Ορμπάν και Μπολσονάρο βρέθηκαν στην Αργεντινή για την ορκωμοσία του Χαβιέρ Τζεράρντο Μιλέι

Κοινοποίηση:
26a03fd5-b40c-4e04-9bdd-6f55084ea864_16-9-discover-aspect-ratio_default_0

Ορμπάν και Μπολσονάρο βρέθηκαν στην Αργεντινή για την ορκωμοσία του Χαβιέρ Τζεράρντο Μιλέι. Η συνάντηση προέκυψε κατά τον εθιμοτυπικό ταξίδι των δύο ηγετών, στο Μποένος Άιρες και ο Ούγγρος Πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να μοιραστεί μια φωτογραφία μέσω της πλατφόρμας Χ. «Η Δεξιά ανατέλλει», έγραψε στο συνοδευτικό κείμενο.

Ο Χαβιέρ Μιλέι θα ορκιστεί πρόεδρος της Αργεντινής την Κυριακή, με την επίσημη κίνηση να επισφραγίζει την ξαφνική άνοδο ενός πολιτικού αουτσάιντερ που υπόσχεται “θεραπεία σοκ” και δραστικές περικοπές δαπανών για την αντιμετώπιση της χειρότερης οικονομικής κρίσης της νοτιοαμερικανικής χώρας εδώ και δεκαετίες. Στον ατημέλητο οικονομολόγο και πρώην τηλεπαρουσιαστή εναποθέτουν τις ελπίδες τους 45 εκατομμύρια Αργεντινοί, οι οποίοι έχουν πληγεί σκληρά από τον πληθωρισμό 150%. Τέσσερις στους δέκα Αργεντινούς ζουν σε συνθήκες φτώχειας, έχουν τεθεί σε εφαρμογή νομισματικοί έλεγχοι για την προστασία του εθνικού πέσο και η χώρα είναι μακράν ο μεγαλύτερος οφειλέτης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Μιλέι απολαμβάνει την υποστήριξη παγκόσμιων δεξιών προσωπικοτήτων, όπως ο Ζαΐρ Μπολσονάρου της Βραζιλίας και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς αναμένεται επίσης να παραστεί στην ορκωμοσία του, αλλά άλλοι κεντροαριστεροί περιφερειακοί ηγέτες, όπως ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα της Βραζιλίας και ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ του Μεξικού, θα απουσιάσουν. Μια αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής την υπουργό Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ, συμπεριλαμβανομένου του συμβούλου του Λευκού Οίκου Χουάν Σεμπάστιαν Γκονζάλες, θα παραστεί, αναφέρει το Reuters.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: