ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Χιλιάδες Σέρβοι στο λαϊκό προσκύνημα του σκηνώματος του Πατριάρχη Ειρηναίου. Φιλούσαν το πτώμα χωρίς μάσκες (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
eirinaios

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται, στον νεόδμητο ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, το σκήνωμα του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού. Οι πιστοί προσήλθαν στον ναό για να αποτίσουν φόρο τιμής και να αποδώσουν το «ύστατο χαίρε» στον εκλιπόντα αρχιερέα.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε όλους όσους θα προσέλθουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού όπως θα δείτε και στα παρακάτω βίντεο ελάχιστοι ήταν αυτοί που τις άκουσαν. Δεν δίστασαν μάλιστα, να φιλήσουν το πτώμα του νεκρού από κορωνοϊό Πατριάρχη χωρίς να φορούν μάσκες.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 9:00 η ώρα το πρωί στον ναό του Αγίου Σάββα ενώ το σκήνωμα θα τοποθετηθεί σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή Σέρβων αρχιερέων. Ο Ειρηναίος θα είναι ο πρώτος Πατριάρχης που θα ταφεί στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον ιό Sars Cov-2 στις 4 Νοεμβρίου και την ίδια ημέρα εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία στις 18 Νοεμβρίου και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response