Ο Μακρόν ρίχνει “χαστούκι” στον Ερντογάν! “Μόνο έτσι καταλαβαίνουν οι Τούρκοι”

Κοινοποίηση:
1

Σκληρή δήλωση του Γάλλου προέδρου για την Τουρκία μετά την παρουσίαση, από την ΕΕ, της λίστας κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας
Σε ακόμη μια αυστηρή δήλωση, με την οποία καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα, προχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ανακοίνωσε, το βράδυ της Παρασκευής, ότι η Γαλλία σκληραίνει τη στάση της με φόντο τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Άγκυρα σέβεται μόνον λόγια που συνοδεύονται από πράξεις», τόνισε χαρατηριστικά ο Μακρόν.

«Σε ό,τι αφορά την κυριαρχία στη Μεσόγειο, οφείλω να είμαι συνεπής σε έργα και λόγια. Μπορώ να σας πω πως οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται και σέβονται μόνον κάτι τέτοιο. Εάν λες λόγια που δεν συνοδεύονται από πράξεις… Αυτό που η Γαλλία έπραξε φέτος το καλοκαίρι ήταν σημαντικό: είναι μια πολιτική “κόκκινων γραμμών”. Την εφάρμοσα στη Συρία», προσέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τελεσίγραφο ενός μήνα επέδωσε στην Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει μία «ευκαιρία για την διπλωματία», πρoτού οι 27 επιβάλλουν κυρώσεις στην Άγκυρα που θα πλήξουν την ασθμαίνουσα τουρκική οικονομία.

Έπειτα από δύο ημέρες κατά τις οποίες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκ του σύνεγγυς τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ στη γειτονιά της, από τον Λίβανο, τη Λευκορωσία, το Μάλι και φυσικά μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο όπου η Τουρκία απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών – μελών της ΕΕ, ήτοι Ελλάδος και Κύπρου, το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε να ορίσει για πρώτη φορά τις κυρώσεις που θα υποστεί η Άγκυρα εάν δεν υποχωρήσει από τις παράνομες δραστηριότητές της στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της ΕΕ και de facto Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπροέλ η ΕΕ οριστικοποιεί τον κατάλογο των κυρώσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν:

Την υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων σε φυσικά πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν στις παράνομες τουρκικές ενέργειες. Την καταχώρηση των πλοίων που εμπλέκονται σε αυτές τις έρευνες στα ύδατα της Ελλάδος και της Κύπρου. Την επιβολή κυρώσεων σε πωλήσεις, προμήθεια, εισαγωγή και εξαγωγή υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Την απαγόρευση δανεισμού σε τουρκικές εταιρείες και βιομηχανίες από κρατικά πιστωτικά ιδρύματα της ΕΕ και τη μείωση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για την Τουρκία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Η μερκελιν που κοιταει??? τον partner in crime για να δει που ειναι και εαν ολα ειναι καλα?? η κοιταει καπου αλλου?? παραπερα του?? κριμα που δεν ειναι ολη η φωτο…..

  2. Γεροντολαγνο τον ανεβαζαν φλουφλη τον κατεβαζαν …μεταξυ μας και εδω μεσα αυτο γινοταν…αλλα τελικα απο οτι δειχνουν τα μεχρι στιγμης γεγονοτα…ο “φλουφλης γεροντολαγνος απο εδω”…. οπως στη προσωπικη του ζωη δεν διστασε και πηρε για γυναικα του αυτη που πραγματικα γουσταρε…. ετσι και τωρα στη πολιτικη ειναι ο μοναδικος ευρωπαιος ηγετης που ειπε τα πραγματα με το ονομα τους…φυσικα πρωτα για το συμφερον της χωρα του …Αλλα σημασια εχει οτι δεν κωλωσε λεπτο μπροστα στον ερντογαν…και του τα λεει ολα μεσα στα μουτρα …και για ακομα μια φορα του λεει στα ισια …οτι επειδη εσυ αγορακι μου δεν καταλαβαινεις απο λογια θα ερθουν και τα εργα …οπως σου εκανα και στη συρια…

    1. Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο Σ / H………… οσο για εδω μεσα τση ποπης γινεται….. και ουτε θα αλλαξει….. μικρογραφια της ελλαδας……… νορμαλ…. δεν θα μπορουσε να ειναι αλλοιως……

Comments are closed.