Ο Πολάκης θα καταθέσει μήνυση κατά ΝΔ για το πόθεν έσχες του -ΣΥΡΙΖΑ: Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα

Κοινοποίηση:
vvv

Με μήνυση και αγωγή απαντά ο Παύλος Πολάκης στη ΝΔ για το πόθεν έσχες του. «Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα στη ΝΔ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, δίνοντας συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες.

«Μπορεί άραγε να δώσει επιτέλους εξίσου πλήρεις και πειστικές απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης για τη γαλλική εταιρεία που κρύβει για πέμπτο χρόνο από το δικό του πόθεν έσχες; Η έστω οι υπουργοί του, που αν αθροίσεις τα δάνεια τους, όπως φαίνονται στα πόθεν έσχες τους, με τα χρέη τής ΝΔ στις τράπεζες πλησιάζουν το μισό δισ. ευρώ;», διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ως εξής: «Οσο και να εκλιπαρεί για προστασία τα κανάλια ο κ. Μητσοτάκης για να θάβουν την παρανομία του, να είναι σίγουρος ότι θα λογοδοτήσει».

Υπενθυμίζεται ότι, η Νέα Δημοκρατία είχε καλέσει τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν από τη δήλωση του πόθεν έσχες που κατέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης στη δήλωση πόθεν έσχες του 2020 (χρήση 2019) εμφανίζεται να έχει ιδρύσει ατομική επιχείρηση με μηδενικό κεφάλαιο. Παράλληλα, στον πίνακα με τις συμμετοχές σε κάθε είδους επιχείρηση δηλώνεται η ύπαρξη ατομικής επιχείρησης της συζύγου του, Θεοδώρας Τσούκα. Ωστόσο, σημειώνεται πως στις παλαιότερες δηλώσεις πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη δεν υπήρχε δηλωμένη συμμετοχή της συζύγου του σε εταιρεία, αν και όπως φαίνεται η επίμαχη ατομική εταιρεία λειτουργεί από το 2004.

Νέα οργισμένη απάντηση Πολάκη μέσω Facebook

Επίσης, ο Π. Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση μέσω ανάρτησής του στο Facebook, με την οποία ζητά να ανακληθούν τα όσα συκοφαντικά -όπως τα χαρακτηρίζει- έχουν αναφερθεί εναντίον του. «Σας έδωσα το περιθώριο να ζητήσετε συγγνώμη δεν το κάνατε ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ!!», γράφει.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση παραθέτει φωτογραφίες από τις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης των ετών 2016-2019 (οικονομικά έτη 2015-18), «όπου ΦΑΙΝΕΤΑΙ καθαρά η ΔΗΛΩΣΗ της “επιχειρηματικής δραστηριότητας” δηλαδή του ιατρείου της συζύγου μου Θεοδώρας Τσούκα. Οι δηλώσεις από το 2015-18 έχουν την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ και ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ και του δεύτερου ελέγχου των Ορκωτών λογιστών που διενεργήθηκε το 2020-21 με ημερομηνία όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες 30-3-21».

Επίσης, ο Π. Πολάκης παραθέτει και «μια φωτογραφία από τη δήλωση πόθεν έσχες του 2018 (υπάρχουν αντίστοιχα σε όλες) όπου φαίνεται καθαρά στη σελίδα τρία της δήλωσης, το εισόδημα της από τη μισθωτή της δραστηριότητα όπως και από την ιδιωτική της δραστηριότητα».

Η προηγούμενη σχετική ανάρτηση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο Facebook, είχε επιτεθεί σε ΜΜΕ, λέγοντας πως: «Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται!! Ναι, μετά που χάσαμε τις εκλογές, το φθινόπωρο του 2019 ΞΑΝΑ-ΑΝΟΙΞΑ τα βιβλία μου και ασκώ το επάγγελμα του Γενικού χειρούργου!!! (ως Βουλευτής μπορώ, ως υπουργός δεν μπορούσα!!) Ναι, η γυναίκα μου ασκεί το επάγγελμα του πνευμονολόγου από το 2004 που τελείωσε την ειδικότητα και έχει ιατρείο!!
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;;; Ούτε οφσορ έχει, ούτε σπίτι του Βολταίρου, ούτε τη χρηματοδοτούν εφοπλιστές!!! Πόσο πολύ σας πόνεσαν οι χθεσινές εξελίξεις στην Επιτροπή πόθεν έσχες για το Μητσοτάκη και έχετε τρελαθεί!!! Η λάσπη έχει μπει στο γονίδιο της ύπαρξης σας, είναι ο τρόπος που αναπνέετε!!! ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!! ΣΑΣ ΕΧΩ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΤΕ!!!
ΥΓ . Εγώ τα δάνειά μου τα αποπληρώνω ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!! Τα δάνεια της ΝΔ και του Κήρυκα Χανίων έχουν πιστολιαστεί, όχι τα δικά μου!!!»

ΝΔ: Ο Πολάκης παραβιάζει το νόμο

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της, είχε επισημάνει: «Δεν είχαμε καμία διάθεση να σχολιάσουμε τα όσα, με το γνωστό ύφος που τον χαρακτηρίζει, γράφει ο κ. Πολάκης. Αλλά, πραγματικά, μετά και τη σημερινή του ομολογία προκύπτει σειρά ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν.

Ο κ. Πολάκης, που αρέσκεται να κάνει καταγγελίες περί δήθεν ψευδών δηλώσεων πόθεν έσχες πολιτικών του αντιπάλων, όπως προκύπτει από τη δική του δήλωση παραβιάζει το νόμο, αφού η εταιρεία της συζύγου του, αν και λειτουργεί από το 2004, δηλώνεται για πρώτη φορά το 2019. Γιατί; Ήθελε να κρύψει κάτι; Πώς είναι δυνατόν να ζητάει και τα ρέστα όταν ο ίδιος δεν τηρεί το νόμο; Θα πείτε πρώτη φορά είναι; Παλιότερα είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία…

Και κάτι ακόμη: Με δεδομένο ότι ο κ. Πολάκης μας γνωρίζει ότι είναι ”γενικός χειρούργος” (προφανώς κατά το κακούργος, πανούργος κ.λπ.) και όχι ”χειρουργός”, μπορεί να μας πει αν γνωρίζουν οι ασθενείς του ότι είναι ανεμβολίαστος, όπως ο ίδιος έχει δημόσια δηλώσει; Φανταζόμαστε ότι ο λαλίστατος κ. Πολάκης θα βρει το χρόνο να απαντήσει (φυσικά με το γνωστό του ύφος)».

Το «πόθεν έσχες» του Παύλου Πολάκη

Σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει συνολικά 40.991,25 ευρώ και η σύζυγός του 29,834,89 ευρώ. Και οι δύο έχουν συμμετοχή σε 5 ακίνητα, ενώ ο κ. Πολάκης είναι κάτοχος ενός ΙΧ 3.165 κυβικών, 2 μοτοσυκλετών 1.170 και 125 κυβικών, αντίστοιχα, και ενός ταχύπλοου 9 μέτρων. Η σύζυγός του έχει στην κατοχή της ένα ΙΧ 1.300 κυβικών.

Εκτός αυτών, ο κ. Πολάκης επιβαρύνεται με 3 δάνεια που εμφανίζουν υπόλοιπα ύψους περίπου 280.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις που υπέβαλαν το 2020 πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η βρώμα τους δεν έχει όρια, βγάζουν τις βρωμες τους στη φόρα και ο ηλίθιος ψηφοφόρος πάει και τους ξανά ψηφίζει, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.

Leave a Response