Ο γαλλικός στρατός αποσύρεται με σκυμμένο το κεφάλι από τη βάση του Μάλι!!!

Κοινοποίηση:
grassi

Ο γαλλικός στρατός εγκατέλειψε μια απομακρυσμένη βάση στο βόρειο Μάλι την περασμένη εβδομάδα.

«Είμαστε στη μέση της ερήμου, σε έναν δρόμο με μεγάλες λακκούβες και με πραγματικό άμεσο κίνδυνο από εχθρούς που μπορούν να βάλουν νάρκες ή να μας επιτεθούν με παγιδευμένο αυτοκίνητο», είπε ο υπολοχαγός Ιμράν.

Έτσι μοιάζει η αποχώρηση της Γαλλίας από το βόρειο Μάλι: επίπονη και αργή, μέσω εχθρικών εδαφών τα οποία οι δυνάμεις της δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν σε δέκα χρόνια σύγκρουσης.

Η αποχώρηση από την πόλη Γκρόσι, μετά τις αποχωρήσεις από τις βάσεις στο Τιμπουκτού και στο Κιντάλ, είναι αποτέλεσμα της εντολής εγκατάλειψης που έδωσε η Γαλλία τον Φεβρουάριο, λόγω της επιδείνωσης της βίας και της κατάρρευσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σηματοδοτεί το τέλος μιας αποστολής που ξεκίνησε το 2013, ναι μεν με γρήγορες επιτυχίες ενάντια σε εξτρεμιστές που είχαν καταλάβει τμήματα του βορρά, αλλά που στην συνέχεια έγινε “τέλμα”, απορροφώντας χιλιάδες στρατεύματα και δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάνω από 50 Γάλλοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στο Μάλι. Καθώς η σύγκρουση συνεχιζόταν, το αντιγαλλικό αίσθημα μεγάλωνε και οι σχέσεις με τη στρατιωτική χούντα του Μάλι, η οποία ανέλαβε την εξουσία το 2020, διακόπηκαν οριστικά.

Καθώς η Γαλλία απομακρύνεται από το Μάλι, Ρώσοι μισθοφόροι από την ομάδα Wagner έχουν μεταφερθεί εκεί, λένε οργανώσεις για τα δικαιώματα και πηγές, προκαλώντας ανησυχία μεταξύ των δυτικών δυνάμεων για μια πιθανή έξαρση της βίας.

Το Μάλι και η Ρωσία έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχουν μισθοφόροι στο Μάλι, μόνο Ρώσοι εκπαιδευτές που βοηθούν τα τοπικά στρατεύματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Άφησαν οι Γάλλοι αυτούς τους βρωμοσλάβους μισθοφορουσ να έρθουν… κατάντια

Comments are closed.