντος και της υποκρισίας, που δεν βλέπει κανείς στο καλύτερο θέατρο του κόσμου. Στην Εκκλησία γνώρισα τη θεοποίηση του χρήματος, κάτι που δεν είδα ούτε τον επαγγελματικό μου βίο. Με κορόιδεψε ένας δεσπότης και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο», λέει με ιδιαίτερη πικρία ο κ. Λούλης.  Ο κ. Λούλης, όπως καταγγέλλει, είχε δωρίσει 100 εκατομμύρια δραχμές στη Μητρόπολη για ένα ίδρυμα ατόμων με χρόνιες παθήσεις. Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Λούλης η προσφορά του έγινε στις 13 Ιουνίου 2000 και λίγες ημέρες μετέβη με τον κ. Ιγνάτιο στη Σπάρτη όπου λειτουργεί ένα ανάλογο Κέντρο που φιλοξενεί παιδιά σε βεβαρημένη κατάσταση. «Το ίδρυμα εκείνο είχε κοστίσει, όπως μας πληροφόρησαν 90 εκατομμύρια δραχμές.  Με τα 100 της δικής μου προσφοράς θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο στο Βόλο» λέει ο κ. Λούλης. Λίγο διάστημα μετά ενημερώθηκε από το μητροπολίτη ότι για την κατασκευή του ιδρύματος είχε γίνει δωρεά από μία γυναίκα οικοπέδου 10 στρεμμάτων στον Πλάτανο Αλμυρού. Επίσης το οικόπεδο δεν μάθαμε τι απέγινε..» προσθέτει.
Ο γνωστός βιομήχανος, μιλώντας στη «Θ», αναφέρει πως επί δέκα περίπου χρόνια «έτρωγε μεγάλο δούλεμα», ακούγοντας διάφορες δικαιολογίες, χωρίς όμως να γίνεται κάτι ουσιαστικό και φυσικά να προχωρεί το έργο. Σημειώνει πως μέχρι το 2007 τα χρήματα βρίσκονταν σε κοινό λογαριασμό και στη συνέχεια έγινε μεταφορά τους σε λογαριασμό της Μητρόπολης. Στο εξώδικο ο κ. Λούλης αναφέρει επίσης ότι συστήθηκε και Ίδρυμα που επιδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα και ως ταμίας του ιδρύματος εμφανίζεται η σύζυγός του, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει καν.  Σημειώνει ότι για το ζήτημα αυτό έχει δοθεί εντολή στους δικηγόρους του να προβούν σε ανάλογες ενέργειες. «Το λάθος μου ήταν – και το αντιλαμβάνομαι τώρα – ότι στο πρόσωπο του μητροπολίτη Δημητριάδος είδα τον αείμνηστο Χριστόδουλο. Γι’ αυτό και του εμπιστεύτηκα τα χρήματα», αναφέρει.
Ο κ. Λούλης αναφέρει ακόμη ότι το 2012 ζήτησε να γίνει συναινετική ανάκληση της δωρεάς, όμως και πάλι πείστηκε από τον κ. Ιγνάτιο, αντί για το ίδρυμα θα γινόταν βρεφονηπιακός σταθμός στην Αγριά. Αν και δεν είχε αυτή την επιλογή, όπως αναφέρει ο κ. Λούλης, τελικά δέχθηκε, αλλά με όρους και προϋποθέσεις και με αίτημα ένα ποσό περίπου 30.000 ευρώ να δοθεί για την κατασκευή ιερού τέμπλου στον ιερό ναό της Αγίας Άννης στη μνήμη της μητέρας του. Σημειώνει πως ο βρεφονηπιακός σταθμός είχε σχεδιαστεί να ανεγερθεί κοντά σε χείμαρρο και έτσι εκείνος έθεσε κάποιους όρους, κυρίως για την ασφαλή κατασκευή καθώς θα φιλοξενούσε παιδιά. Ένας από τους όρους του, όπως αναφέρει, θα ήταν η διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού, ενώ εκείνος θα είχε την επίβλεψη και τις πληρωμές. Φαίνεται πως και αυτό δεν προχώρησε και έτσι ο αλευροβιομήχανος απέστειλε εξώδικο στις 3 Ιουνίου 2013. Αφήνει εντονότατες αιχμές για κακοδιαχείριση σημαντικών ποσών.
Ο κ. Λούλης λέει ότι όλη αυτή η ιστορία δημιούργησε μόνο πόνο και απογοήτευση τόσο στην οικογένειά του, όσο και στον ίδιο. Ως αποκλειστικά υπαίτιο καταγγέλλει το μητροπολίτη. Αναφέρει ακόμη ότι τα 13 αυτά χρόνια δεν είχε συγκληθεί, ούτε μία φορά, το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Χωρίς την τήρηση των προϋποθέσεων, ουδεμία «συμφωνία» υφίσταται, δηλώνει με το εξώδικο ο κ. Λούλης.  Δηλώνει δε ότι την ολοκλήρωση του τέμπλου του ναού της Αγίας Άννης θα πραγματοποιήσει ο ίδιος, μετά την «απαράδεκτη άρνηση του μητροπολίτη» και καλεί τη Μητρόπολη να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια για το τέμπλο αυτό στο μέλλον. Και επιμένει, ζητώντας τώρα από το μητροπολίτη να δώσει τα χρήματα στους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάγκη.
Ιδιαίτερη σημασία, όπως ανέφερε στη «Θ» (το αναφέρει όμως και στο εξώδικο) θεωρεί ότι σε σχετική έρευνα του ιδίου και των νομικών του παραστατών στο διαδίκτυο για το Ίδρυμα, ανακάλυψε με κατάπληξη επίσης πως αφενός μεν ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τα Προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδοτεί θέσεις εργασίας και εντάχθηκε το Ίδρυμα στο Πρόγραμμα αυτό.  Επιδοτήθηκε για θέσεις εργασίας, ενώ στο Ίδρυμα«Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας Εύης Λούλη «Η Αγία Υπομονή» ουδεμία εργασία γίνεται εδώ και χρόνια – πλέον της δεκαετίας – και αυτό είναι απόλυτα αδρανές, συνεπώς η ένταξη στο πρόγραμμα αυτό κατά την άποψη του κ. Λούλη, δεν είναι σύννομη, δεδομένου δε ότι εμπλέκεται σ’ αυτή, πάντοτε εν αγνοία του, το όνομα του.
Θα προβεί δε σε σχετική αναφορά προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.  «Στην αναφορά μου κρίνω αναγκαίο να δώσω και την απαραίτητη δημοσιότητα και αφετέρου δε ότι σε όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο απαραδέκτως φέρεται ως ταμίας του Ιδρύματος … η σύζυγός μου Άννα Λούλη (!), η οποία ουδεμία γνώση περί αυτού έχει, ουδέποτε εξεδήλωσε παρόμοια επιθυμία, ουδέποτε συνήνεσε σε κάτι τέτοιο, η δε χρήση του ονόματός της είναι αυθαίρετη και παράνομη και μάλιστα στην ευαίσθητη θέση του ταμία».  Η Μητρόπολη Δημητριάδος  Το περασμένο Σάββατο η Μητρόπολης Δημητριάδος έδωσε στη δημοσιότητα απάντηση στην εξώδικο πρόσκληση του κ. Λούλη. Στην απάντησή της αναφέρει: «Εφόσον ο αξιότιμος κ. Κωνσταντίνος Λούλης επιλέξει να ανακαλέσει τη δωρεά προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για την ανέγερση του Ιδρύματος Χρονίων Πασχόντων «Ίδρυμα Εύης Λούλη, η Αγία Υπομονή», ανάκληση την οποία η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θεωρεί αβάσιμη και αναιτιολόγητη, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα αναμείνει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ενώπιον της οποίας θα εκθέσει τα επιχειρήματά της και θα σεβαστεί την όποια απόφαση εκδοθεί.
Εν τω μεταξύ θα προχωρήσει τις εργασίες ολοκλήρωσης του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Αγριά Μαγνησίας, οι οποίες βρίσκονται σε ικανοποιητικό σημείο, προκειμένου ο εν λόγω βρεφονηπιακός σταθμός, σε σύντομο χρονικό διάστημα να τεθεί σε λειτουργία (όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί μεταξύ Ιεράς Μητροπόλεως και Κωνσταντίνου Λούλη).  Επίσης θα σεβαστεί όλους του όρους υπό τους οποίους τελούσε η δωρεά και θα ικανοποιήσει όποια άλλη μεταγενέστερη επιθυμία του κ. Κωνσταντίνου Λούλη κρίνει δίκαιη και εύλογη, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για την ανωτέρω δωρεά. Τέλος η Ιερά Μητρόπολη θα συνεχίσει να τιμά και να μνημονεύει τον κ. Κωνσταντίνο Λούλη ως μεγάλο ευεργέτη της».
Δωρεές στον «αέρα»  Η υπόθεση του Κ. Λούλη σίγουρα δεν είναι η μοναδική. Εδώ και χρόνια βρίσκονται σε εκκρεμότητα άλλες δωρεές με χαρακτηριστική την περίπτωση της δωρεάς ασθενοφόρου του ευεργέτη Κ. Αντωνόπουλου από την Ζαγορά Πηλίου. Η δωρεά αυτή χρονολογείται εδώ και μία περίπου δεκαετία. Η δωρεά είχε αποδέκτη το Νοσοκομείο Βόλου, όμως έως και σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.  Όπως έγινε γνωστό μάλιστα υπήρξε πόρισμα αρμόδιου συμβουλίου του Νοσοκομείου Βόλου που ζητούσε να γίνει ενημέρωση της Εισαγγελίας για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών προς μη ικανοποίηση της δωρεάς.  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ «ΙΕΡΗ» ΒΙΛΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ  ….Αντιδράσεις στην κοινή γνώμη προκαλεί και η αποκάλυψη για την «ιερή»πρόκληση του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου.Ο μητροπολίτης αγόρασε και ανακαίνισε παραθαλάσσια «εξωτική» βίλα 1 εκατ. ευρώ στον Παγασητικό!..
πηγή:apolloniosblog.blogspot.com
Αναλυτικό ρεπορτάζ για τον μητροπολίτη των λαθραίων στην σημερινή εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ . Ο σκοτεινός ρόλος του!
1.indd
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

45 Σχόλια

 1. Ο Θεός μου, Ο Αληθής καί Παντοδύναμος Θεός Δημιουργός,Ο Ιησούς Χριστός εστίν Η Απέραντος Αγάπη αλλά καί η Αδέκαστος Δικαιοσύνη καί τιμωρεί τούς βλασφήμους καί αμετανοήτους όταν παραμένουν εις αμετανοησία καί εγκάρδια φιλία μέ τόν απατεώνα διάβολο καί τούς στέλλει νά κατοικούν αιωνίως μέ τόν απατεώνα πού ελάτρευον επί Γής.

 2. Υπάρχουν απείρως ανώτερα απ’αυτά πού αναφέρεις πανηλίθιε δαιμονισμένε, προσκυνητή τού …. αη-δία τού διαβόλου τού οποίου φρόνημα σού ταιριάζει απόλυτα. Μελέτησε τό θαυμάσιο καί Θεόπνευστο βιβλίο “”Χριστολογίαν”” Αγίου Νεκταρίου καί θά ιδής τά ανώτερα. Αλλά δέν σέ αφήνει ο πατήρ σου ο διάβολος νά μαθητεύσης εις Τήν Αλήθειαν, Όπερ εστίν Ο Κύριός μου καί Θεός μου, Ο Ιησούς Χριστός. Δέν σέ αφήνει ο σατανάς, μέ τόν οποίον ευρίσκεσαι σφικταγγαλιασμένος ίνα ίδης τά μαρτύρια τών Αγίων Τού Θεού καί τά αμέτρητα θαύματά των.Ούτε τά θαύματα Τής Υπεραγίας Θεοτόκου. Πήγαινε ελεεινό απόβρασμα καί επεσκέψου τό Άγιον Όρος ‘ή τούς Αγίους Τόπους καί θά ιδής οφθαλμοφανώς τρομερά καί αδιάσειστα θαυμαστά σημεία όπως τό Ιερό ευωδιάζων λείψανο τού Αγίου Σάββα Ηγιασμένου,τό Άγιον Φώς κλπ. Πήγαινε εις Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο ίνα ιδής θαυμάσια εκ τών Αγίων Σπυρίδωνος, Γεράσιμου, Διονύσιου, εις Αίγινα Αγίου Νεκταρίου καί άπειρα άλλα τά οποία οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι αμέσως αναγνωρίζουν ενώ αντιθέτως οι κακοπροαίρετοι,κακοήθεις καί όσοι έχουν κάλυμμα καί βαρύ πέπλο εις τό ανόητο καί ανύπαρκτο μυαλό των ( ένεκα εμπαθείας, ασωτίας καί αμετανοησίας, έχοντες σκύψει μόνον πρός τά εφήμερα ως άλογα ζώα), ό,τι νά ιδούν ‘ή ακούσουν περί τάς αληθείας τού Χριστιανισμού, παραμένουν αμετάπιστοι διότι τούς κρατά σφικτά γαντζωμένους εις τά νύχια του ο πανούργος διάβολος, ευρίσκοντάς τους νά είναι σαρκολάτραι καί ανίκανοι ίνα αποδεχθούν τάς αληθείας εκ Τού Πανάγιου Τριαδικού Θεού.Τό γράφω καί πάλι, ότι εάν η βορβορώδη καρδιά θέλη νά υβρίζει, σού δίδω τό ελεύθερο νά υβρίζεις εμέ. Εάν όμως τολμάς νά υβρίζεις Καί βλασφημείς Τόν Θεόν μου νά έχεις τήν κατάρα καί ανάθεμά Του,

  1. Ο μωρός χριστιανοταλιμπάν με φοβερίζει μη βρίσω
   τα πιστευω του, πράγμα το οποίο δεν κάνω, αλλά ο ίδιος
   μπορεί να χυδαιολογεί για τα σεβασματα των προγόνων μας!
   .
   Κάποιος πρέπει να είναι είτε πολύ βλάκας, είτε πολύ καραγκιόζης, όταν θεωρεί ότι όλοι
   πρέπει να σέβονται τα δικά του θρησκευτικά σεβάσματα, την ώρα που αυτός όχι μόνο δεν
   σέβεται, αλλά προσβάλλει χυδαία και ακατάπαυστα τα θρησκευτικά σεβάσματα των άλλων…

  2. Το ασιάτη εκδικητικό απάνθρωπο θεό σου γρηγόρη, τον γράφω στα έτσι μου!
   Όλοι οι ιεράρχες, προφήτες, άγιοι κλπ σατανάδες, όλοι για αφορισμούς και κατάρες μιλούν,
   ποιος σας παίρνει στα σοβαρά? εγώ είμαι Έλληνας και δεν με συγκινούν
   κατάρες από έναν σατανόπληκτο χριστιανοταλιμπάν.

   1. Δέν είσαι Έλληνας, προσκυνημένος εβραιόδουλος του Σατανά είσαι ρε κακομοίρη. Έλληνες είναι αυτοί που είπαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Όλοι οι νεοειδωλολάτρες τις ίδιες μαλακίες αναμασάτε. Σταμάτα να διαβάζεις Δαυλό, Ιχώρ.

    1. Άκουσα ότι ο χριστός δεν ήταν εβραίος, αλλά από τα τρίκαλα, δεν ξέρω όμως αν αληθευει, εσύ τι λες?
     Είπαμε και αποδίξαμε, το ιερατείο αφόρισε την επανάσταση και όλους τους οπλαρχηγούς,
     μόνο όταν έγειρε η παλάντζα προς την μεριά των Ελλήνων, τότε μόνο
     τα μαυρα φουστάνια ήρθαν με τον λαό.
     Χλεχλέ.

     1. Αποδείξαμε και όχι αποδίξαμε. Επίσης δεν έχεις αποδείξει τίποτα μέχρι τώρα.

    2. Ένας ολοκληρωμένος Ά-θεος, μωρέ, δεν έχει σατανά στο μυαλό του, ο σατανάς
     είναι δημιούργημα και η άλλη πλευρά του γιαχβέ των ιουδαιοχριστιανών
     για να φοβίζουν τους α-νόητους σαν και σένα, πιθηκάκι.

 3. ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΎΣ ΔΙΑΠΊΣΤΩΣΑ
  ΌΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ
  ΩΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΗ Κ.Λ.Π!!ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ
  ΜΟΡΦΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ¨”ΑΡΧΑΙΩΝ”ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ.
  .
  ΕΡΩΤΩ, ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΑΣ
  ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΑΠΟΘΑΝΑΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ??
  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ
  ΠΟΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ
  ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!
  .
  ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΛΈΕΙ ΌΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΣΊ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΞΎΠΝΗΣΕ ΤΟΝ ΛΆΖΑΡΟ.
  ΕΓΏ ΠΙΣΤΕΥΩ ΌΤΙ ΑΝ ΕΡΧΌΤΑΝ Ο ΘΕΌΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΘΑ ΈΠΡΠΕ ΝΑ ΔΙΔΆΞΕΙ ΣΤΟΥΣ
  ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΆΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΎΜΠΑΝΤΟΣ, ΠΕΡΊ ΑΣΘΕΝΊΩΝ ΚΛΠ.
  ΑΛΛΆ ΤΙ ΜΑΣ ΕΊΠΑΝ ΟΙ ΠΆΝΣΟΦΟΙ ΙΕΡΕΊΣ ΤΟΥ, “Η ΓΗ ΕΊΝΑΙ ΕΠΊΠΕΔΗ ΚΑΙ ΤΕΤΡΆΓΩΝΗ”!

   1. Δεν ξέρω ποιος είναι ο Ρασσιάς, δεν ζω στην Ελλάδα,
    σε έβαλα ένα απλό επιχείρημα να τσιμπήσεις
    για να σε χώσω μετά τα δύσκολα!

     1. Το 1/3 των ασχολιών μου, είναι να γράφω και να συνομιλώ με
      τους πελάτες μου σε διάφορες χώρες και γλώσσες, τα Ελληνικά
      ΔΕΝ είναι η πρώτη μου γλώσσα, αλλά δεν είναι και τόσο άσκημα ε ?
      Κλείνω τώρα, αν σε στεναχώρησα ζήτω συγνώμη,
      εσύ τρίβεσαι στην γλίτσα του τσομπάνη!
      .
      Να σε πω και ένα σοφό:
      Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διακρίνεις έναν βλακα, κάτι κοινό για
      του περισότερους, είναι ότι πιστευουν πως τα γνωρίζουν όλα!
      Γνώθεις σαυτόν και συλογήσου…..

     2. Όλοι οι αστοιχείωτοι τα ίδια λέτε περαστικά σου ζαγκλακο

 4. Ζαγκλακο το καλαμποκι το χες στο στομα σου! Εσενα τα χωνει ο Γρηγοριος; Χαχαχαχαχα

 5. Ο αληθής Χριστιανός,ο οποίος διακαώς επιθυμεί τήν σωτηρία του μέ βαθεία επίγνωση τού Θείου Θελήματος,εκτός τών νηστειών, προσευχών, αγαθοεργειών, μελετά αδιαλλείπτως Τόν Λόγον Τού Θεού, πρωτίστως τήν Αγίαν Γραφήν αλλά καί τά Θεόπνευστα συγγράμματα τών Αγίων (τά οποία εξηγούν εις βάθος πολλά δυσνόητα νοήματα) αλλά καί τούς βίους τών Αγίων ώστε νά ελκύει τήν Θείαν φώτιση ίνα διακρίνει τούς ειλικρινείς καί πιστούς ακολούθους Τού Κυρίου καί Θεού καί Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού από τούς απατεώνας, προδότας, υποκριτάς, νεοφαρισαίους οπαδούς καί ακολούθους τού μαμωνά. Ο υποφαινόμενος κύρ.Λούλης δέν είχε ποτέ ακούσει διά τό παναιρετικό οικουμενιστικό φρόνημα τού ιγνάτιου;;;; διατί εσυναναστρέφετο μέ αυτόν;;; Δέν έβλεπε τά αγκαλιάσματα του ιγνάτιου μέ τούς άθεους αιρετικούς καί εχθρούς Τού Χριστού;;;; Τί δουλειά είχε μαζί του;;; Τόν Λόγον Τού Θεού (τήν Αγίαν Γραφή) ο κύρ. Λούλης δέν έκανε ποτέ τόν κόπον νά μελετήσει ;;; Τί διαβάζουμε εις Σοφία Σειράχ ΙΒ’1…..;;;;; “”Εάν εύ ποιής,γνώθι τίνι ποιείς, καί έσται χάρις τοίς αγαθοίς σου …… δός τώ ευσεβεί καί μή αντιλάβη τού αμαρτωλού,εύ ποίησον τώ ταπεινώ καί μή δώς ασεβεί ….. διπλάσια γάρ κακά ευρήσεις εν πάσιν αγαθοίς, οίς άν ποιήσης αυτώ,ότι καί Ο Ύψιστος εμίσησεν αμαρτωλούς καί τοίς ασεβέσιν αποδώσει εκδίκησιν, δός τώ αγαθώ καί μή αντιλάβου τού αμαρτωλού”” Αυτά καί παρόμοια τούτων, εάν ο κύρ. Λούλης είχε τήν ζέουσα θέληση νά τά μελετά, θά τόν προεφύλλασε Ο Θεός από τό νά περιπέσει εις παγίδας νεοφαρισαίων προδοτών ψευδοχριστιανών. Όσο διά τό δαιμονισμένο καί κατηραμένο δίποδο πού ονομάζεται ζουρλός ‘ή γκαβός ‘ή ζαβός ‘ή μέ άλλη δαιμονική ονομασία, νά βγάλει τόν σκασμό ο αλητήριος δαίμονας μεταμορφωμένος,ο οποίος, ευρίσκοντας πάτημα τούς προδότας νεοφαρισαίους, μέ κάθε ευκαιρία καταφέρεται εναντίον Τού Θεού μου,Τού Ιησού Χριστού.Αλητάμπουρα τού κερατά τού διαβόλου,δέν θά αργήσει νά σέ εύρη η οργή τού Θεού μου κατηραμένο ελεεινό καί πανάθλιο υποκείμενο. Πήγαινε αλητάμπουρα νά προσκυνής τόν αη-δία τόν διάβολο μέ τήν ανύπαρκτη ψευδοθεά τής μοιχείας γυνή του ήρα,μέ τήν ανύπαρκτη ψευδοθεά τής καραπουτανιάς αφροδίτη,ομού μέ τόν ανύπαρκτο ψευδοθεό τών μπεκρίδων διόνυσο καί τόν άλλον ανύπαρκτο ψευδοθεό τών παιδεραστών, κτηνοβατών καί λοιπών ανώμαλων βάκχο, οι οποίοι σού ταιριάζουν απόλυτα, σχιζοφρενές, δαιμονιώδη, εγκεφαλικώς ανάπηρο καί διανοητικώς ανώμαλο υποκείμενο καί άντε χάσου τελικώς πού τολμάς νά προβάλλεις τά δαιμονιώδη ανώμαλα σχόλιά σου. Σού είχα είπει νά υπάγεις εις τάς φιλιππινέζας νά σού δώσουν τό ρυπαρότερον σφουγγαρόπανο απ’τούς λάθρο, νά τυλίξης τά βρωμομούτρα σου καί νά κρυφτείς εις σπήλαιο. Άντε βρωμολεχρίτη τού κερατά τού διαβόλου, άντε χάσου κατηραμένο καί αναθεματισμένο μπαστάρδικο τού διαβόλου.

  1. Πρέπει να καταλάβης γρηγόριε ότι ο μεσαίωνας απήλθε, ο καιρός που βασανίζατε
   και σφάζατε Έλληνες ετελείωσε, από δω και μπρος θα αποκαλύπτεσθε κάθε μέρα
   για την βρωμερή σας απάτη, όσο και αν χτυπιεσε και λυσσιάζεις, θα με ακούς.
   .
   Εγώ δεν βρίζω ούτε λέω ψέματα, αναδημοσιευω λεχθέντα
   του ιερατείου και λοιπών σατανάδων!
   .
   Το να με αντιμετωπίζεις με μια αλητήρια γλώσσα,
   αυτό από μόνο του μας λέει την βρώμα του κρανίου σου.
   .
   Γιατί χυδαιολογείς κατά τα σεβασματα των προγόνων μας?
   Δεν είσαι Έλληνας, ή είσαι ένας κοινώς αλήτης?
   .
   Ότι και να είσαι, με φέρνεις γέλωτα και λύπηση, επίσης χαίρομαι
   γιατί σε ανάγκασα να βγάλεις τον φερετζέ και να μας
   δείξεις την απαίσια χριστιανική σου διαστροφή.

   1. Δε λεει ψεματα λεει ο μυθοπλαστης χαχαχαχαχ, πιο κατω δημοσιευεις ενα εδαφιο απο τον Ζαχαρια και αμεσως απο κατω σε ξεμπροστιαζω για τις μυθοπλασιες που γραφεις, σταματα να διαβαζεις Δαυλο το χεις καψει!
    Σε χθεσινο σχολιο σου για τον Θεοδωρητο και τον Χρυσοστομο οτι δηθεν εκαψε τον ναο της Αρτεμιδος παλι ξεμπροστιαζω τα παραμυθια σου δεν τα διαβασες;
    Τα ιδια παραμυθια γραφεις και για τον Γρηγοριο Ε και τον αφορισμο ενω ολοι γνωριζουν οτι η αναγνωση της αποκηρυξης στο συνοδικο εγινε για να μη σφαγουν οι Ελληνες της Πολης
    Επιπολαιη και επιφανειακη η αναγνωση σου και στην Αποκαλυψη και τον Ησαια οι τεσσερις γωνιες της γης ειναι τα τεσσερα σημεια του οριζοντα τοσο δυσκολο;
    Θελεις και αλλες φαπες;

    1. Δεν πείθεις λούλη! Ούτε και γίνεται διάλογος μέσω του Μακελίου, το ένα στα τρία σχόλια
     με εγkρίνουν, πρέπει να προσέχω τι λέω, όχι πολύ δύσκολα για τους εβραιολάγνους!
     .
     Άσε να το κάνω ποιο απλό, για πες, οι ζωγραφιστές σανίδες δακρύζουν?
     .
     Η μαρίκα κατά Λουκά, γέννησε 5 παιδιά, δεν το λέω εγώ ο Λούκας το λέει, για πες ρε
     πυροβολημένε κιοφτέ, πως κατόρθωσε και κρατήθεικε παρθένα? Από που γεννούσε?
     .
     Περιμένω να με διαφωτήσεις!

