Ο Έλληνας δολοφόνος της Τοπαλούδη θα βγεί τον Ιούνιο από τη φυλακή; Θα του ανοίξουν τις πόρτες, η συμπλήρωση του 18μηνου και οι συνεχείς διακοπές της δίκης

Κοινοποίηση:
1

Άμεσος είναι ο κίνδυνος στις αρχές του προσεχούς Ιουνίου να αποφυλακιστεί ο Έλληνας δολοφόνος της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη! Και αυτό, γιατί η δίκη που έχει ήδη ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών, έχει διακοπεί πολλές φορές και τώρα οι διακοπές αυτές παρατείνονται, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας όλων των δικαστηρίων, λόγω κορωνοϊού. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι πολύ σοβαρό, γιατί ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων (ο Έλληνας, που κατάγεται από τη Ρόδο) συμπληρώνει στις αρχές Ιουνίου 18 μήνες προφυλακισμένος και επειδή δεν κρατείται για άλλη αιτία, θα πρέπει κανονικά να αφεθεί ελεύθερος, αφού ο νόμος ορίζει ότι ο μέγιστος χρόνος προφυλάκισης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες!

Το ίδιο πρόβλημα δεν υπάρχει για τον δεύτερο κατηγορούμενο (Αλβανικής καταγωγής), επειδή του έχουν απαγγελθεί και άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και έχουν εκδοθεί μεταγενέστερες αποφάσεις ανακριτών και εισαγγελέων για προσωρινή του κράτηση και για άλλα αδικήματα.
Η υπαρκτή πιθανότητα αποφυλάκισης του Έλληνα δολοφόνου της Τοπαλούδη έχει προκαλέσει αναστάτωση στην οικογένειά της, αλλά και σε ανώτατους δικαστικούς κύκλους και έχει απασχολήσει έντονα και την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Η λύση, που προκρίνεται ως πιθανότερη, είναι να συνεχιστεί πάλι η δίκη, κατ’ εξέρεσιν και παρά την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών, αμέσως μετά το Πάσχα και η ακροαματική διαδικασία να γίνεται κάθε μέρα, ανεξαρτήτως ωραρίου, ώστε το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχει εκδοθεί και η απόφαση!

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, οι χρόνοι είναι ασφυκτικοί και ταυτόχρονα υπάρχει πάντοτε και το μεγάλο θέμα των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς πολλοί άνθρωποι (δικαστές, κατηγορούμενοι, οικογένεια του θύματος, δικηγόροι, αστυνομικοί, μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, οικογένειες των κατηγορουμένων κλπ.) θα βρίσκονται για πολλές ώρες της ημέρας και για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια δικαστική αίθουσα!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Όταν ενημέρωσαν για άρση δικαστηρίων διευκρίνιζαν εκτός σοβαρών υποθέσεων. Άρα μια χαρά μπορούν να το δικάσουν το καθαρμα

  2. ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ η πληροφορια, να ΜΑΣ ξεκανει ολους ο covid19. θα το αξιζουμε

Comments are closed.