“Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ – ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ” ΕΙΠΕ Ο ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Κοινοποίηση:
6167556

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αυτή την ώρα στο βήμα της Βουλής προκειμένου να πει το “παραμύθι” του για το έγκλημα στα Τέμπη. Θα απαντήσει για τις παραιτήσεις των Μπρατάκου – Παπασταύρου;

«Προσέρχομαι στη σημερινή συζήτηση θεωρώντας την τραγωδία των Τεμπών ένα ζήτημα πολύ μεγαλύτερο από απλή αφορμή για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Θα μιλήσω περισσότερο για την αλήθεια γύρω από αυτό το δυστύχημα. Θα είναι λιγότερες οι αναφορές μου στα πολιτικά ζητήματα. Στέκομαι με σεβασμό και ταπεινότητα απέναντι στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε και στις οικογένειες τους. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν τη θλίψη τους διαμαρτυρία. Μπορούν και να αδικούν την Πολιτεία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε όλες και όλους ως πρωθυπουργός, ως πολίτης, ως πατέρας. «Θέλω να με ακούσετε όχι μόνο με την καρδιά αλλά και με το μυαλό. Δεν έχουμε καταφέρει να βαδίσουμε σε ένα αύριο ενωμένοι με λιγότερες σκιές σαν αυτές που οδηγούν τους πολίτες να κλείνουν τα αυτιά τους και να μη πιστεύουν κανένα και τίποτα. Γι’αυτό ζήτησα συγνώμη εξ ονόματος όλων. Χωρίς και να πιστέψω ποτέ ότι υπάρχουν Έλληνες που πενθούν περισσότερο από άλλους», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επέλεξαν στάση που κανείς διανοήθηκε σε άλλες τραγωδίες. «Θέλησαν να κάνουν κομματικό τους λάβαρο την πάνδημη οδύνη, να μετατρέψουν τον πόνο της κοινωνίας σε εργαλείο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, εμένα προσωπικά. Αναρωτιέμαι, θυμάμαι στην επέτειο, στον πρώτο χρόνο, όταν ντύσατε μαύρη την Κουμουνδούρου. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το ίδιο και εμείς το 2019 αλλά δεν το κάναμε. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά αυτής της παράταξης με τη δική σας. Είμαι πάντα εδώ. Τοποθετήθηκα πολλές φορές. Απουσίασα μόνο σε μία συνεδρίαση όπως πάντα έκανα σε αντίστοιχες διαδικασίες, αλλά και γιατί το λόγο για την υπόθεση δεν μπορούν να τον έχουν τα κόμματα παρά μόνο η ανεξάρτητη δικαιοσύνη», τόνισε.

«Κάποιοι επιτήδειοι φρόντισαν να ρίξουν το σπόρο της αμφιβολίας στη δικαιοσύνη. Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους το πόνου. Και όλα αυτά βαδίζοντας σε ένα διπλό, αλλά τυφλό δρόμο. Εισάγατε με θράσος στην προπαγάνδα σας λεξιλόγιο άλλων εποχών. Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε κάποιους από τους μύθους», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Αναγνωρίζω ότι απέναντί μου, απευθύνομαι σε μία κοινωνία που είναι καχύποπτη και θυμωμένη. Αναλαμβάνω να πω την αλήθεια», σημείωσε.

«Ας ξεκινήσουμε από το παραπλανητικό δημοσίευμα του Βήματος. Όλες οι συζητήσεις ήταν εξαρχής στη διάθεση των αρχών. Σας άκουγα κ. Φάμελλε και γυρνούσε στο μυαλό μου εκείνη η βραδιά. ‘Αλλοι προσπάθησαν να κρύψουν σε άλλες συγκυρίες. Είδα ότι πιο φρικιαστικό είδα στη ζωή μου. Λέτε ότι μέλημά μου και σκέψη μου ήταν να πειράξω αυτούς τους διαλόγους. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά; Αυτή ήταν η έγνοια… πώς θα πειράξω τους διαλόγους;», συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης.