    2. Έλα ποντικέ, ξαναπαρτο να την σακουλευτείς!
     H Βίβλος μας πληροφορεί ότι η γη έχει γωνίες δηλαδή δεν είναι στρογγυλή.
     .
     «Και θα υψώσει σημαία στα έθνη, και θα συγκεντρώσει τούς απορριμμένους τού Ισραήλ,
     και θα συναθροίσει τούς διασκορπισμένους τού Ιούδα από τις τέσσερις γωνίες τής γης.
     »(Ησαιας 11:12)
     « ΚΑΙ ύστερα απ’ αυτά είδα τέσσερις αγγέλους να στέκονται επάνω στις τέσσερις γωνίες τής γης» (Αποκάλυψη 7:1)
     .
     Η ιερά παράδοση, που υποτίθεται ότι είναι θεόπνευστη προσθέτει περισσότερες
     λεπτομέρειες για την γη. Σύμφωνα με τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον
     Αθανάσιο, οπου τα συμπεράσματα τους απορρέουν από την μελέτη
     της Γραφής, η γη, ο πλανητης, επιπλέει πάνω στο νερό. !!!!!!!!!!!
     .
     Στον αντίποδα, για να γίνει κάποια σύγκριση, σκέψου τον μηχανισμό των Αντικυθήρων!

     1. Όλοι οι νεοπαγανιστές είστε το ίδιο ανάπηροι στο μυαλό; Τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα εννοεί βλακάκο.

     2. Το αγιογραφικό κείμενο που κατά συρροήν διαστρέφουν οι Αρχαιόπληκτοι για να κατηγορήσουν
      τον Ζαχαρία ως “ανθέλληνα”, είναι το εξής:
      ¨διότι ενέτεινα σε Ιούδα, εμαυτώ εις τόξον, έπλησα τον Εφραϊμ και ΕΞΑΓΕΡΩ τα τέκνα σου,
      Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων και ψηλαφήσω σε ως ρομφαίαν μαχητού. Και Κύριος ΕΣΤΑΙ επ’
      αυτούς και εξελεύσεται ως αστραπή βολίς, και Κύριος παντοκράτωρ υπερασπιεί αυτούς, και
      καταναλώσουσιν αυτούς, και καταχώσουσιν αυτούς εν λίθοις σφενδόνης και εκπιόνται αυτούς
      ως οίνον και πλήσουσιν ως φιάλας θυσιαστηρίων¨ (Ζαχαρίας Θ΄13-15).
      Απάντηση:
      Πριν δώσουμε ερμηνεία του χωρίου, προτιμάμε εδώ να αρχίσουμε να απαντάμε με τα λόγια του
      καθηγητού Πανεπιστημίου Γεωργίου Μεταλληνού, στο βιβλίο του: «Παγανιστικός Ελληνισμός ή
      Ελληνορθοδοξία;» σελ. 35, 36, 104 – 107:
      «Την ίδια κακόβουλη άγνοια έδειξε και εκείνος που έγραψε ανοικτή επιστολή στο φανατισμένο
      και ημιμαθές περιοδικό «Δαυλός» (137, κύριο άρθρο), ζητώντας να «λάβει ιδιάζουσα θέση» η
      Εκκλησία της Ελλάδος έναντι της Παλαιάς Διαθήκης και «να αποβάλη […] είτε ολόκληρη την
      Π.Δ. ή μέρη που στρέφονται κατά του Έθνους μας». Εννοεί, μεταξύ άλλων, το Ζαχαρίας 7/ζ΄ 13
      ε. Ο προφήτης Ζαχαρίας έζησε όμως τον 7ο π.Χ. αιώνα και, όπως έχει αποδειχθεί
      επιστημονικά, το δήθεν «ανθελληνικό» του χωρίο είναι παρέμβλητο. Γι’ αυτό στις κριτικές –
      επιστημονικές εκδόσεις (βλ. Βασιλ. Μ. Βέλλα, Το Δωδεκαπρόφητον, Αθήνα 1950, σ. 106) τίθεται
      στο Εβραϊκό σε αγκύλες, που σημαίνει ότι δεν είναι γνήσιο. Παρόμοια «ανθελληνικά» κείμενα
      προέκυψαν στην εποχή των διαδόχων του Μ. Αλεξάνδρου και κυρίως του Αντιόχου του Δ΄ (+-
      215 – 161 π.Χ.), που με τη συμπεριφορά του ανέτρεπε το έργο του Μ. Αλεξάνδρου και
      εξευτέλιζε τον Ελληνικό πολιτισμό (δεν σεβάστηκε την ετερότητα των άλλων λαών).
      Τότε, (3ος αιώνας και μετά), αρχίζει ένα «ανθελληνικό» ρεύμα στον Ιουδαϊσμό. Έλληνες όμως ή
      Εθνικοί, από την ίδια εποχή, ονομάζονται όλοι οι μη Εβραίοι. Άρα δεν έχει σαφή φυλετικό
      χαρακτήρα αυτή η καταφορά, ώστε να εκλαβάνεται ως φυλετικός ανθελληνισμός.
      Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι αντιταχθέντες στους αναξίους διαδόχους του
      Αλεξάνδρου Μακκαβαίοι είναι άγιοι της Εκκλησίας μας και τιμώνται, μαζί με την μητέρα τους
      Σολωμονή, και τον πνευματικό τους πατέρα Ελεάζαρο την 1η Αυγούστου.
      …Για τα «ανθελληνικά αποσπάσματα της Π.Δ.» και κυρίως «τα 4 εν τω συνόλω τους
      Ψευδείς συκοφαντίες κατά του Ζαχαρία https://www.oodegr.com/neopaganismos/ag.grafi/zaxar1.htm
      1 από 3 7/11/2019, 10:45 π.μ.
      ανθελληνικώτατα βιβλία των Μακκαβαίων» (το 4ο είναι ψευδεπίγραφο), που επισημαίνει ο κ.
      Λάμπρου (του Δαυλού), έχουν από πολλούς γραφεί πολλά. Είναι γνωστό το ιστορικό κλίμα, στο
      οποίο συντάχθηκαν τα βιβλία των Μακκαβαίων (β΄ αιώνας π.Χ.), μέσα σε έντονες αντιθέσεις με
      τους όχι πάντα άξιους διαδόχους – επιγόνους του Μ. Αλεξάνδρου κυρίως τον Αντίοχο Δ΄, 175 –
      164 π.Χ.).
      Από πλευράς ιστορικής, ως πηγές μιας εποχής και τα βιβλία αυτά έχουν τη θέση τους στην Π.Δ.
      και την ιστορία της πίστεώς μας. Οι επτά δε Μακκαβαίοι Παίδες τιμώνται για την αγιότητά τους
      και πνευματικότητά τους, και τους αγώνες τους εναντίον της ειδωλικής πλάνης, με βάση τον
      εθνικό, αλλά και «υπερεθνικό» χαρακτήρα της Πίστεώς μας, όπως και παραπάνω ανέπτυξα.
      Ο κ. Λάμπρου επιμένει ιδιαίτερα – και δίκαια – στο επίμαχο κείμενο του Προφήτου Ζαχαρίου
      (κεφ. 9, στ. 12 ε.: «Και εξαρώ το αίμα των αλλοφύλλων…»). Πράγματι, όταν γράφει το κείμενο
      «και εξεγερώ τα τέκνα σου, Σιών, επί τα τέκνα των Ελληνων…», προκαλεί τον μη έχοντα σχέση
      με την επιστήμη της Π.Δ. και κρίνοντα επιφανειακά. Έχω δηλώσει επανειλημένως ότι οι στίχοι
      αυτοί περιέχονται στο Εβραϊκό πρωτότυπο, αλλά και σ’ αυτό «οβελίζονται», τοποθετούνται σε
      αγκύλες, κριτικά, διότι ΔΕΝ ανήκουν στην Προφητεία του Ζαχαρίου, που εγράφη στον ΣΤ΄
      αιώνα προ Χριστού, αλλά προστέθηκαν στην εποχή των αγώνων των Εβραίων (Μακκαβαίων)
      εναντίον των διαδόχων του Μ. Αλεξάνδρου (4ος αιώνας π.Χ. και εξής) και κυρίως του Αντιόχου
      Δ΄ (175-164 π.Χ.) που επεδίωξε τον βίαιο εξελληνισμό τους, δηλαδή την υπόταξή τους στην
      ειδωλολατρία. Στις επιστημονικές όμως εκδόσεις πρέπει να περιέχονται στο προφητικό κείμενο
      εντός αγκυλών οι στίχοι – παρά τη μη γνησιότητά τους – και αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο
      κύριος Λαμπρόπουλος ως επιστήμων.
      Παρόλο που η πνευματική ερμηνεία του χωρίου αυτού δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα,
      όπως και η σύνδεσή του με ιστορικά γεγονότα του απωτάτου παρελθόντος, δεν θα είχα
      αντίρρηση προσωπικά για την «φειδώ των ασθενών» που έλεγε και ο Λούθηρος, και την
      αποστόμωση των αναζητούντων αφορμές, για να πολεμήσουν και συκοφαντήσουν την
      Ορθόδοξη πίστη μας, να αφαιρεθεί το κείμενο από τη μετάφραση των Ο΄, ή έστω να τίθεται και
      εδώ σε αγκύλες ως παρέμβλητο. Η «τόλμη» όμως του κ. Λ. φθάνει τόσο μακριά, ώστε να
      αναφέρεται στο κλασικό έργο Δωδεκαπρόφητον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου
      παλαιοδιαθηκολόγου και εβραιολόγου Βασιλείου Βέλλα με τη φράση: «κάποια έκδοση ενός
      ιδιώτου»! Αληθινά ισχύει (και) εδώ το «ει γαρ έγνω, ου κατέγνω»… Ίσως ο Δαυλός έχει χάσει
      κάθε επαφή με την επιστήμη, ασχολούμενος μόνο με μυθολογίες!…
      …Δυστυχώς όμως βρίσκομαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να κατηγορήσω τον κ. Λάμπρου, ότι
      συκοφαντεί σκαιότατα και ανέντιμα την πίστη μας για πράγματα που αγνοεί πλήρως, διότι του
      λείπει κάθε «εκ των ένδον» σχέση με τη λατρεία μας και κάθε βιωματική επαφή με την
      εκκλησιαστική πραγματικότητα. Γράφει: «…ο Δαυλός, όταν δημοσίευσε το αιμοβόρο αυτό
      ανθελληνικό κείμενο (σημ. Γ.Δ.Μ.: του Ζαχαρίου), το έλαβε από επίσημη έκδοση της Π.
      Διαθήκης κυρωμένη με έγκριση μητροπολιτών, αλλά και από τα λειτουργικά βιβλία, που
      αναγινώσκονται και σήμερα στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Ελλάδος, όπου δεν υπάρχουν
      αγκύλες». Ποίόν σε έπος (τέκνον) φύγεν έρκος οδόντων;» Περικοπές από το βιβλίο του πρ.
      Ζαχαρία διαβάζονται λειτουργικά: Την Παρασκευή της Τυροφάγου μετά την Τριθέκτη – Η΄, 7-17.
      Εις τον Εσπερινόν – Η΄, 19-23. Στην Α΄ Ώρα της Μ. Παρασκευής – ΙΑ΄, 10-13 και στον Μ.
      Εσπερινό της Αναληψεως – ΙΔ΄, 4-11. Όλες οι περικοπές αυτές έχουν θεολογικό περιεχόμενο.
      Παρακαλώ τον κ. Λάμπρου να μας κάνει γνωστό πότε και πού διαβάζεται λειτουργικά το
      επίμαχο χωρίο. Εγώ του λέγω, ως κληρικός και θεολόγος, ότι δεν χρησιμοποιείται ΠΟΤΕ αυτό
      το κείμενο ως λειτουργικό ανάγνωσμα στην εκκλησιαστική μας λατρεία. Ο ίδιος ψεύδεται!
      Αλλά δεν θα προχωρήσω σε άλλα σχόλια. Περιμένω να δω αν θα έχει την Ελληνική λεβεντιά να
      ζητήσει συγγνώμη όχι από εμέ, αλλά από τον Ελληνισμό, τον οποίο δεν τιμά ασφαλώς
      ψευδόμενος. Η τυχόν δε επίκληση «αγνοίας» κάνει το έγκλημα έτι βαρύτερο!»
      Επειδή όμως εγώ ο γράφων το άρθρο αυτή της ΟΟΔΕ δεν είμαι τόσο ευγενικός όσο ο

     3. Έχει ο κύκλος τέσσερα σημεία? Γιατί όχι έξι?
      Χα..χα..χα..χα με έκανε και γέλασα μωρή προβατίνα, άντε γεια!

 6. Προς ενημέρωση όλων :
  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ
  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

  Ανοικτή επιστολή προς τον Οικ. Πατριάρχη του Γέροντος Γαβριήλ Αγιορείτου

  4 Νοεμβρίου 2019

  «…Φοβηθεῖτε, ὅτι ἡ ἄκτιστη καί ἀτελεύτητη κόλαση εἶναι γεμάτη ἀπό ἀμετανοήτους Ἀρχιερεῖς καί Πατριάρχες, ὅπως καλῶς γνωρίζει ἡ ἐκκλησιαστική Ἱστορία περί τῶν καταδικασμένων αἱρεσιαρχῶν Πατριαρχῶν καί τῆς ὑψηλῆς συνοδίας τους, μέ πρῶτο τόν πεπτωκότα Ἀπόστολο καί προδότη Ἰούδα τόν Ἰσκαριώτη…»

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ τοῦ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

  Καρυαί, 24 Ὀκτωβρίου 2019 (π.ἡμ.)

  Παναγιώτατε,

  Ἤθελα πολύ, κατά τήν πρόσφατη ἐπίσκεψή σας στό Ἅγιον Ὄρος τῆς Παναγίας Μητρός μας, τῆς Θεοτόκου, νά λάβω τήν εὐχή σας, καί νά σᾶς φιλήσω τά πόδια, ἀλλά δέν μπορῶ νά τό κάνω, διότι ἀπό μακροῦ χρόνου αὐτό εἶναι πιά ἐφάμαρτο. Μήπως θέλετε νά ἀκούσετε τό γιατί ;

  1. Στούς ἀκάρπους καί πονηρούς διαλόγους μέ τούς αἱρετικούς ἔχετε προδώσει ἐσεῖς καί οἱ δικοί σας τήν Μόνη Ἐκκλησία, τήν Ὀρθοδοξία, παραδεχόμενοι πολλές φορές «ποικιλία» στά ἱερά Δόγματα τῆς Ἐκκλησίας μας καί ἐκκλησιαστικό χαρακτῆρα στίς αἱρετικές παρασυναγωγές τῶν Μονοφυσιτῶν, τοῦ Πάπα, καί τῶν Θεοτοκομάχων καί Εἰκονομάχων Προτεσταντῶν· ἔχετε πρωτύτερα καθυβρίσει ἐπισήμως καί ἀμετακλήτως τούς Ἁγίους Πατέρες ὡς«ἀτυχῆ θύματα τοῦ ἀρχεκάκου ὄφεως», ὥστε νά φαίνεσθε ἀπαλλαγμένος ἀπό τήν ἀνάγκη ὑπακοῆς στά θεόπνευστα κελεύσματά τους.

  2. Εἶστε ἐχθρός τοῦ Τριαδικοῦ μας Θεοῦ καί τῆς Παναγίας μας, διότι ἔχετε θεσμική φιλία μέ τούς συνειδητούς καί ἀμετανοήτους αἱρετικούς καί ἀλλοθρήσκους, τούς «ἐξεστραμμένους καί αὐτοκατακρίτους» προεστῶτες τῶν αἱρέσεων(Τίτον 3, 11), τούς προμάχους τῆς ἀσεβείας, καί θά ἔχετε τό ἴδιο μέ ἐκείνους ἀτελεύτητο μέλλον, μακράν τῆς Χώρας τῶν Ζώντων, ἄν δέν ἐπανέλθετε στήν Πίστη. Διότι λέγει ὁ ἱερός Χρυσόστομος: «Ὁ τοῖς ἐχθροῖς τοῦ Βασιλέως συμφιλιάζων, οὐ δύναται φίλος τοῦ Βασιλέως εἶναι, οὐδέ ζωῆς ἀξιοῦται, ἀλλά σύν τοῖς ἐχθροῖς ἀπολεῖται, καί τά χείρονα ὑπομενεῖ» καί ὅτι «τῆς φιλίας τῆς διά τόν Χριστόν τό μῖσος τό δι’ Αὐτόν πολλῷ βέλτιον». Δέν ἐνθυμεῖσθε, τόν θεόπνευστο λόγο τῆς Ἁγίας Γραφῆς, «ἐν ἴσῳ μισητά Θεῷ καί ὁ ἀσεβῶν καί ἡ ἀσέβεια αὐτοῦ»; (Σοφία Σολομῶντος 14, 9).

