Ο Μητροπολίτης Μόρφου ξεσπά και για το El Diablo: «Μου αποκάλυψε τα σχέδια του ο δαίμονας»

Κοινοποίηση:
Μητροπολίτης Μόρφου

Ο Μόρφου Νεόφυτος στο κήρυγμά του την περασμένη Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στον Ξυλιάτο εξέφρασε μεταξύ άλλων την έντονη αντίδρασή του για το τραγούδι “El Diablo” που αναμένεται να στείλει η Κύπρος στη Eurovision. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω τραγούδι προκάλεσε αντιδράσεις από οργανωμένα σύνολα που ζητούν την ακύρωση της αποστολής του λόγω του ότι αναφέρεται στον διάβολο.

«Θέλουν να κάμουν τα ανώμαλα, ομαλά. Να τα κάνουν και νόμο. Πρώτα οι Βρυξέλλες και μετά οι δικοί μας φωστήρες στη Βουλή. Και μετά να τα διδαχθούν τα παιδιά μας στα σχολεία. Να λες δηλαδή σε ένα παιδάκι ξέρεις… στα 14 σου 15 σου από Χριστόδουλος θα γίνεις Χρυστάλλα», είπε ο Μητροπολίτης.

«Αυτός είναι ο νόμος που μας πέρασε η άθεη Ευρώπη. Και σου λέει, δεν θα αρέσει στους σημερινούς, θα έρθει η νέα γενιά όμως να τα δεχθεί αυτά σιγά σιγά.
Εμάς θα μας ποτίσουν με τα εμβόλια. Έτσι νομίζουν. Το Σχέδιο του Θεού είναι άλλο. Ο Θεός αγαπά όλα τα έθνη, όλες τις ηλικίες. Μας περιμένει όλους.. ακόμη και τους πιο αμαρτωλούς να γίνουν άγιοι. Τους πιο ανώμαλους να γίνουν ομαλούς», είπε μεταξύ άλλων.

«Οι περισσότεροι των Ευρωπαίων σήμερα ενεργούν με εωσφορικές δυνάμεις. Δαιμονικές δυνάμεις. Θέλουν να μας υποτάξουν ύπουλα και εμάς. Να μας παρουσιάσουν τον δαίμονα ως κάτι καλό. Μέχρι και τραγούδι έκαμαν τώρα. Ποιο νησί και ποια χώρα θα στείλει στη Eurovision τραγούδι, όχι για τον Χριστό, όχι για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, όχι για τον έρωτα της Αφροδίτης.. όχι να ερωτευτούμε τον δαίμονα λέει. Να δώσουμε την καρδιά μας στο δαίμονα. Και οι φωστήρες του ΡΙΚ που τους διόρισε η Κυβέρνηση, το επέλεξαν για να εκπροσωπήσει ποιαν; Τη Νήσο των Αγίων. Άκουσον άκουσον. Και λεν μερικοί να μην δίνω σημασία σε όλα. Στα νομοσχέδια να μη δώσω σημασία, στη φθορά της ιστορίας, να μη δώσουμε σημασία, να κλείσουμε τις εκκλησίες λόγω μιας επιδημίας, να μείνουμε ακοινώνητοι Χριστούγεννα και Πάσχα και κατά τα άλλα που θα είναι και το Πάσχα εμείς να στείλουμε τραγούδι, που να υμνείται ο διάβολος», είπε.

Ο Μητροπολίτης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι δεν είχε σκοπό να κάνει το σχετικό κήρυγμα. «Όχι γιατί φοβήθηκα τα προστίματα. Ας πουν κι άλλοι μερικά.. αλλά επειδή φοβάμαι τη σιωπή των τελευταίων χρόνων, είπα να πω αυτά τα λίγα γιατί αποκάλυψε τα σχέδιά του σε εμένα τον ελεεινό ο ίδιος ο δαίμονας. Ο δαίμονας ξέρετε δεν είναι έξυπνος.. είναι κουτός και πονηρός. Ο άνθρωπος της πίστεως όταν ταπεινώνεται και καταφεύγει στην πίστη των Αγίων, αποκαλύπτεται ο διάβολος ενώπιον του», είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

 1. Ηρθε στα σχολια ο καθε κομπλεξικος δωδεκαθειστης που βλεπει κεραυνο και φοναζει ζητω ο Διας να βριζει το χριστιανισμο.Το αστειο βεβαια ειναι οτι συνεχως με τον χριστιανισμο τα βαζετε και με καμια αλλη θρησκεια.
  ΥΓΚαλο μο@νακι παντως η Θεα Αθηνα…

  1. Ιερώνυμος , Χριστούγενα 2015 “Αυτά τα Χριστούγεννα βρέιτε τον πρόσφυγα που έχετε μέσα σας” προτρέποντας μας να καλοδεχτούμε τους λαθροπρόσφυγες. Ψάξε να βρείτε την δήλωση αν θες.

   1. Ορθοδοξία (Χριστιανισμός) και Ιερώνυμος είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Είστε ακατήχητοι όμως και ανίδεοι, για αυτό δεν μπορείτε να κάνετε τις διακρίσεις που πρέπει.

 2. Οι ελληνόφωνοι άθεοι ιουδαιομασωνοι νεοειδωλολατρες σκοταδιστές όσο και να προσπαθούν με λάσπη και προπαγάνδα να χτυπήσουν την εκκλησία τόσο περισσότερο αυτή δυναμώνει. Προσπάθησαν και άλλοι στο παρελθόν να την νικήσουν και ηττήθηκαν κατά κράτος.

 3. Παρακολουθώ τους Ιερείς καιρό τώρα. Δεν έχουν πει κουβέντα για το λαθρομεταναστευτικό. Κάποιοι λίγοι μόνο έχουν μιλήσει κι αυτοί υπέρ των δήθεν προσφύγων. Ντροπή ντροπή ντροπή

  1. Οι καλοι χριστιανοι με την αλληλεγγυη τους συνεργαζονται με μκο και δε μιλανε για τη λ@θροσκ@τιλα που μαστιζει την Ελλαδα αλλα και γενικα στο κοσμο. Ο Πατερ καλα τα λεει για τη γιουροβιζιον

 4. Στην Ευρώπη, δηλαδή στον πλούσιο Βορά και Δύση, επικρατεί πρωτοφανής σκεπτικισμός. Οι περισσότεροι δείχνουν απογοητευμένοι και ψάχνουν κάτι καινούριο σε σχέση με την παγκοσμιοποιημένη ζωή που κυριαρχούσε τις προηγούμενες δεκαετίες. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για την ορόδοξη θρησκεία και γενικά για ανατολικές και πιο συντηρητικές θρησκείες και αρκετοί γίνονται καθολικοί, και ως αντίδραση στην αυξανόμενη παρουσία του Ισλάμ στη Δύση. Κανείς δεν ασχολείται με την κάθε eurovision. Πάνε αυτά. Αυτά ήταν στις τσεπάτες χλιδάτες εποχές για όλους πριν είκοσι χρόνια.

 5. Μαυρομάτη με τα μαύρα φουστάνια.
  Κοίτα τις καντηλες σου, τις ζωγραφιστές σανίδες και τον κοπανιστό αερα.
  Και άσε τις ντεμέκ κορώνες περί ήθους, βρωμάει όλο σας το οικοδόμημα!

  1. Και εσύ το ίδιο. Βρωμάς. Αν δεν βρωμάς επαγγελματικό αντιχριστιανισμό, βρωμάς ακατηχησία και βλακεία.

Leave a Response