Ο Τσίπρας ζητάει από τον Μητσοτάκη να δώσει τα ονόματα των αστυνομικών που μετέταξε στην ΕΥΠ για το Predator

Κοινοποίηση:
ΣΦΒΔ

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στον πρωθυπουργό, με θέμα την υπόθεση των υποκλοπών, ο Αλέξης Τσίπρας και ζητάει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που μετάταξε στην ΕΥΠ για να χειρίζονται το Predator.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός αρνείται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για τρίτη συνεχή εβδομάδα και δεν πηγαίνει στη Βουλή να απαντήσει, ως οφείλει, σε τρεις συνεχόμενες επίκαιρες ερωτήσεις.

Όπως σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, «την πρώτη εβδομάδα αρνηθήκατε να απαντήσετε για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με ενεργό το παρακρατικό κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις. Τη δεύτερη εβδομάδα αρνηθήκατε να απαντήσετε για το ενδεχόμενο κάποιοι από όσους έχει αποκαλυφθεί πως παρακολουθούνταν με το Predator, να έχουν τεθεί και σε ταυτόχρονη επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ. Και την τελευταία εβδομάδα αρνηθήκατε να απαντήσετε για το εάν μπορείτε να δεσμευθείτε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι κανένας υπουργός της κυβέρνησής σας, κανένας γενικός γραμματέας, βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κανένας δημοσιογράφος από τις λίστες που έχουν δημοσιευθεί, δεν είχε παράλληλα με το παράνομο λογισμικό Predator, τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ».

Τονίζει ότι «είναι πλέον εδραία πεποίθηση, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι αρνείστε να δώσετε απαντήσεις διότι γνωρίζατε, διότι είστε ενορχηστρωτής, ηθικός αυτουργός και εν τέλει ένοχος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παράνομων και «νόμιμων». Ωστόσο, οι καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών με υποχρεώνουν να επιμείνω και να ασκήσω εκ νέου το κοινοβουλευτικό μου καθήκον, προκειμένου να έρθετε επιτέλους να απαντήσετε στη Βουλή για το μείζον σκάνδαλο που βάλλει ευθέως κατά της δημοκρατικής λειτουργίας του Πολιτεύματος».

Μάλιστα καλεί τον πρωθυπουργό ενώπιον της Βουλής να διαψεύσει «ότι οι κ. Κωστής Χατζηδάκης, Αλέξης Παπαχελάς, Αλέξανδρος Διακόπουλος, Γιώργος Κύρτσος και Αριστείδης Αλεξόπουλος βρίσκονταν σε παρακολούθηση και από την ΕΥΠ, καθώς και να διαβεβαιώσετε ότι δεν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις αντίστοιχων «συμπτώσεων» διπλής παρακολούθησης μέσω ΕΥΠ και Predator, όπως οι περιπτώσεις των κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: