Ο ΜΑΚΡΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΒΑΛΕ… ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ – Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕ ΙΡΑΝΙΚΑ DRONES ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ – ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΙΡΑΝ

Κοινοποίηση:
israel-iran

Η Γαλλία προχώρησε σε αναχαιτίσεις «ιρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που είχαν στόχο το Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή από την Ιορδανία, επιβεβαίωσε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος θέλει «να γίνουν τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί η ανάφλεξη» στη Μέση Ανατολή.

«Έχουμε μία αεροπορική βάση στην Ιορδανία (…) Ο ιορδανικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε από αυτά τα πυρά. Απογειώσαμε τρία αεροπλάνα και αναχαιτίσαμε αυτό που έπρεπε να αναχαιτίσουμε», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στα δίκτυα BFMTV-RMC.

Αποφασίζοντας να «χτυπήσει το Ισραήλ» από το έδαφός του, το Ιράν προκάλεσε «μια βαθιά ρήξη», εκτίμησε ακόμη.

«Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αποφύγουμε την ανάφλεξη (…) και άρα να προσπαθήσουμε να πείσουμε το Ισραήλ πως δεν πρέπει να απαντήσει κλιμακώνοντας, αλλά μάλλον να απομονώσει το Ιράν, να καταφέρει να πείσει τις χώρες της περιοχής πως το Ιράν αποτελεί κίνδυνο, να αυξήσει τις κυρώσεις, να εντείνει την πίεση στις πυρηνικές δραστηριότητες και στη συνέχεια να ξαναβρεί τον δρόμο της ειρήνης στην περιοχή», είπε.

Η Γαλλία μιλάει «σε όλες τις χώρες της περιοχής (…) Προσπαθούμε να είμαστε μια μεσολαβητική δύναμη», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος που θα ξαναμιλήσει στη διάρκεια της ημέρας με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Όμως είναι «οι Αμερικανοί που έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν προκειμένου να συγκρατήσουν το Ιράν», παραδέχθηκε.

Συνεδριάζει το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ

Τα βλέμματα στρέφονται στο τι θα αποφασίσει το Πολεμικό Συμβούλιο το οποίο συνέρχεται στην Ιερουσαλήμ.

Στις εφημερίδες ένα σενάριο το οποίο προβάλλει είναι οι στρατιωτικοί να ευνοούν σκληρότερη απάντηση εντός του Πολεμικού Συμβουλίου και αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει στην επιλογή από το Ισραήλ μιας στρατιωτικής απάντησης, μιας πολεμικής απάντησης προς το Ιράν, η οποία βεβαίως δεν θα είναι σκληρή, αλλά και πάλι θα μπορούσε να έχει κάποιες συνέπειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Τωρα ομως αν τον χτυπησουν με τρομοκρατικα χτυπηματα οι μοσλεμηδες μεσα στη Γαλλια να μην παραπονιεται παλι.
    Αυτα δεν λεγονται ετσι ειναι μυστικα του κρατους

  2. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΗΔΑ ΤΟΥΣ ΑΛΟΙΜΟΝΟ>>>>>>>>>

Comments are closed.