Ο «Ορέστης» υπέδειξε άλλο ένα πτώμα σε λάκκο στην Ορούντα

Κοινοποίηση:
2e69de61805527b9aef6fa3c4182fcef

Σε συναγερμό τέθηκε η Αστυνομία γύρω στις 16:00 το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (25/4), μετά από πληροφορία για εντοπισμό νέου πτώματος αυτή τη φορά στο πεδίο βολής της Ορούντας.

Επί τόπου βρίσκοτναι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άλλο ένα θύμα του 35χρονου λοχαγού. Η υπόδειξη του νέου πτώματος έγινε από τον ίδιο. Το πτώμα εντοπίστηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε λάκκο στο πεδίο βολής του “Κάμπου του Μύλου”, στο χωριό Ορούντα. Το πτώμα εντοπίστηκε σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης και δεν είναι αναγνωρίσιμο. Ο 35χρονος, φέρεται να δηλώνει άγνοια για το πότε σκότωσε το συγκεκριμένο θύμα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για γυναίκα είτε από το Νεπάλ, είτε απο την Ινδία.

Υπενθυμίζεται ότι άκαρπες αποδείχθηκαν οι έρευνες των Αρχών στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό με την αγωνία για την τύχη τόσο της 6χρονης κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι το φρεάτιο σήμερα (25/4) ελέγχθηκε στο 100%, με τη χρήση ρομποτικής κάμερας, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε ύποπτο.

Η προσοχή των Αρχών εστιάζεται και στο δεύτερο μέτωπο, στη λίμνη Ξυλιάτου, όπου έχει επιστρατευτεί σκάφανδρο για την αναζήτηση της 6χρονης Sierra.

Σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα, σήμερα θα εγκατασταθεί το σύστημα και αύριο (26/4) θ’ αρχίσουν οι έρευνες κάτω από το νερό.​

Δύτης με ειδική στολή, μέσω της οποίας θα γίνεται η παροχή οξυγόνου, θα καταδυθεί και θα παραμείνει στο βυθό της λίμνης για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ελέγξει σημεία, όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες.

Παράλληλα, μέσω ενσωματωμένης κάμερας, θα δίνει εικόνα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στην επιφάνεια.

Εξάλλου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε τη διήμερη κράτηση του 35χρονου ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, για το φόνο της Marricar Valdez, 30 ετών από τις Φιλιππίνες, η οποία εξαφανίστηκε από τις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε και σήμερα στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, ενώ δεν έφερε ένσταση στο διάταγμα κράτησής του.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά οι Αρχές ζήτησαν έκδοση διατάγματος κράτησης υπόπτου για φόνο, χωρίς να υπάρχει πτώμα.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με την Marricar στις 13 Δεκεμβρίου του 2017, ημέρα κατά την οποία εξαφανίστηκε, δίνοντας διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται, αρνήθηκε, όμως, ότι την σκότωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχουν στην κατοχή τους οι ανακριτές, ο 35χρονος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος, που συνομίλησε με την Marricar, κάτι, που προκύπτει μέσα από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και τις διαδικτυακές συνομιλίες, που είχε μαζί της, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και φωτογραφία της κάρτας διαμονής της.

Ο 35χρονος έχει, ήδη, ομολογήσει τους φόνους της 38χρονης Marry Rose και της 28χρονης, Arian Palanas Lozanο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: