Ουκρανική τραγωδία: Οι Ρώσοι ενίσχυσαν τις δυνάμεις πυροβολικού & μετέτρεψαν την Αντρίιβκα σε “σφαγείο” – Tερατώδεις απώλειες για το Κίεβο

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Οι Ρώσοι έχουν μετατρέψει σε “σφαγείο” το νότιο πλευρό του Μπαχμούτ εκμεταλλευόμενoι την αριθμητική τους υπεροχή και την υπεροπλία τους στο πυροβολικό.

Τη στιγμή που οι Ουκρανοί μείωσαν την χρήση πυρομαχικών, οι Ρώσοι έστειλαν επιπλέον μονάδες πυροβολικού για να αναχαιτίσουν τις πολυάριθμες ουκρανικές μετωπικές επιθέσεις που διεξάγονται κατά κύματα τις τελευταίες ημέρες.

Ουκρανικοί σχηματισμοί συνεχίζουν να επιτίθενται προς την κατεύθυνση του Μπαχμούτ με τις κύριες συγκρούσεις να λαμβάνουν χώρα στη γραμμή Κλισίφκα– Αντρίιβκα– Kurdyumovka.

Τα βίντεο σοκάρουν καθώς δείχνουν δεκάδες Ουκρανούς στρατιώτες να επιχειρούν να υπερκεράσουν την ρωσική άμυνα χωρίς υποστήριξη τεθωρακισμένων (ως επί το πλείστον).

Το αποτέλεσμα; Εκατοντάδες Ουκρανοί σκοτώνονται πολύ πριν πλησιάσουν τα ρωσικά χαρακώματα. Αλλά ακόμη και αν το καταφέρουν, εκεί τους περιμένει ακόμη ένας γολγοθάς. Οι Ρώσοι παγιδεύουν τα ορύγματα με νάρκες και παραμονεύουν με drones FPV και πυροβολικό.

Οι Ουκρανοί επιχειρούν να σπάσουν την ρωσική άμυνα στο σιδηρόδρομο
Οι σκληρές μάχες στη νότια πλευρά του Mπαχμούτ συνεχίζονται.

Ο ουκρανικός Στρατός διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις στις περιοχές Αντρίιβκα και Kurdyumovka στέλνοντας συνεχώς μικρές ομάδες για να επιτεθούν στις δασικές ζώνες κατά μήκος του σιδηροδρόμου.

Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να διασπάσουν την ρωσική άμυνα βόρεια της Aντρίιβκα και να περάσουν τις οχυρές γραμμές των Ρώσων κατά μήκος του σιδηρόδρομου

«Σκαρφαλώνουν σαν κατσαρίδες, προσπαθούν να εδραιωθούν εκεί, εμείς τους καλύπτουμε με το πυροβολικό. Οι απώλειες τους είναι πραγματικά τρομερές», αναφέρουν Ρώσοι στρατιώτες από το σημείο.

«Βορειοανατολικά της Κλισίφκα, βορειοανατολικά και ανατολικά της Αντρίιβκα και βόρεια της Zelenopolye, οι μάχες συνεχίζονται κοντά στον σιδηρόδρομο με διαφορετική επιτυχία», αναφέρει μια πρόσφατη έκθεση ουκρανών στρατιωτικών αναλυτών

Οι Ρώσοι μετέφεραν επιπλέον Μονάδες πυροβολικού
«Τα ρωσικά στρατεύματα μεταφέρουν επιπλέον πυροβολικό για να περιορίσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», αναφέρει επίσης η έκθεση του Κιέβου επιβεβαιώνοντας την υπεροπλία των Ρώσων σε πυρομαχικά.

Ο σιδηρόδρομος  έχει γίνει ο κύριος στόχος αδιάκοπων επιθέσεων από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες.

Οι αναφορές του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου σημειώνουν ότι, έχοντας εγκαταλείψει τους οικισμούς Κλισίφκα και Αντρίιβκα, ο ρωσικός στρατός μετέφερε επιπλέον δυνάμεις πυροβολικού σε αυτήν την περιοχή και άρχισε να «ισοπεδώνει» τις ουκρανικές μονάδες που προσπαθούσαν να κερδίσουν έδαφος σε αυτούς τους οικισμούς.

Τα ρωσικά στρατεύματα  εξαπολύουν μπαράζ επιθέσεων εναντίον του ουκρανικού Στρατού με πυροβολικό, αεροπορία και drones καμικάζι.

Αυτή η τακτική των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων αυξάνει σοβαρά τις ήδη υψηλές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε αυτό το τμήμα της γραμμής επαφής.

Συγκλονιστικά πλάνα από την καταστροφή ουκρανικής φάλαγγας
Ουκρανικοί σχηματισμοί επιχείρησαν επίθεση σε ρωσικές θέσεις στην περιοχή Αντρίιβκα αναφέρει ο στρατιωτικός ανταποκριτής Andrei Rudenko στο κανάλι του Telegram.

Για την πραγματοποίηση της επίθεσης ενεπλάκησαν μονάδες της 93ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με την υποστήριξη βαρέως εξοπλισμού.

Αλλά το ρωσικό Πεζικό και οι μονάδες πυροβολικού λειτούργησαν πολύ αρμονικά. Ως αποτέλεσμα, η εχθρική επίθεση αποκρούστηκε. Οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε δύο άρματα μάχης, ένα APC και τέσσερα ΤΟΜΑ ενώ σκοτώθηκαν περίπου 30 Ουκρανοί στρατιώτες” αναφέρει ο Ρώσος ανταποκριτής.

Δείτε βίντεο

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: