Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΡΕΧΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥΣ: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την σφαγή στην Τριπολιτσά»

Κοινοποίηση:
ΒΔΦΒ

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, επιμένοντας στην εθνικιστική ρητορική, φτάνει στο σημείο να κάνει ανάρτηση για την άλωση της Τριπολιτσάς που σημειώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι», επισημαίνει ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συνέχισε τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα από το βήμα της συνέλευσης κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων», δειχνοντας μάλιστα φωτογραφίες από νεκρά προσφυγόπουλα.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δεν έμειναν αναπάντητες από την ελληνική κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα η Αθήνα επέλεξε να δώσει μια ψύχραιμη απάντηση λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους όρους καλής γειτονίας. «Την καλούμε να επανέλθει στον χώρο της λογικής» δήλωσε συγκεκριμένα για την Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Απαντώντας στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί ελληνικής δήθεν επιθετικής συμπεριφοράς, ο κ.Δένδιας τόνισε τα εξής: «Η χώρα που ευθέως απειλεί με πόλεμο, που έχει εκδώσει casus belli, που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

 1. Ο/Η μιλάνε και οι απόγονοι των σφαγέων του Ελληνισμού ! λέει:

  Και είναι γραφτό να την ζήσετε ξανά και εντονότερα την σφαγή της Τριπολιτσάς, μογγολο-σουλτανάκο, γιατί εξακολουθείτε να πατάτε ιερά Ελληνικά χώματα (σε Πόντο, Ιωνία, Κύπρο, κλπ.) … Εάν θέλετε να την γλυτώσετε, πάρτε τ΄αδέλφια σας τα αλβανά και επιστρέψτε -τον λίγο χρόνο που σας απομένει- στα πάτρια εδάφη σας, στις στέπες της Μογγολίας και του Καυκάσου, όπου ανήκετε …
  Αρκετά πιά με τον Μεσαίωνα που επιβάλατε στις Δυτικές Κοινωνίες, απολίτιστιστα μογγολοσπέρματα …
  Πίσω στις τρώγλες σας και ΣΚΑΣΜΟΣ …

 2. 149 χρόνια νεκρός και ακόμα τρέμετε ….Ακόμα τον φοβάστε ….. Και από τον τάφο του θα σας γ@#@ει ο Γέρος……

 3. Καλά σας έκανε και σας έσφαξε ο γέρος στην Τριπολιτσά κλαψομούνη. Ό,τι σκατά είναι ο Κουλός είναι κι αυτός.

 4. Όποιος πατει σε ξένο χώμα κάποια στιγμή τον τρώει το χώμα ταγιπ

 5. Ε αυτο τον καίει χαρις στην ελληνικη επανάσταση διαλυθηκε η οθωμανική αυτοκρατορία γιαυτό κοπτεται ο μπουνταλάς.
  Και το σκεπτικο του ειναι απλό αφου περασαν 100 χρονια απο τη συνθηκη της λωζάνης τοτε παυει να ισχύει.

Comments are closed.