Ο Ερντογάν απαντά στον Ντράγκι για το «δικτάτορας»: Αναιδής και χυδαίος αυτός ο τύπος

Κοινοποίηση:
773533_63f8918e66-9e4488fe067082da

Μαίνεται η κόντρα Ερντογάν-Ντράγκι μετά τα όσα δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός κατά του Τούρκου Προέδρου. Συγκεκριμένα, ο Μάριο Ντράγκι χαρακτήρισε τον Ερντογάν “δικτάτορα” με αφορμή τη στάση του απέναντι στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν εκείνη επισκέφθηκε την Άγκυρα μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Έτσι την Τετάρτη ο “σουλτάνος” απάντησε χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Ντράγκι «απολύτως αναιδείς και χυδαίες». Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική ερώτηση που δέχθηκε σε συνάντησή του με Τούρκους νέους, υποστήριξε ότι «οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού καταδεικνύουν μια παντελή αναίδεια και χυδαιότητα».

«Ενώ ελπίζαμε ότι θα οδηγούσαμε τις σχέσεις μας σε πιο προχωρημένο επίπεδο, αυτός ο τύπος που αποκαλείται Ντράγκι, τους επέφερε πλήγμα», πρόσθεσε ο Ερντογάν. Και όλα αυτά για το λεγόμενο Sofagate, την περασμένη εβδομάδα. Όταν η Φον ντερ Λάιεν και ο Μισέλ έγιναν δεκτοί από τον Ερντογάν, εκείνη αναγκάστηκε να καθίσει σε έναν καναπέ, καθώς υπήρχαν μόνο δύο πολυθρόνες, στις οποίες ήταν ο Τούρκος πρόεδρος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Nα σημειωθεί επίσης πως η Τουρκία απέρριψε τις επικρίσεις υποστηρίζοντας ότι απλώς ακολούθησε τις οδηγίες που τις έδωσαν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες τήρησης του πρωτοκόλλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: