Οργισμένη ανακοίνωση των εργαζόμενων στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105,5» για τα δεδουλευμένα τους

Κοινοποίηση:
ΞΗΦΚΗΞ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και συγκεντρώσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», αντιδρώντας άμεσα στα όσα τούς γνωστοποιήθηκαν από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα δεδουλευμένα τους.

Στην απόφαση αυτή οι εργαζόμενοι του σταθμού κατέληξαν σήμερα, Τετάρτη 10/7, μετά τη γενική συνέλευσή τους, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, πως διαμαρτύρονται έντονα «για τον εκβιασμό της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας και τη μη δέσμευση για οποιαδήποτε πληρωμή μέσα στο καλοκαίρι από τη διοίκηση του σταθμού και τον βασικό μέτοχο…».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζόμενων στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του Ρ/Σ 105.5 Στο Κόκκινο, δημοσιογράφοι και διοικητικοί, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον εκβιασμό της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας και τη μη δέσμευση για οποιαδήποτε πληρωμή μέσα στο καλοκαίρι από τη διοίκηση του σταθμού και τον βασικό μέτοχο, η οποία έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση συρρίκνωσης του προγράμματος ήδη μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η ανακοίνωση συρρίκνωσης του προγράμματος που συνιστά περιορισμό και υποτίμηση του παραγόμενου έργου μας, αποτελεί μία ακόμα κίνηση που στοχεύει αποκλειστικά στη μείωση του κόστους, χωρίς να δίνει την παραμικρή προοπτική ανάπτυξης και βιωσιμότητας του ραδιοφώνου.

H επιλογή να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι των μέσων μέσα στο καλοκαίρι είναι απόπειρα να δημιουργηθεί οικονομική και ψυχολογική ασφυξία, τη στιγμή ακριβώς που παίρνονται αποφάσεις για το εργασιακό μας μέλλον.

Αποδοκιμάζουμε τέτοιες πρακτικές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε κάτι τέτοιο.

-Ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και δέσμευση έγκαιρης καταβολής του επιδόματος αδείας και των επόμενων μισθών.

-Ζητάμε να μη συρρικνωθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού και να υπάρξει άμεσα διάλογος για ένα πλάνο βιωσιμότητας χωρίς απομείωση του παραγόμενου προϊόντος.

-Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της ΑΥΓΗΣ και ζητάμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας τους με επανακυκλοφορία του καθημερινού φύλλου.

-Κηρύσσουμε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας για την Πέμπτη 11/7 (12:00 – 16:00), το Σάββατο 13/7 (10:00 – 14:00) και τη Δευτέρα 15/7 (12:00 – 16:00)

-Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην πλ. Κουμμουνδούρου, την Πέμπτη 13:00 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΠΩΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΣΦΥΡΙΖΕΟΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ.

  2. Το αριστερό μαγαζί πάει για κλείσιμο. Όλοι αυτοί που μεγάλωσαν με κοχιμπα, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη μετασχηματίζονται. Η αριστερή πλεμπα τους είναι πλέον άχρηστη. Ιδεολόγοι του κώλου τέλος.

  3. Στο καλό. Δεν θα λείψετε σε κανέναν. Στο καλό είπα; Λάθος. Στο διάβολο εννοούσα.

  4. αυτές είναι οι συμπεριφορές των κομμουνιστών…που μού ήθελε η παπαρηγα μισθό κατώτατο ανειδίκευτου χίλια πεντακόσια…ουσιαστικά να χαθείτε γενοκτονία!!!

  5. ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ” ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΥΠΙΟΥ ΨΑΡΟΚΑΣΣΕΛΑΚΗ.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ

Leave a Response