  3. Ὑπό τήν πατριαρχική νοσσιά καί προστασία σας, ἔχει εὕρει καταφύγιο κάθε αἵρεση καί νεωτερισμός, ὄχι μόνο στίς ἐπαρχίες τοῦ Θρόνου, ἀλλά καί στήν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος καί ἀλλοῦ. Οἱ Κληρικοί σας, καί οἱ βραβευμένοι ἀπό σᾶς μέ ὀφφίκια καί τιμητικά συνέδρια καί ἐκδόσεις θεολόγοι καί διανοητές, οἱ ἐπαινέτες τῆς «πεφωτισμένης Πατριαρχίας» σας, ὅλοι αὐτοί εἶναι οἱ πρωτουργοί καί ἔξαρχοι πασῶν τῶν νέων θεολογικῶν πλανῶν καί τῶν θεσμικῶν νεωτερισμῶν, ἀπό τήν μεταπατερική θεολογία καί τήν οἰκολογική καί παγανιστική λατρεία τῆς Γῆς, μέχρι τήν χωρίς μετάνοια ἀποκατάσταση τῶν σχισματικῶν τῆς Οὐκρανίας. Πλησίον σας βρίσκουν καταφυγή καί δικαίωση ἀπό τήν κατακραυγή τοῦ Ὀρθοδόξου Κλήρου καί τοῦ Ποιμνίου ὅλοι αὐτοί οἱ πνευματικοί λύκοι, καί ἐσεῖς εἶστε ὁ ποιμήν καί Μαικήνας τους· κατά τήν πατερική διατύπωση εἶστε τελείως ὁμόφρων καί ἔνοχος μέ αὐτούς: «Πῶς οὐχί τῆς ἴσης ἐκείνοις δυσσεβείας εἰσίν, οἱ μή κατά τῆς ἐκείνων ψηφισάμενοι δυσσεβείας, μηδέ δικαιώσαντες τούς ἀντιταττομένους τῇ αὐτῶν δυσσεβείᾳ, διωκομένους παρά τοῦθ’ ὑπ’ ἐκείνων;».

  4. Ὡς ἄλλος Πάπας ἔχετε καλλιέργήσει ἐπί τρεῖς δεκαετίες τώρα στό ἐκκλησιαστικό πλήρωμα τήν ἀντίληψη, πώς ὅ,τι θέλει αὐθαιρέτως ὁ ἑκασταχοῦ Ἐπίσκοπος, πολύ περισσότερο ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης, συνιστᾷ νόμο τῆς Ἐκκλησίας. Πόσο σᾶς ἐπικρίνουν, ὅπως καί τόν Πάπα, ὅλοι οἱ Ἅγιοι, τούς ὁποίους διά τοῦτο ὑβρίσατε ! Πόσο ταιριάζει σέ σᾶς ἡ μομφή τοῦ Ἁγίου Παλαμᾶ πρός τόν καταδικασμένο αἱρετικό προκάτοχό σας, Πατριάρχη Ἰωάννη Καλέκα «μόνος αὐτός ὑπῆρχεν ἡ Σύνοδος, ἐπεί καί μόνον ἑαυτόν πολλάκις καί τήν Ἐκκλησίαν εἶναί φησι καί ὅ,τι ἄν αὐτῷ δόξῃ καί ὅ,τι ἄν αὐτός εἴπῃ τῇ Ἐκκλησίᾳ, φησί δοκεῖν καί τήν Ἐκκλησίαν ἀποφαίνεσθαι πᾶσαν».

  5. Μέ αὐτά πού κάνετε καί διδάσκετε, ἀσεβεῖτε πρός τούς ἀποστολικούς Κανόνες, πρός ἐκείνους τῶν ἱερῶν Τοπικῶν καί Οἰκουμενικῶν Συνόδων καί τήν διδασκαλία τῶν Πατέρων, τά ὁποῖα ἀπαγορεύουν αὐστηρῶς τίς συμπροσευχές, τίς φιλίες καί τά συλλείτουργα μέ τούς αἱρετικούς, ἐνῷ ἡ Ἐκκλησία πιστεύει «μή τέλειον εἶναι ὀρθόδοξον, ἀλλ’ ἐξ ἡμισείας, τόν τοῖς θείοις Κανόσι μή ἀπευθυνόμενον». Δείχνετε ἔτσι, ὅτι δέν πιστεύετε σέ Θεό, σέ ἀθανασία ψυχῆς, σέ ἀόρατο κόσμο, σέ Παράδεισο καί Κόλαση, σέ Μέλλουσα Κρίση καί ἀνταπόδοση. Μήπως λοιπόν, Παναγιώτατε, οἱ πυκνές συναντήσεις σας μέ παράγοντες καί δωρητές ἀπό μασονικά καί ἄλλα συναφῆ τάγματα μαρτυροῦν γιά σᾶς καί κάποια ἀνομολόγητη καί ὑψηλή ἰδιότητα καί θέση, ἀσυμβίβαστη καί ἐχθρική πρός τήν Ὀρθόδοξο Πίστη ;

  6. Δυστυχῶς, ὅπως καλῶς γνωρίζουν ὅσοι ἔλαβαν πεῖρα, μέ διακριτικές ὁδηγίες δικές σας καί τῶν συνεργατῶν σας καί ὄχι μέ τίς θεμιτές ἐκκλησιαστικές διαδικασίες, ἐκεῖνοι πού ἀντιστέκονται στίς μεθοδεύσεις σας πρός ἐπέλαση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ἀπομονώνονται ἐκκλησιαστικά μέσα στό ἴδιο τό περιβάλλον τους καί ἐξαναγκάζονται εἴτε σέ ἀποχώρηση εἴτε σέ σιωπή. Ἐκεῖ πού εἶναι δυνατόν, χρησιμοποιεῖτε καί τήν πολιτική παρέμβαση, ὅπως ἔχει γίνει καί στό Ἅγιον Ὄρος, καί ἐφαρμόζεται σέ σᾶς, αὐτό πού ὁ Μ. Ἀθανάσιος θεωρεῖ ἐπικριτικῶς χαρακτηριστικό τῶν αἱρετικῶν Ἀρειανοφρόνων: «Οὐ γάρ ξίφεσιν ἤ βέλεσιν οὐδέ διά στρατιωτῶν ἡ ἀλήθεια καταγγέλλεται, ἀλλά πειθοῖ καί συμβουλίᾳ. Ποία οὖν πειθώ, ἔνθα βασιλέως φόβος; Ἤ ποία συμβουλία, ἐν ᾗ ὁ ἀντιλέγων τό τέλος ἐξορισμόν ἔχει καί θάνατον;».

  Πολλές φορές, βεβαίως, προσποιεῖσθε, Παναγιώτατε, τήν Ὀρθοδοξία, σέ δηλώσεις σας ἀντίθετες πρός τίς πράξεις σας καί πρός τό κυρίως φρόνημά σας. Ἀλλά κατά τόν ἅγιον Γρηγόριον τόν Παλαμᾶν, ἀκόμη καί ἄν μόνον ἀμφιταλεντευόσασταν περί τήν Ὀρθοδοξία, θά ἤσασταν ἀνάξιος τῆς Ἱερωσύνης: «Παρά τῶν ἱερῶν Κανόνων ὁρίζεται τόν μέν πολλάκις συγκαταθέμενον εὐσεβεῖν καί πολλάκις αὖ ἠρνημένον, “ἀβέβαιον εἶναι περί τό σέβας”· εἰ δέ πάλιν τῆς αὐτῆς κακοφροσύνης ἀνερυθριάστως ἔχοιτο, παρά τίνων ἱερῶν Κανόνων τῆς ἱερωσύνης ἐπειλῆφθαι δικαιωθήσεται;».

  Ἔχετε ὁδηγήσει τήν ψυχή κάθε Ὀρθοδόξου Ἕλληνος νά ἀντιμετωπίσει τό δίλημμα: «Νά ταχθῶ μέ τήν ἀγάπη τοῦ Θεανθρώπου Χριστοῦ ἤ μέ τοῦ αἱρεσιαρχοῦντος Πατριάρχου τοῦ Γένους;». Ἔτσι ἀκριβῶς γράφει καί ὁ Ἅγιος Κύριλλος τῆς Ἀλεξανδρείας στόν αἱρετικό Προκαθήμενο τῆς Κωνσταντινουπόλεως καί προκάτοχό σας, τόν Νεστόριο, πρίν ἀπό 1600 χρόνια: «Τί πάθωμεν ἡμεῖς, οἱ παρά τῆς σῆς εὐλαβείας ἀπαιτούμενοι τό ὑπεραγαπᾶν σε τοῦ πάντων ἡμῶν Σωτῆρος Χριστοῦ; Τίς ἡμᾶς ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως ὀνῆσαι δυνήσεται ἤ ποίαν εὑρήσομεν ἀπολογίαν, σιωπήν οὕτω τιμήσαντες τήν μακράν, ἐπί ταῖς παρά σοῦ γενομέναις κατ’ Αὐτοῦ δυσφημίαις;». Καί βέβαια, Παναγιώτατε, ἡ βλάβη πού προξενήσατε στό Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, τήν Ἐκκλησία, εἶναι ἐπανάσταση κατά τοῦ Ἰδίου τοῦ Σωτῆρος.

  Στά 28 χρόνια τῆς Πατριαρχίας σας δέν ἔχετε ἀναπαύσει οὔτε μία φορά τίς καρδιές τῶν ἀληθινῶν Ὀρθοδόξων· μόνον τούς κοσμικά φρονοῦντες ἀναπαύετε, χάρη στήν εὔκλεια καί τίς τιμητικές διακρίσεις πού σᾶς ἔχουν ἀπονείμει οἱ ἄρχοντες τοῦ «ἐν τῷ πονηρῷ κειμένου κόσμου» (Α΄ Ἰω. 5, 19), ὄχι πρός δόξαν τῆς σωστικῆς Ὀρθοδοξίας, ἀλλά γιά νά ἐπαινέσουν τήν ἀπό σᾶς παντοιότροπο καθαίρεσή της.

  Παναγιώτατε,

  Μετανοῆστε ἀπό τήν εὐρεῖα καί ψυχώλεθρο ὁδό ἐπί τῆς ὁποίας σταθερῶς προχωρεῖτε, ἡ ὁποία βλάπτει τό ἀκραιφνές ὀρθόδοξο φρόνημα καί τήν διορθόδοξη ἑνότητα ἑκατομμυρίων βαπτισμένων ψυχῶν, περί τῶν ὁποίων θά δώσετε φοβερό, «οἰκουμενικό», λόγο ἐπί τοῦ ἀδεκάστου κριτηρίου. Φοβηθεῖτε, ὅτι ἡ ἄκτιστη καί ἀτελεύτητη κόλαση εἶναι γεμάτη ἀπό ἀμετανοήτους Ἀρχιερεῖς καί Πατριάρχες, ὅπως καλῶς γνωρίζει ἡ ἐκκλησιαστική Ἱστορία περί τῶν καταδικασμένων αἱρεσιαρχῶν Πατριαρχῶν καί τῆς ὑψηλῆς συνοδίας τους, μέ πρῶτο τόν πεπτωκότα Ἀπόστολο καί προδότη Ἰούδα τόν Ἰσκαριώτη· διότι ἡ θεία δίκη πρῶτα ξεκινᾶ ἀπό ἐμᾶς τούς ἐκκλησιαστικούς: «Καιρός τοῦ ἄρξασθαι τό κρίμα ἀπό τοῦ Οἴκου τοῦ Θεοῦ» (Α΄ Πετρ. 4, 17). «Περιπατεῖτε»,λοιπόν Παναγιώτατε, «ἕως τό Φῶς ἔχετε, ἵνα μή σκοτία ὑμᾶς καταλάβῃ, ὅτε οὐδείς δύναται ἐργάζεσθαι» (Ἰω. 12, 35. 9, 4)

  Μοναχός Γ. Γαβριήλ
  Ἱ. Κουτλουμουσιανόν Κελλίον Ὁσίου Χριστοδούλου τῆς Πάτμου

 7. ΤΡΩΕΙ, ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΖΑΜΠΑ Ο ‘ΚΗΦΗΝΑΣ’ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΙΛΑ, ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΧΙΚΗ ΒΙΛΑ (ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΗΛ. ΑΠΌ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ), ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ, ΛΕΕΙ ”ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ” & ΒΡΩΜΙΕΣ, ΚΑΝΕΙ ΑΛΗΤΕΙΕΣ & ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, ΔΙΑΠΛΕΚΕΤΑΙ ΜΕ OFFSHORE ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΤΣΕΠΩΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ‘ΘΕΑΡΕΣΤΟ’ ΕΡΓΟ ΤΟΥ, ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΔΑΞΕ «ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΑΒΑΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΩΤΕ» ΚΑΙ «Ο ΕΧΩΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΧΙΤΩΝΑΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ & ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΙΕΣ Ο ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ & ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!
  ΠΟΙΟΣ?!?
  Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ – ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗΣ – ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ – ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ – ΠΡΟΔΟΤΗΣ – ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΣ – ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ – ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ – ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ – ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ – ΕΒΡΑΙΟΚΙΝΗΤΟΣ – ΨΕΥΤΟΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ – ΑΝΑΞΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ (ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ).
  ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΕΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ… ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ & ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ?!?
  ΠΟΙΟΙ?!?
  Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ, ΠΟΔΗΓΕΤΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ‘’ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”?!?
  Ο ΕΤΕΡΟΣ ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ – ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗΣ – ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ – ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ – ΠΡΟΔΟΤΗΣ – ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΣ – ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ – ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ – ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ – ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ – ΕΒΡΑΙΟΚΙΝΗΤΟΣ – ΨΕΥΤΟΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ – ΑΝΑΞΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ (ΛΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ)?!?
  Ή Ο ΕΤΕΡΟΣ ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ – ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗΣ – ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ – ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ – ΠΡΟΔΟΤΗΣ – ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΣ – ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ – ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ – ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ – ΤΟΥΡΚΟΣ ΛΟΧΑΓΟΣ – ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ – ΕΒΡΑΙΟΚΙΝΗΤΟΣ – ΨΕΥΤΟΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ – ΑΝΑΞΙΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ (ΑΡΧΟΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)?!?
  ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ, Ο ΄ΛΥΚΟΣ’ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ‘ΑΥΛΗ’ – ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΤΟΥ!!

 8. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑΣΤΟ ΜΑΜΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΔΕΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 9. Μα υπάρχει παπάς που δεν είναι φιλοεβραιος?
  Κάθε μέρα στις εκκλησίες υμνούν ισραήλ και
  σιών και αφορίζουν τον Ελληνισμό!

  1. Εσύ που το ξέρεις τι κάνουν κέθε μέρα στις εκκλησίες μωρή νεοπαγανιστική σούφρα;πότε πάτησες το πόδι σου τελευταία φορά θυμάσαι; αι σιχτίρ γεμίσαμε ελληναράδες του ώλου

   1. Το ίντερνετ αλητάκο, δεν είναι μόνο για πορνό, αλλά υπάρχουν τα πάντα, βλακα.
    Βάλε την ερώτηση και θα σου βγουν τα μάτια προσκυνημένη γίδα.

     1. Αν θες να αερίζεσαι,
      να βγάζεις πρώτα το καλαμπόκι!

  2. Εξυμνουν τν παλιο ισραηλ αυτον που πιστευε στον αληθινο Θεο κ που μετα ξεφυγε απο τν αληθινο Θεο κ τν Σταυρωσαν οι ιδιοι. Ο Χριστος ελεγε ουαι ημιν γραματεις κ φαρισαιοι υποκριται

   1. «Χαίρε σφόδρα θύγατερ Σιών· αλάλαζε θύγατερ Ιερουσαλήμ… Και εξεγειρώ τα τέκνα σου Σιών,
    κατά των τέκνων σου, Ελλάς· και σε έκαμον ως ρομφαία μαχητού.» («Ζαχαρίας», θ΄ 9-15).

    1. Το αγιογραφικό κείμενο που κατά συρροήν διαστρέφουν οι Αρχαιόπληκτοι για να κατηγορήσουν
     τον Ζαχαρία ως “ανθέλληνα”, είναι το εξής:
     ¨διότι ενέτεινα σε Ιούδα, εμαυτώ εις τόξον, έπλησα τον Εφραϊμ και ΕΞΑΓΕΡΩ τα τέκνα σου,
     Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων και ψηλαφήσω σε ως ρομφαίαν μαχητού. Και Κύριος ΕΣΤΑΙ επ’
     αυτούς και εξελεύσεται ως αστραπή βολίς, και Κύριος παντοκράτωρ υπερασπιεί αυτούς, και
     καταναλώσουσιν αυτούς, και καταχώσουσιν αυτούς εν λίθοις σφενδόνης και εκπιόνται αυτούς
     ως οίνον και πλήσουσιν ως φιάλας θυσιαστηρίων¨ (Ζαχαρίας Θ΄13-15).
     Απάντηση:
     Πριν δώσουμε ερμηνεία του χωρίου, προτιμάμε εδώ να αρχίσουμε να απαντάμε με τα λόγια του
     καθηγητού Πανεπιστημίου Γεωργίου Μεταλληνού, στο βιβλίο του: «Παγανιστικός Ελληνισμός ή
     Ελληνορθοδοξία;» σελ. 35, 36, 104 – 107:
     «Την ίδια κακόβουλη άγνοια έδειξε και εκείνος που έγραψε ανοικτή επιστολή στο φανατισμένο
     και ημιμαθές περιοδικό «Δαυλός» (137, κύριο άρθρο), ζητώντας να «λάβει ιδιάζουσα θέση» η
     Εκκλησία της Ελλάδος έναντι της Παλαιάς Διαθήκης και «να αποβάλη […] είτε ολόκληρη την
     Π.Δ. ή μέρη που στρέφονται κατά του Έθνους μας». Εννοεί, μεταξύ άλλων, το Ζαχαρίας 7/ζ΄ 13
     ε. Ο προφήτης Ζαχαρίας έζησε όμως τον 7ο π.Χ. αιώνα και, όπως έχει αποδειχθεί
     επιστημονικά, το δήθεν «ανθελληνικό» του χωρίο είναι παρέμβλητο. Γι’ αυτό στις κριτικές –
     επιστημονικές εκδόσεις (βλ. Βασιλ. Μ. Βέλλα, Το Δωδεκαπρόφητον, Αθήνα 1950, σ. 106) τίθεται
     στο Εβραϊκό σε αγκύλες, που σημαίνει ότι δεν είναι γνήσιο. Παρόμοια «ανθελληνικά» κείμενα
     προέκυψαν στην εποχή των διαδόχων του Μ. Αλεξάνδρου και κυρίως του Αντιόχου του Δ΄ (+-
     215 – 161 π.Χ.), που με τη συμπεριφορά του ανέτρεπε το έργο του Μ. Αλεξάνδρου και
     εξευτέλιζε τον Ελληνικό πολιτισμό (δεν σεβάστηκε την ετερότητα των άλλων λαών).
     Τότε, (3ος αιώνας και μετά), αρχίζει ένα «ανθελληνικό» ρεύμα στον Ιουδαϊσμό. Έλληνες όμως ή
     Εθνικοί, από την ίδια εποχή, ονομάζονται όλοι οι μη Εβραίοι. Άρα δεν έχει σαφή φυλετικό
     χαρακτήρα αυτή η καταφορά, ώστε να εκλαβάνεται ως φυλετικός ανθελληνισμός.
     Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι αντιταχθέντες στους αναξίους διαδόχους του
     Αλεξάνδρου Μακκαβαίοι είναι άγιοι της Εκκλησίας μας και τιμώνται, μαζί με την μητέρα τους
     Σολωμονή, και τον πνευματικό τους πατέρα Ελεάζαρο την 1η Αυγούστου.
     …Για τα «ανθελληνικά αποσπάσματα της Π.Δ.» και κυρίως «τα 4 εν τω συνόλω τους
     Ψευδείς συκοφαντίες κατά του Ζαχαρία https://www.oodegr.com/neopaganismos/ag.grafi/zaxar1.htm
     1 από 3 7/11/2019, 10:45 π.μ.
     ανθελληνικώτατα βιβλία των Μακκαβαίων» (το 4ο είναι ψευδεπίγραφο), που επισημαίνει ο κ.
     Λάμπρου (του Δαυλού), έχουν από πολλούς γραφεί πολλά. Είναι γνωστό το ιστορικό κλίμα, στο
     οποίο συντάχθηκαν τα βιβλία των Μακκαβαίων (β΄ αιώνας π.Χ.), μέσα σε έντονες αντιθέσεις με
     τους όχι πάντα άξιους διαδόχους – επιγόνους του Μ. Αλεξάνδρου κυρίως τον Αντίοχο Δ΄, 175 –
     164 π.Χ.).
     Από πλευράς ιστορικής, ως πηγές μιας εποχής και τα βιβλία αυτά έχουν τη θέση τους στην Π.Δ.
     και την ιστορία της πίστεώς μας. Οι επτά δε Μακκαβαίοι Παίδες τιμώνται για την αγιότητά τους
     και πνευματικότητά τους, και τους αγώνες τους εναντίον της ειδωλικής πλάνης, με βάση τον
     εθνικό, αλλά και «υπερεθνικό» χαρακτήρα της Πίστεώς μας, όπως και παραπάνω ανέπτυξα.
     Ο κ. Λάμπρου επιμένει ιδιαίτερα – και δίκαια – στο επίμαχο κείμενο του Προφήτου Ζαχαρίου
     (κεφ. 9, στ. 12 ε.: «Και εξαρώ το αίμα των αλλοφύλλων…»). Πράγματι, όταν γράφει το κείμενο
     «και εξεγερώ τα τέκνα σου, Σιών, επί τα τέκνα των Ελληνων…», προκαλεί τον μη έχοντα σχέση
     με την επιστήμη της Π.Δ. και κρίνοντα επιφανειακά. Έχω δηλώσει επανειλημένως ότι οι στίχοι
     αυτοί περιέχονται στο Εβραϊκό πρωτότυπο, αλλά και σ’ αυτό «οβελίζονται», τοποθετούνται σε
     αγκύλες, κριτικά, διότι ΔΕΝ ανήκουν στην Προφητεία του Ζαχαρίου, που εγράφη στον ΣΤ΄
     αιώνα προ Χριστού, αλλά προστέθηκαν στην εποχή των αγώνων των Εβραίων (Μακκαβαίων)
     εναντίον των διαδόχων του Μ. Αλεξάνδρου (4ος αιώνας π.Χ. και εξής) και κυρίως του Αντιόχου
     Δ΄ (175-164 π.Χ.) που επεδίωξε τον βίαιο εξελληνισμό τους, δηλαδή την υπόταξή τους στην
     ειδωλολατρία. Στις επιστημονικές όμως εκδόσεις πρέπει να περιέχονται στο προφητικό κείμενο
     εντός αγκυλών οι στίχοι – παρά τη μη γνησιότητά τους – και αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο
     κύριος Λαμπρόπουλος ως επιστήμων.
     Παρόλο που η πνευματική ερμηνεία του χωρίου αυτού δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα,
     όπως και η σύνδεσή του με ιστορικά γεγονότα του απωτάτου παρελθόντος, δεν θα είχα
     αντίρρηση προσωπικά για την «φειδώ των ασθενών» που έλεγε και ο Λούθηρος, και την
     αποστόμωση των αναζητούντων αφορμές, για να πολεμήσουν και συκοφαντήσουν την
     Ορθόδοξη πίστη μας, να αφαιρεθεί το κείμενο από τη μετάφραση των Ο΄, ή έστω να τίθεται και
     εδώ σε αγκύλες ως παρέμβλητο. Η «τόλμη» όμως του κ. Λ. φθάνει τόσο μακριά, ώστε να
     αναφέρεται στο κλασικό έργο Δωδεκαπρόφητον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου
     παλαιοδιαθηκολόγου και εβραιολόγου Βασιλείου Βέλλα με τη φράση: «κάποια έκδοση ενός
     ιδιώτου»! Αληθινά ισχύει (και) εδώ το «ει γαρ έγνω, ου κατέγνω»… Ίσως ο Δαυλός έχει χάσει
     κάθε επαφή με την επιστήμη, ασχολούμενος μόνο με μυθολογίες!…
     …Δυστυχώς όμως βρίσκομαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να κατηγορήσω τον κ. Λάμπρου, ότι
     συκοφαντεί σκαιότατα και ανέντιμα την πίστη μας για πράγματα που αγνοεί πλήρως, διότι του
     λείπει κάθε «εκ των ένδον» σχέση με τη λατρεία μας και κάθε βιωματική επαφή με την
     εκκλησιαστική πραγματικότητα. Γράφει: «…ο Δαυλός, όταν δημοσίευσε το αιμοβόρο αυτό
     ανθελληνικό κείμενο (σημ. Γ.Δ.Μ.: του Ζαχαρίου), το έλαβε από επίσημη έκδοση της Π.
     Διαθήκης κυρωμένη με έγκριση μητροπολιτών, αλλά και από τα λειτουργικά βιβλία, που
     αναγινώσκονται και σήμερα στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Ελλάδος, όπου δεν υπάρχουν
     αγκύλες». Ποίόν σε έπος (τέκνον) φύγεν έρκος οδόντων;» Περικοπές από το βιβλίο του πρ.
     Ζαχαρία διαβάζονται λειτουργικά: Την Παρασκευή της Τυροφάγου μετά την Τριθέκτη – Η΄, 7-17.
     Εις τον Εσπερινόν – Η΄, 19-23. Στην Α΄ Ώρα της Μ. Παρασκευής – ΙΑ΄, 10-13 και στον Μ.
     Εσπερινό της Αναληψεως – ΙΔ΄, 4-11. Όλες οι περικοπές αυτές έχουν θεολογικό περιεχόμενο.
     Παρακαλώ τον κ. Λάμπρου να μας κάνει γνωστό πότε και πού διαβάζεται λειτουργικά το
     επίμαχο χωρίο. Εγώ του λέγω, ως κληρικός και θεολόγος, ότι δεν χρησιμοποιείται ΠΟΤΕ αυτό
     το κείμενο ως λειτουργικό ανάγνωσμα στην εκκλησιαστική μας λατρεία. Ο ίδιος ψεύδεται!
     Αλλά δεν θα προχωρήσω σε άλλα σχόλια. Περιμένω να δω αν θα έχει την Ελληνική λεβεντιά να
     ζητήσει συγγνώμη όχι από εμέ, αλλά από τον Ελληνισμό, τον οποίο δεν τιμά ασφαλώς
     ψευδόμενος. Η τυχόν δε επίκληση «αγνοίας» κάνει το έγκλημα έτι βαρύτερο!»
     Το συγκεκριμένο σχόλιο το έχω στείλη τρείς φορές παρακαλώ τον συντονιστή να το δημοσιεύσει.

 10. Στέφανε αυτά πρέπει να τα επιβραβέυουμε. Σκέψου να είχαμε κάναν Καναδό Τζαστιν Τρουντο για Δήμαρχο να κυκλοφορεί με κολαν βαμμένος στα γκει πραιντ η ακόμα χειρότερα, τον πισογλέντη κρασοφιάχτη Μπουταρ!

 11. Τώρα έδεσε το γλυκό. Ετσι εξηγείται η λατρεία που έχει στους λαθρέποικους.

Leave a Response