Ο εφιάλτης της ακρίβειας πάει… Υπουργικό

Κοινοποίηση:
ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Μια σειρά από νομοσχέδια βρίσκονται στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει σήμερα στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πρώτο θέμα που θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση δεν είναι άλλο από την ακρίβεια η οποία πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά, με τις τιμές στα είδη καθημερινής κατανάλωσης να έχουν πάρει την …ανηφόρα και να αποτελούν δυσβάσταχτο βάρος για το πορτοφόλι των καταναλωτών.

Άλλωστε η ακρίβεια στο ράφι των σούπερ μάρκετ τρομοκρατεί την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να βρει τρόπους προκειμένου να μειωθούν οι τιμές. Άλλωστε πολλά προϊόντα, όπως είναι γνωστό, πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρά το γεγονός ότι αυτά είναι ελληνικής ετικέτας.

Πραγματικά έχει σημάνει συναγερμός για την ακρίβεια στο Μαξίμου καθώς το κυβερνητικό επιτελείο βλέπει τα ποσοστά της κυβέρνησης να μειώνονται στις δημοσκοπήσεις εξαιτίας της λαίλαπας ακρίβειας που αδειάζει τις τσέπες των καταναλωτών και προσπαθεί με διάφορα ημίμετρα να μειώσει τις τιμές στα ράφια.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, θα παρουσιάσει την εφαρμογή των μέτρων κατά της ακρίβειας και το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Πρώτο θέμα λοιπόν, στο Υπουργικό Συμβούλιο θα είναι η παρουσίαση των μέτρων από τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Σκρέκα για τις μειώσεις των τιμών στα βασικά αγαθά στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ο ίδιος μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι θα δημοσιοποιηθούν οι μειώσεις στις τιμές σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, οι οποίες θα είναι της τάξης του 10-15% σε αρκετούς κωδικούς προϊόντων, ενώ με τους νέους τιμοκαταλόγους οι προσφορές, ιδίως στα είδη που αφορούν σε 1+1 προϊόν, θα είναι πιο «κανονικές» και όχι πλασματικές. Οι πρώτες κατηγορίες, όπου παρατηρούνται σημαντικές μειώσεις, είναι τα καθαριστικά σπιτιού, τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, οι βρεφικές πάνες, αλλά και στο βρεφικό γάλα, προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν επίγνωση των τιμών πριν την εφαρμογή των νέων τιμοκαταλόγων αλλά και μετά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: