Ο ΓΚΑΦΑΤΖΗΣ ΤΟΣΚΑΣ! Αλαλούμ με τις νέες ταυτότητες!

Κοινοποίηση:
1

Γκάφα του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα – Με χθεσινή υπουργική απόφαση της Όλγας Γεροβασίλη τροποποιείται η απόφαση του 2018 – Όπως αναφέρεται, στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, αποθηκεύονται «και δύο δακτυλικά αποτυπώματα των δεικτών και των δύο χεριών του αιτούντος»


Οι κυβερνητικές γκάφες δεν έχουν όριο, όπως όριο δεν έχουν και οι κυβερνητικές προσθήκες… της τελευταίας στιγμής.

Στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τα πολυδιαφημιζόμενα νέα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων ξέχασαν οι συναρμόδιοι υπουργοί να προβλέψουν- παρά το γεγονός ότι το είχαν εξαγγείλει – ότι οι νέες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν δακτυλικό αποτύπωμα και τώρα στο και ένα έβγαλαν νέα υπουργική απόφαση η οποία προβλέπει ότι οι νέες ταυτότητες θα έχουν, αφενός δύο δακτυλικά αποτυπώματα (και όχι ένα) και αφετέρου υπάρχει πρόβλεψη και για τα άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα στα άνω άκρα.

Όμως, με την ευκαιρία αυτή, οι συναρμόδιοι υπουργοί προσέθεσαν ότι οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν και άλλα «στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Ειδικότερα, η υπ΄ αριθμ. 8200/0-297647/10-04-2018 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Νίκου Τόσκα και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη για την «έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών» (ΦΕΚ 1476, Β΄, 27 Απριλίου 2018), στην παράγραφο 4 του άρθρου 3 αναφέρει:

«Άρθρο 3

4. Στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, αποθηκεύονται φωτογραφία του κατόχου σε ψηφιακή μορφή, τα στοιχεία της Μηχανικώς Αναγνώσιμης Ζώνης του δελτίου (MRZ), τα στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και επώνυμο πατέρα, επώνυμο μητέρας, ύψος του κατόχου (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας), ο Δήμος εγγραφής και ο αριθμός δημοτολογίου και ο τόπος έκδοσης του δελτίου».

Τώρα, ένα χρόνο μετά, με νέα απόφαση (αριθμ. 8200/0-181621/2019) της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη (ΦΕΚ 1671, Β΄, 14 Μαϊου 2019), τροποποιείται η προηγούμενη κοινή υπουργική απόφαση 8200/0-297647/10-4-2018.

Συγκεκριμένα, αντικαθίσταται η παράγραφος 4 του άρθρου 3 της προηγούμενης κοινής υπουργικής απόφασης του έτους 2018 ως εξής:

«4. Στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, αποθηκεύονται φωτογραφία του κατόχου σε ψηφιακή μορφή, τα στοιχεία της Μηχανικώς Αναγνώσιμης Ζώνης του δελτίου (MRZ) και δύο (2) δακτυλικά αποτυπώματα των δεικτών και των δύο χεριών του αιτούντος. Σε περίπτωση μόνιμης ή προσωρινής αδυναμίας λήψης δακτυλικού αποτυπώματος δείκτη, λαμβάνεται κατά σειρά αποτύπωμα του αντίχειρα, μέσου ή παράμεσου του ιδίου χεριού, ενώ στην περίπτωση μονόχειρα λαμβάνεται αποτύπωμα και δεύτερου δακτύλου από το υπάρχον χέρι, με την ίδια ως άνω σειρά. Η μόνιμη ή προσωρινή αδυναμία λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων, πέραν των περιπτώσεων εμφανούς ακρωτηριασμού, αποδεικνύεται με ιατρικό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει την υπογραφή ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας με την πάθηση που βεβαιώνεται. Επιπλέον, στο ως άνω ηλεκτρονικό μέσο αποθηκεύονται το επώνυμο πατέρα, επώνυμο μητέρας, το ύψος του κατόχου (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας), ο Δήμος εγγραφής, ο αριθμός δημοτολογίου και ο τόπος έκδοσης του δελτίου, ενώ θα δύναται να αποθηκευτούν τα στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εάν αποφασισθεί να συμπεριληφθούν στο εν λόγω μέσο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Γιατί και τα δύο δάχτυλα μόνο; Να βάλουμε όλη την παλάμη ανοικτή. Μια χαρά είναι οι ταυτότητες μας, αν τις πάρει η μειοψηφία, επειδή θα αρχίσουν τις γνωστές τακτικές εκφοβισμού στα πρόβατα, πάλι δεν θα περάσει. Εγώ σίγουρα δεν πάω να την πάρω, άλλωστε τόσοι μωαμεθανοί υπάρχουν στη χώρα, να την πάρουν αυτοί και να καμαρώνουν για τους αντιπροσώπους τους σε όλες τις κρατικές εξουσίες που αποφασίζουν και διατάζουν σε αυτή την δικτατορία, που θα φτύνουμε και θα ξερνάμε στα μούτρα της.

  2. Μην παει να της παρει κανεις! δεν θα περασει ο ηλεκτρονικος φασισμος του 666!!!! ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΙ ΕΝΤΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΒΙΚΟΝΕΣ!!!

Comments are closed.