«Πάμε να δούμε και τη διαστρέβλωση την οποία επιχειρείτε να κάνετε. Αυτό το οποίο εννοεί το δημοσίευμα και υιοθετήσατε είναι ότι με κάποιο τρόπο δεν φταίει ο σταθμάρχης. Ρωτώ, ο άνθρωπος αυτός είναι προφυλακισμένος με απόφαση της δικαιοσύνης, διότι δεν αμφισβητείται ότι έγιναν 7 παραβιάσεις του κανονισμού ασφαλείας και ένα ανθρώπινο χέρι έστειλε το τρένο στη λάθος γραμμή. Υπάρχει έστω και ένας εδώ μέσα, ο οποίος να πιστεύει ότι αν ο σταθμάρχης είχε κάνει σωστά τη δουλειά του θα είχε γίνει το ατύχημα; Γιατί λοιπόν αμφισβητείτε κάτι το οποίο η ίδια η δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει συμβεί;», πρόσθεσε.

«Πάμε στο άλλο τερατούργημα. Σπεύσαμε, λέει, συνειδητά να μπαζώσουμε το έδαφος. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Για να συγκαλύψουμε, αναρωτιέμαι, τι ακριβώς με το μπάζωμα; Όταν ξέρετε όσοι διακινείτε αυτές τις αθλιότητες , ότι το μέλημα των συνεργείων ήταν να σηκώσουν τα βαγόνια για να βρούμε ανθρώπους από κάτω. Αυτό ένοιαζε τους διασώστες. Εχετε αποκρύψει το γεγονός ότι οι περιβόητες θεωρίες περί ξυλολίου, ότι ανατινάχτηκε το τρένο και η κυβέρνηση έσπευσε να τα συγκαλύψει. Τέτοια τερατουργήματα», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχει ένας πραγματογνώμονας και οι υπόλοιποι είναι τεχνητοί σύμβουλοι. «Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι ουδέποτε δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη. Αλλά εγώ σας λέω την αλήθεια και αυτή την αλήθεια δεν μπορείτε να την αμφισβητήσετε», τόνισε.

«Δεν ήθελα να αναφερθώ στον εθνικό εισαγγελέα. Φτάσατε κ. Κωνσταντοπούλου να επικαλεστείτε το μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Δεν ντρέπεστε να λέτε αυτά τα πράγματα; Υπάρχει πατέρας και μητέρα που σας ακούει; Πώς τολμάτε να εργαλειοποιείτε έτσι τον πόνο του παιδιού;», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ρώτησε πότε έχει κινηθεί η δικαιοσύνη με μεγαλύτερη ταχύτητα. «Ποτέ δεν κινήθηκε. Σε 34 άτομα έχει αποδώσει κατηγορίες. Έχουμε άρει το απόρρητο σε υποθέσεις ατυχημάτων. Είπα να φέρουμε διάταξη να το κάνουμε αμέσως. Την καταψηφίσατε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τέταρτο και κρίσιμο ζήτημα. Αν είχε ολοκληρωθεί η 717 το δυστυχήμα δεν θα είχε συμβεί. Ναι, είναι πολύ πιθανό, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να συμβεί αυτό το δυστύχημα. Συμφωνώ, το έχω πει και εγώ. Τοπικά λειτουργούσε σύστημα και ο σταθμάρχης έβλεπε ότι το τρένο ήταν στη λάθος γραμμή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της 717 είπε ότι υπεγράφη το 2014 και έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2016 και ο κ. Σπίρτζης είχε κάνει 6 παρατάσεις. «Δεν κάνατε μόνο αυτά. Τη σπάσατε σε δύο κομμάτια και μας κληροδοτήσατε σύμβαση με πάρα πολλά προβλήματα. Και ο υπουργός πήρε απόφαση. Ή θα καταργούσε τη συμβαση ή θα πήγαινε ολοκληρώνοντας την 717. Η απόφαση ήταν να ολοκληρωθεί όσο πιο συντομα. Δεν μπορεί να κατηγορείτε για καθυστέρηση και να λέτε ότι επρεπε να γίνει δεκτή η εισήγηση να ξεκινήσει από την αρχή», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θεμα της ευρωπαίας εισαγγελέως. «Η αρμοδιότητα της ευρωπαικής εισαγγελίας περιορίζεται σε πράξεις που θίγουν τα οικονομικά της ΕΕ», σημείωσε και ανέφερε: «για όλα τα υπόλοιπα πήρε τις απαντήσεις της από τον ‘Αρειο Πάγο γιατί αφορούν το Σύνταγμα και την ελληνική δικαιοσύνη. Έχει ξεπεράσει το όριο της αρμοδιότητάς της. Σας φάνηκε χρήσιμη γιατί υποψήφιος ευρωβουλευτής σας είπε να φέρουμε και την ευρωπαία εισαγγελέα για να ρίξουμε την κυβέρνηση».

«Υπουργοί, εννοείτε, ότι ευθύνονται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Για να κατηγορηθεί κάποιος για ποινικές ευθύνες το σύνταγμα απαιτεί κατηγορητήριο και προανακριτική επιτροπή . Ο κ. Φάμελλος είπε να κάνουμε προκαταρκτική αφηρημένα, χωρίς κατηγορητήριο. Μου θυμίζει τον κ. Πολάκη ο οποίος έλεγε να βάλουμε φυλακή κάποιον πολιτικό μπας και σωθούμε. Αυτό είναι το κράτος δικαίου στη δική σας αντίληψη; Αν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της μη ολοκλήρωσης μιας δημόσιας σύμβασης και μιας τραγωδίας, τότε ρωτώ, όταν ο ίδιος ο εισαγγελέας στην αγόρευση για το Μάτι είπε ότι αν είχαμε το 112, θα είχαν σωθεί ζωές, ζητήσαμε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον κ. Παππά; Και γελάτε κιόλας..», ανέφερε.

Είπε, επίσης, ότι ο δρόμος Πάτρας – Πύργος δεν ολοκληρώθηκε επειδή έγινε 8 κομμάτια και πήρε πέντε χρόνια για να ξαναμπεί το έργο μπροστά. «Αυτοί που έχασαν τη ζωή τους σημαίνει ότι ο κ. Σπίρτζης έχει ποινική ευθύνη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας; Η απάντηση είναι όχι», υπογράμμισε.

«Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε. Και μιας μιλάμε για το άρθρο 86 του Συντάγματος. Το 2007 ήμουν νεοεκλεγμένος βουλευτής. Μαζί με πολύ λίγους άλλους πρωτίστως της ΝΔ είχα καταθέσει πρόταση να αλλάξει και να καταργηθεί η αποσβεστική προθεσμία, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής στον οποίο εμπίπτει ο υπουργός της δικής σας κυβέρνησης, ο κ. Σπίρτζης. Εμείς αλλάξαμε την παραγραφή και πήγε στα 20 χρόνια. Εμείς δεν μπορούμε να κρύφτούμε πίσω από καμία παραγραφή. Εμείς το κάναμε αυτό, δεν το κάνατε εσεις», συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλά για την ασφάλεια στο δίκτυο των σιδηροδρόμων. Έδειξε φωτογραφία του κέντρου διοίκησης του 717 μετά το δυστύχημα. «Πράγματι, στη συνείδηση όλων, πρώτα του Κώστα Καραμανλή, θα πλανάται αυτό το βάρος, ότι αν η 717 είχε τελειώσει πιθανόν το ατύχημα να μην είχε συμβεί. Αλλά δεν θα μιλήσετε εσείς για την 717 όταν αυτό θα έπρεπε να ήταν έτοιμο από το 2016», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης μεταξύ άλλων ότι το σύστημα της τηλεδιοίκησης με εξαίρεση το κομμάτι που καταστράφηκε στον Ντάνιελ είναι έτοιμο.

«Στο ευρωπαϊκό δίκτυο των τρένων μόλις το 12% σήμερα έχει εγκατεστημένα όλα αυτά τα συστήματα ασφάλειας. Τα τρένα δεν τρακέρνουν γιατί ο γενικός κανονισμός ασφαλείας τηρείται ευλαβικά», εξήγησε.

«Κάτι αλλάζει στους ελληνικούς σιδηροδρόμους αλλά απέχουμε πολύ από το σημείο που θέλουμε», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Και φτάνουμε στο σημερινό παράδοξο. Ενώ για τα Τέμπη ουσιαστικά πραγματικό συμπληρωματικό κατηγορητήριο δεν έχετε τεκμηριώσει, προτείνετε να αμφισβητηθεί η δεδηλωμένη με όχημα ένα παραπλανητικό τίτλο μιας εφημερίδας. Πρωί πρωί βγαίνει ένα δημοσίευμα το οποίο διαψεύδεται αμέσως, φαίνεται ότι ουσιαστικά έχει αναιρεθεί από ότι βγήκε στη δημοσιότητα δύο ημέρες μετά. Ένα δημοσίευμα το οποίο δεν λέει τίποτα το καινούργιο. Υιοθετείται αμέσως από εσάς και θέτετε θέματα δυσπιστίας. Εντυπωσιακά αντανακλαστικά. Κάποιος καχύποπτος θα σας έλεγε ότι γνωρίζατε το δημοσίευμα πριν τυπωθεί η εφημερίδα. Βλέπατε μπροστά… Ένα κόμμα κ. Ανδρουλάκη το οποίο έχει περάσει την κυβέρνηση γενεές 14. Το βέβαιο είναι ότι μέχρι και εφημερίδες που έχουμε βρεθεί πολύ σκληρά απέναντι και έχουμε καταλήξει με κάποιες στα δικαστήρια, κατά κανόνα παίρνουν τηλέφωνο να πουν ποια είναι η άποψη της κυβέρνησης. Αυτοί έκριναν ότι έπρεπε να ενημερώσουν την αντιπολίτευση για το δημοσίευμα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Δεν έχω καταλάβει αν ήσαστε σε συνεννόηση. Ο κ. Παππάς λέει ότι ήσαστε. Όλο αυτό που βλέπουμε γίνεται στην υπηρεσία ενός στόχου. Να πέσει ο Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με νωπή τη λαϊκή ετυμηγορία , με τη συμπεριφορά σας, με τις ακρότητες, εσείς εμποδίζετε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Κατασκευάσατε κείμενο που δεν είναι παρά κακέκτυπο κολάζ από κατηγορίες κάθε είδους. Είναι λίγο παράξενο εισηγητής στην πρόταση να είναι ο κ. Παππάς, 13-0 καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος. Θα έρθετε εσείς να μας μιλήσετε για κράτος δικαίου. Εσείς κ. Ανδρουλάκη που παρουσιάζετε την Ελλάδα περίπου τυραννική κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα η κυβέρνηση κατέθεσε κείμενο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που απαντά στις ανακρίβειες του ψηφίσματος για το κράτος δικαίου, σημείο προς σημείο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ταύτιση του δημοσιογραφικού συγκροτήματος με το ΠΑΣΟΚ στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Ο κ. Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 16 το 2008 και εσείς δεν επιτρέψατε να γίνει αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση», σημείωσε.

