Ο Ζελένσκι ακυρώνει ταξίδια στο εξωτερικό καθώς η Ρωσία επιτίθεται στη βορειοανατολική Ουκρανία

Κοινοποίηση:
zelenski555

Οι ρωσικές δυνάμεις «χρησιμοποιούν νέες τακτικές» προς την κατεύθυνση του Vovchansk, λέει η ISW. Την Τρίτη, 14 Μαΐου, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) ανέφερε ότι ο ρυθμός της επίθεσης στην περιοχή του βόρειου Χαρκόβου φαινόταν να έχει «επιβραδυνθεί» σε διάστημα 24 ωρών.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, η δραστηριότητα στην περιοχή ήταν, ότι οι ρωσικές δυνάμεις «έθεταν προτεραιότητα στη δημιουργία μιας «ζώνης προστασίας» στη διεθνή συνοριακή περιοχή».

Παράλληλα, ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανέβαλε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς το Κίεβο ανέφερε ότι το ρωσικό πεζικό έχει εισέλθει στη βορειοανατολική συνοριακή πόλη Vovchansk.

Το ISW ανέφερε την Τρίτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις «χρησιμοποιούσαν νέες τακτικές προς αυτή την κατεύθυνση και  χρησιμοποίησαν μικρότερες ομάδες επίθεσης που δεν υπερβαίνουν τα πέντε άτομα για να διεισδύσουν σε ουκρανικές θέσεις πριν συγχωνευθούν με άλλες μικρές ομάδες επίθεσης για να ενωθούν σε ένα μεγαλύτερο χτύπημα με πιο μεγάλη ομάδα».

Το BBC News δεν έχει επαληθεύσει την αναφορά από το ISW.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response