Ο «δράκος» Κυριάκος Παπαχρόνης! Βίαζε και σκότωνε γυναίκες επειδή τον ερέθιζε ο ήχος των τακουνιών! Είπε ότι ήθελε να τις εκδικηθεί επειδή μια πόρνη τον αποκάλεσε ανίκανο στην εφηβεία! Τα ερωτικά γράμματα από τις «θαυμάστριες»…

Κοινοποίηση:
drakos

«Ευχαριστώ! Τι βάζετε τέτοιες ποινές; Τόσα χρόνια θα ζήσουμε; Στείλτε με στο απόσπασμα γιατί αν βγω έξω, πάλι τα ίδια θα κάνω».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Κυριάκου Παπαχρόνη γνωστού και ως «Δράκου της Δράμας», όταν άκουσε την ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο στα τέλη του 1982. Είχε καταδικαστεί σε ποινή δις εις θάνατον και κάθειρξη 23 ετών, αλλά η ποινή μετατράπηκε τελικά σε ισόβια φυλάκιση.Το κατηγορητήριο ήταν βαρύ και περιελάμβανε ανθρωποκτονίες, βιασμούς, απόπειρες ανθρωποκτονίας και βιασμούς, σωματικές βλάβες, εμπρησμούς, βομβιστικές επιθέσεις. Με τη δήλωσή του, όχι μόνο επιβεβαίωνε ότι είχε διαπράξει τα εγκλήματα, αλλά παραδεχόταν ότι ήταν δημόσιος κίνδυνος. Ήθελε να εκδικηθεί τις γυναίκες Ο Κυριάκος Παπαχρόνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Στην εφηβεία του, περίπου σε ηλικία 14 ετών, είχε μια εμπειρία, που όπως δήλωσε αργότερα ο ίδιος, τον σημάδεψε και του δημιούργησε μίσος για τις γυναίκες.

Μαζί με φίλους τους επισκέφτηκε έναν οίκο ανοχής, όπου μια πόρνη προσέβαλε τον ανδρισμό του και τον αποκάλεσε «ανίκανο». Από εκείνη την ημέρα γεννήθηκε μέσα του η ιδέα της εκδίκησης. Η δράση του ξεκίνησε αρκετά χρόνια μετά το περιστατικό, όταν ήταν 19 ετών και έφεδρος αξιωματικός στην 5η μοίρα των ΛΟΚ της Δράμας. Συμμετείχε προσωπικά στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1981, βίασε και σκότωσε μια ιερόδουλο. Ήταν το πρώτο από τα πολλά εγκλήματα του.

Η υπόλοιπη δράση του, μέχρι τη σύλληψή του συνοψίζεται στα εξής:

-Δεκέμβριος 1981, απόπειρα δολοφονίας μιας γυναίκας στη Δράμα -Ιανουάριος 1982, απόπειρα βιασμού και δολοφονίας μιας φοιτήτριας στη Δράμα

-Αύγουστος 1982, βιασμός και δολοφονία μιας 20χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη

-Απόπειρες βιασμού και δολοφονίας άλλων 5 γυναικών σε Δράμα και Ξάνθη και πρόκληση σωματικών βλαβών σε ορισμένες.

-Πέντε βομβιστικές επιθέσεις, οι περισσότερες σε υποκαταστήματα Τραπεζών σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη

-Εμπρησμός στο αεροδρόμιο Καβάλας

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετείχε και ο ίδιος!

papaxronis

Οι αρχές στη βόρεια Ελλάδα βρίσκονταν σε συναγερμό. Αναζητούσαν τον δράστη που είχε σκορπίσει τον τρόμο στις γυναίκες και τον είχαν ήδη ονομάσει «Δράκο της Δράμας». Ο Παπαχρόνης συνέχισε να υπηρετεί τη θητεία του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μάλιστα στις έρευνες για τον εντοπισμό του, συμμετείχε και ο ίδιος. Αυτό γιατί σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γυναικών που είχε προσπαθήσει να βιάσει και να σκοτώσει, ο δράστης φορούσε στρατιωτική στολή όταν «χτυπούσε».

Έτσι οι αρμόδιοι της αστυνομίας είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για κάποιον (μόνιμο ή έφεδρο) αξιωματικό εν ενεργεία. Προκειμένου να τον εντοπίσουν έγιναν έρευνες σε όλα τα στρατόπεδα της περιοχής. Ο Παπαχρόνης είχε οριστεί επικεφαλής μιας ομάδας και προσπαθούσε να εντοπίσει τον δράστη! Τελικά χάρη στις πληροφορίες που συγκέντρωσαν δυο άλλοι αξιωματικοί, οδηγήθηκαν στα ίχνη του και ο Παπαχρόνης τελικά συνελήφθη.

Τον ερέθιζε ο ήχος των τακουνιών

Τον «ερέθιζε» ο ήχος των γυναικείων τακουνιών Αρχικά ο Παπαχρόνης αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ενώ βρισκόταν στον ανακριτή όμως, κάποια στιγμή έσπασε και ομολόγησε τα εγκλήματά του. Το ρεπορτάζ της εποχής ανέφερε ότι ο δράκος ερεθίζονταν από τον ήχο των γυναικείων τακουνιών. Το φετίχ του Παπαχρόνη αποκαλύφθηκε και δημόσια, όταν είπε σε μια δημοσιογράφο: «εσένα σ’ αγαπάω γιατί έχεις ψηλά τακούνια». Στην απολογία του παραδέχτηκε όλες τις πράξεις του. Αίσθηση προκάλεσε η κυνική του περιγραφή…  «Θόλωνε το μυαλό μου. Ήθελα να χτυπήσω. Έφθανα στο μεγαλείο. Την χτυπούσα, τελείωνε». Τον ερέθιζε ο ήχος των τακουνιών, είπε κυνικά Μετά τη σύλληψή του, η μητέρα του, την οποία κυνηγούσαν οι δημοσιογράφοι για μια δήλωση, είπε: «το ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτό το παιδί. Πάντα έτρωγε πρώτα το γλυκό και μετά το φαγητό του»!

Τα αρρωστημένα ερωτικά γράμματα από τις «θαυμάστριες» Ο Παπαχρόνης οδηγήθηκε στη φυλακή και οι γυναίκες στη βόρεια Ελλάδα ένιωθαν ανακούφιση και ασφάλεια. Όμως όχι όλες. Υπήρχαν ορισμένες που όχι μόνο δεν απεχθάνονταν τον αδίστακτο «δράκο», αλλά τον θαύμαζαν και δήλωναν γοητευμένες. Για να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για εκείνον, του έστελναν ερωτικά γράμματα μέσα στη φυλακή, τα οποία ειδικοί ψυχολόγοι χαρακτήρισαν «αρρωστημένη εμμονή». Κάποιες γυναίκες δήλωναν γοητευμένες από τον δολοφόνο και βιαστή Παπαχρόνη και του έστελναν γράμματα στη φυλακή.

Πολλές γυναίκες δήλωναν γοητευμένες

Τα πρώτα χρόνια ο Παπαχρόνης δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στη φυλακή και είχε παραβατική συμπεριφορά. Συμμετείχε στην εξέγερση κρατουμένων στην Κέρκυρα, είχε χτυπήσει συγκρατούμενο του και προκαλούσε συχνά ταραχές. Περνώντας ο καιρός, άρχισε να αλλάζει και να υιοθετεί ένα ήσυχο προφίλ.

Διάβαζε, έψελνε και συμμετείχε στην οργάνωση του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας. Μετά από 22 χρόνια εγκλεισμού, το 2004 ο Κυριάκος Παπαχρόνης αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Σήμερα ζει στην επαρχία και είναι αρραβωνιασμένος….

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

 1. TOTE ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΑΧΤΥΛΟΔΕΙΧΤΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ “ΘΡΥΛΟΣ” (παρεπιπτοντως ειχα ακουσει οτι το θεμα του ηταν η (“ελεφαντιαση”)

  ΤΩΡΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ Κ@ΥΛΙΑΡ#ΔΕΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΣΦΥΓΓΕΣ, ερχονται και καλα κυνηγημενοι και μονο να απ@υτωσουν σκεφτονται..ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΚΩ?

  8% ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ (για ξεκαρφωμα ή για “βολεμα”) ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ “ΟΡΘΙΟΙ”

 2. Αυτό που έχει έντονο ενδιαφέρον είναι ότι έκανε και βομβιστικές επιθέσεις και σε κάποια φάση λέγεται ότι είπε ότι εκανε ενέργειες της 17 Νοέμβρη… Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οτι η τρομοκρατική οργάνωση αυτή δεν ήταν όργανο σκοτεινών δυνάμεων…και χρησιμοποιούσε καταδρομείς για προβοκάτσια κλπ…

 3. Ένας Παπαχρόνης για κάθε προδότη της Βουλής.

 4. οταν η νυχτα ερχεται
  και το βραδι μας πλακωνει
  ειμαστε μαζι σου κυριακο παπαχρονη

 5. Αυτος δεν εμενε Λαρισα και ειχε παθει εγκεφαλικο. Μαλιστα τον ειχαν φωτογραφησει σε καφετερια της πολης να πινει αταραχος την φραπεδια του. Ηταν καλη η θανατικη ποινη, αλλο ενα δικαιο που καταργηθηκε λογω Ευρωπαικης ενωσης.

 6. Οι γυναίκες δείξανε πολλές φορές ότι διαθέτουν ανύπαρκτο εγκέφαλο.Το ίδιο κάνανε και με τον δολοφόνο της κοπέλας στην Βέροια πρίν πολλά έτη που τον ανακάλυψε η Νικολούλη.Την σκότωσε την κοπέλα την έθαψε έκανε ότι την έψαχνε και όταν μπήκε φυλακή τον στέλνανε γράμματα καψούρας η μία και η άλλη.Και δεν φτάνει αυτό αποφυλακίστηκε στο Ελλαδιστάν και βρέθηκε γυναίκα στο εξωτερικό να τον παντρευτεί λέγοντας στον κόσμο ότι είναι πολύ ρομαντικός.Η απόλυτη γελοιότητα του θηλυκού γένους.

  1. Συμφωνώ. Αλλά να πω ότι δεν είναι όλες οι γυναίκες έτσι. Αυτές που τρέχουν πίσω από δολοφόνους είναι άρρωστες, συνήθως, με ψυχικές διαταραχές.

 7. αυτες οι ελλεϊνιδες που του εστειλαν γραμμα ,μηπως ψηφιζουν Κουλη????

 8. τον μιζοτακη και τον ζελενσκι και να φορανε τακουνια

 9. το κτηνος του μαξιμου τον ερεθιζει η κατακρεουργηση….

Comments are closed.