Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Βλάβη στο αεροσκάφος την καθήλωσε στη Μαδρίτη -Προσπάθειες να έρθει το πρωί στην Αθήνα

Κοινοποίηση:
dedc

Ενα απρόβλεπτο τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος καθήλωσε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Μαδρίτη, ματαιώνοντας την νυχτερινή πτήση της προς την Αθήνα.

Οπως είχε προαναγγελθεί η πρόεδρος της Κομισιόν επρόκειτο να αφιχθεί αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στις 5 χώρες της ΕΕ οι οποίες προηγούνται στην έγκριση προγραμμάτων εκταμίευσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μάλιστα για τις 10 το πρωί της Πέμπτης 17 Ιουνίου, είχε προγραμματιστεί κατ’ ιδίαν συνάντησή της και πρόγευμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και εν συνεχεία, στις 10.50, ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επρόκειτο θα μεταβούν στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς όπου θα παρουσιαστούν, μέσω συνδέσεων με διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα ακολουθήσει συζήτηση του πρωθυπουργού και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πολίτες.

Μετά το τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος που θα μετέφερε την πρόεδρο της Κομισιόν και τη συνοδεία της, γίνονται προσπάθειες να φτάσει εγκαίρως στην Αθήνα, ωστόσο δια παν ενδεχόμενο μελετώνται τροποιήσεις στο πρόγραμμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: