Ο Γιοσιχίντε Σούγκα εξελέγη νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Κοινοποίηση:
iaponas

Η σύνθεση της κυβέρνησης του Σούγκα, ο οποίος ήταν πιστός υπαρχηγός του Αμπε, αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Είχε ήδη κερδίσει θριαμβευτικά τη Δευτέρα τις εσωκομματικές εκλογές του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος για να γίνει ο αρχηγός του και έχει υποσχεθεί πως θα συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία από τα τέλη του 2012. Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν τα μισά μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου θα είναι άνθρωποι από το υπουργικό συμβούλιο του Αμπε.

Ψηφοφορία στη Βουλή της Ιαπωνίας

Ο Σούγκα πήρε σήμερα 314 ψήφους από τις 462 έγκυρες στην Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου, όπου το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα διαθέτει άνετη πλειοψηφία μαζί με τον σύμμαχό του, το κόμμα Κομέιτο. Στην ψηφοφορία χρειαζόταν απλή πλειοψηφία. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου δεν ήταν ακόμη γνωστά όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Κάτω Βουλής, λίγο πριν από τις 14:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας). Όμως το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα και το Κομέιτο έχουν την πλειοψηφία και στην Άνω Βουλή και σε περίπτωση που η Ανω Βουλή ψηφίσει αντίθετα από την Κάτω Βουλή, επικρατεί η ψήφος της Κάτω Βουλής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response