«Κάθε επιχειρηματικό συμφέρον έχει δικαίωμα να διεκδικεί ό,τι θέλει. Υποστηρίζω τις διακριτές ευθύνες. Οι κυβερνήσεις ορίζουν τους κανόνες και αυτό οδηγεί ενίοτε σε συγκρούσεις. Αυτό είναι το κόστος των διαφορετικών ρόλων. Δεν είναι καινούργιο. Έχουμε ζήσει εποχές διαπλεκόμενων, σχέσεις νταβατζήδων. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε να αλλάξουμε. Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάποτε αναρωτηθεί ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Η απάντηση έχει δοθεί. Ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια και αν νομίζουν κάποιοι ότι όλοι και όλα είναι εξαγοράσιμα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αν κάποιος εκδότης, μεγαλοεπιχειρηματίας, έχει πολιτικές βλέψεις ας εμφανιστεί ανοιχτά. Ο ίδιος όμως , όχι μέσω πληρεξουσιών. Αν επιθυμούν να εμφανιστούν, να κριθούν, να συγκριθούν και να μετρηθούν», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Σε αυτή την πρόταση δυσπιστίας είναι ένας πραγματικός συγγραφέας αλλά δεν την υπέγραψε. Υιοθετείτε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας που διακίνησε ο κ. Βελόπουλος. Αναρωτιέμαι που είναι σήμερα; Έχουμε όμως μπροστά μας μια εκλογική αναμέτρηση και είναι βέβαιο ότι κάποιοι θέλουν να προβάλλεται εικόνα πολιτικής αστάθειας».

«Τον Ιούνιο θα έχουμε ευρωπαϊκή μάχη πιο κρίσιμη από άλλη ευρωπαϊκή μάχη στο παρελθόν. Οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία. Τα μηνύματα της κοινωνίας πρώτοι τα εισπράττουμε. Ακριβώς αυτή η συγκυρία που οδηγεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ σε συντονισμό με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας. Η Βουλή θα απαντήσει θεσμικά καταψηφίζοντας. Πιστεύω ότι και οι πολίτες έχουν βγάλει συμπεράσματα και στις ευρωεκλογές, κοντός ψαλμός, θα στείλουν το δικό τους μήνυμα σε όσους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε για τα Τέμπη ότι όσοι άκουσαν τη συζήτηση ξεχώρισαν πραγματικά στοιχεία από μύθους. «Προσπάθησα να περιγράψω όσο καλύτερα μπορούσα, τι έγινε και τι θα κάνουμε για να μην έχουμε ποτέ ξανά άλλα Τέμπη. Το μεγαλύτερο στοίχημα του πολιτισμού είναι να μαθαίνουμε από το παρελθόν μας χωρίς να το ξαναζούμε. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε», πρόσθεσε ζητώντας από τους βουλευτές να καταψηφίζουν την πρόταση δυσπιστίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

 1. Όλα είναι ψέματα. Μόνο εγώ θα σας λέω πάντα την αλήθεια. Πίστευε με και μην ερευνάς

 2. Όλοι αυτοί στις Σέρρες που ψήφισαν τον Καραμανλή για διορισμούς κλπ είναι αθώες περισσότερες.Ολοι στην Ελλάδα είναι το ίδιο με τους Σερραίους.Ειμαστε ένας διαλυμένος λαός της πλάκας.Δεν έχουμε ποια ιδανικά δεν έχουμε τίποτα παρά μόνο χαζομάρα και ηλιθιότητα.Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν παραδεχόμαστε την ηλιθιότητα μας και το παίζουμε έξυπνοι δηλ ειμαστε εύκολα θύματα για εκμετάλλευση

 3. Γιά τήν Συμβαση 117 ανέφερε ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση ολοκληρωσης της όταν τήν κληρονόμησε (τόν Ιουλιο τού 2019 μετά τίς Εκλογές ) . Πρόσθεσε οτι ο Καραμανλης αποφάσισε να την ολοκληρώσει καί όχι νά τήν αρχισει από τήν Αρχη μέ στόχο νά γίνει όσο πιό σύντομα γίνεται . Τά 3.5 χρόνια πού μεσολάβησαν από την ανοδο της ΝΔ στην Εξουσία τόν Ιουλιο 2019 , μέχρι τό δυστύχημα τού Φεβρουαρίου 24 …αν δέν είναι καθυστέρηση ολοκλήρωσης τής 717 Σύμβασης , τί ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ; ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ !

 4. Ας ευχηθούμε η αρμοδιότητα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας να επεκταθεί σε πράξεις που θίγουν τα προσωπικά του οικονομικά, τη βρώμική του γούνα και την καταχρηστική του θέση, που είχε και το θράσος το αρχιλαμόγιο να αντιπαρατεθεί στο αποδεδειγμένο σύμβολο της εντιμότητας “για όλα τα υπόλοιπα”, μέσω του γελοίου αρείου πάγου!

 5. καποιος να πει στον κερατα οτι αν η τηλεδιοικηση λειτουργουσε θα καλυπτε το λαθος του χειριστη.δεν υπαρχει λοιπον ποινικη ευθυνη του υπουργου και της κυβερνησης ρε μομολο;

 6. Οταν το ποπολο ξυπνησει και κανει αυτο που επιβαλλεται αυτο τ’αρχ@@ι θα κλαιει και θα παρακαλει για ελεος οπως ολα τα παιδακια του ειδους τους

 7. Συγγνώμη αλλά ο άνθρωπος που σπαταλήσε χρόνο από την ζωή του για να απομαγνητοφωνήσει και να κατεβάσει στο διαδύκτιο όλες αυτές τις αρλούμπες έχει ανάγκη από ένα άγαλμα ….

 8. Έχουν πιάσει τριπλοβάρδιες οι υπάλληλοι της νουδούλας όπου έχει σχόλια. Τι φοβούνται αλήθεια; 41 τακατό έχουν. Θα βγουν στο δρόμο να υπερασπιστούν τον λαοφιλη ηγέτη Κούλη τα 2 εκατομ. που τον ψήφισαν. Τι, όχι;

 9. Ανεξάρτητα το αποτέλεσμα σήμερα ηταν η πρώτη αληθινή ήττα για τον Μητσοτάκη στα 5 χρόνια που κυβερνά. Ξεγυμνώθηκε ο Βασιλιάς και είναι στο μάτι του κυκλώνα .Από εδώ και πέρα κάθε του κίνηση η πρόταση θα περνάει από κόσκινο . Υπάρχει καχυποψία εναντίων του και ο κόσμος όσο και ο τελευταίος πολιτικός στη βουλή τον κοιτάζει με αμφισβήτηση και ερωτηματικό .Αυτός που έχει μάθει να εξαργυρώνει την καρέκλα του σε χρυσό ακριβώς επειδή δρούσε υπόγεια και χωρίς έλεγχο τώρα πλέον έχει χάσει την αξιοπιστία και οι κινήσεις του θα σκαναρονται .Ουσιαστικά από σήμερα έχει τελειώσει

 10. Το πιθανότερο είναι ότι και ο σταθμάρχης δικό τους βύσμα είναι.

 11. Αυτό που λέει είναι ότι το κράτος είναι κομματικό και τους έχει όλους γραμμένους.

 12. 1) Η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη.
  2) Πως μπορείς και πίνεις καφέδες και κάνεις ταξιδάκια όταν υπάρχει πένθος
  3) Πόσα πλήρωσες τον αμερικανό επικοινωνιολόγο να στα γράψει και από πού βρήκες τα λεφτά
  4) Για ποινικής φύσης αδικήματα δεν υπάρχει πολιτική ασυλία ακόμα και εσύ μπορείς να φυλακιστείς

 13. Πολύ χειρότερος του Καραμανλή ο κ Μητσοτάκης, προσβάλει συγγενείς και όλους τους Έλληνες.

 14. Φάτε στη μάπα τον ψεύτη λες και θα παραδεχτεί ποτέ τίποτα. Εδώ κάνουν το μαύρο άσπρο. Ο σταθμάρχης φταίει βρε παιδιά. Όλα τα υπόλοιπα ήταν άψογα. Ρε λαμόγια αυτοί τα ίδια είστε και εσείς που τους ψηφίζετε.

 15. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΚΟΥΛΗΣ

Comments are closed.