Ο Χάρης Δούκας πήγε στα Τίρανα, πήρε το κλειδί της πόλης αλλά δεν είπε κουβέντα για τον φυλακισμένο Μπελέρη

Κοινοποίηση:
doukas-5-640x426

Τα Τίρανα επισκέφθηκε ο Χάρης Δούκας όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της αλβανικής πρωτεύουσας, Εριόν Βελιάι, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40.

Ωστόσο, από την επίσκεψη του Δούκα στη γειτονική χώρα περισσότερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι- δημοσίως τουλάχιστον- δεν έκανε κάποια αναφορά στο γεγονός ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, παραμένει στη φυλακή.

Στη συνάντησή του με τον Εριόν Βελιάι ο δήμαρχος Αθηναίων συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων, με έμφαση στα θέματα ενέργειας, πολιτισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας, ενώ δεσμεύθηκαν να έχουν συχνή επικοινωνία με γνώμονα την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στα Βαλκάνια, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Τιράνων παρέδωσε στον Χάρη Δούκα το κλειδί της πόλης, ενώ εκείνος από την πλευρά του τού χάρισε μια κεφαλή Αθηνάς.

Στην ετήσια σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40 ο δήμαρχος Αθηναίων εκφώνησε ομιλία με θέμα «Αστική ανθεκτικότητα και την αντιμετώπιση κρίσεων».

Η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη δεν είναι αντιφατικές αλλά συμπληρωματικές έννοιες, υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας, επισημαίνοντας ότι η τεχνολογία αποτελεί «ανεκτίμητο εργαλείο» και για τις δύο.

«Η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και αυτούς που επηρεάζονται περισσότερο από την κλιματική κρίση. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αθήνα δεν είναι μοναδικές για την πόλη μας. Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε και προσεγγίζουμε τις καταστάσεις», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Χάρης Δούκας είχε επίσης συναντήσεις με τους δημάρχους της Ποντγκόριτσα, του Σεράγεβο και της Σόφιας, με τους υπουργούς Τουρισμού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αλβανίας, Μιρέλα Κουμπάρο και Αρμπτζάν Μαζνίκου αντίστοιχα και με την πρώην ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΔΟΥΚΑ ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΛΛΟΣΤΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΕ ΨΙΦΗΣΑΝ

  2. Ξευτιλισμενοι προδοτες τρισκαταρατοι πολιτικοί

  3. Εσεις δηλαδη πιστευετε οτι αν δεν ηταν καρ@@λι θα γινοταν δημαρχος ??????>

  4. Η υπόθεση του αδικοχαμενου και δολοφονημενου εν ψυχρο Κ.Κατσιφα απο τους Αλβανους και το οτι κανεις μα κανεις πολιτικος δεν καατηγορησε αυτο το αποτροπαιο εγκλημα δειχνει οτι μας κυβερνουν ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  5. Για ναπαλμ εισαι μωρη @δελφω πηγες εκει ντερλικωσες ουτε λεξη για τον μπελερη

  6. Μονο για τσιμπουσια ειναι γιναμε ρεζιλι διεθνως με τους προσκηνημενους γενιτσαρους κοψιμο θελει στην καρωτιδα ο σατανας.

  7. Μπελερη ας προσεχες με τα λαμογια που δηθεν σε στηριζανε! Τα παιγνιδακια τους παιζανε με εντιδες, κουλαρες και ουρσουλες! Οσο για την αρχοντομουτσουναρα του νεοεκλεγεντος δημαρχου αθηναιων αντε γεια! Αλλαξε ο μανολιος κι εβαλε τα ρουχα του αλλιως! Ετσι τεως βλαχοδημαρχε κυρ κωστα? Κανε και κανα… περιπατο μπας και χαλαρωσεις προτου γινεις… ευροβολευτης!

  8. Πολύ άσχημα αρχίζεις Δούκα. Ντροπή σου.

Comments are closed.