Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ο «Καπετάν Μιχάλης» του Καζαντζάκη στο επίσημο τρέιλερ της ταινίας

Κοινοποίηση:
xeilakis-kapetan-mixalis-2023

Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ για την ταινία Καπετάν Μιχάλης με τον Αιμίλιο Χειλάκη να ερμηνεύει τον ομώνυμο ήρωα. Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του ομώνυμου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Κρήτη την χρονιά της επανάστασης του 1889. Κεντρικός ήρωας είναι ο καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος μαυροντυμένος Κρητικός και αξύριστος ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν γίνει σε περισσότερες από 40 περιοχές σε ολόκληρη την Κρήτη. Τη σκηνοθεσία και την διασκευή του σεναρίου υπογράφει ο Κώστας Χαραλάμπους.

Το πλούσιο καστ συμπληρώνουν οι ηθοποιοί: Αιμίλιος Χειλάκης, Αλέκος Συσσοβίτης, Λούκία Μιχαλοπούλου, Τζένη Καζάκου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σταύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Γιάννης Συλιγνάκης, Μάνος Ιωάννου, Γεράσιμος Σοφιανός, Στράτος Χρήστου, Κυριακή Γάσπαρη, Γιώργος Γαρνάβος, Δημήτρης Χαβρές, Νίκος Αναστασόπουλος, Χρήστος Χαλβατζάρας, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Σταύρος Καλιγάς, Ελένη Βουτυρά, Γιάννης Τσαγκαράκης, Έλενα Γαβρά.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 21 Δεκεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: