Οργανωμένη και στοχευμένη προπαγάνδα από τους Τούρκους στη Θράκη – Αυτοί «δουλεύουν» και στην κυβέρνηση κωφεύουν

Κοινοποίηση:
Thrace_Greece_Mosque-790x400

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση διάγει βαθύ ύπνο, οι Τούρκοι δουλεύουν συστηματικά και στοχευμένα στη Θράκη μας. Εδώ και χρόνια προσπαθούν να πείσουν τον πλανήτη ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στην ελληνική Θράκη η οποία καταπιέζεται από το ελληνικό κράτος…

“Η τουρκική επιτροπή δυτικής Θράκης αποτελούμενη από εκπροσώπους των ABTTF και BTAYTD, με παρουσιάσεις που έκανε σε συνέδριο παρέθεσε την ρητορική μίσους που στοχοποιεί την “τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης”, αναφέρει η “μειονοτική” εφημερίδα Μιλέτ.

“Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2020, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων δυτικής Θράκης (ABTTF) και ο Σύλλογος Επιστημόνων Δυτικής Θράκης (BTAYTD), εκπροσωπώντας την τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης, μετείχαν στο διαδικτυακό Ευρωπαϊκό περιφερειακό forum σχετικά με τα μειονοτικά θέματα, που είχε τίτλο “Ρητορική μίσους, social media και μειονότητες”.

“Στο forum που οργανώθηκε από τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για θέματα μειονοτήτων από το ομοσπονδιακό υπουργείο της Δημοκρατίας της Αυστρίας και το Ινστιτούτο Tom Lantos που εδρεύει στη Βουδαπέστη, μετείχαν η Μελέκ Κιρμαντζι -διευθύντρια διεθνών σχέσεων της ABTTF (εταίρος της FUEN), η Γ.Γ. του BTAYTD Μελτέμ Γκιριτλί και το μέλος του BTAYTD Κερέμ Αμπντουραχίμογλου.

Η ρητορική μίσους εναντίον των Τούρκων δυτικής Θράκης είναι μέρος των δομικών και συστηματικών διακρίσεων

“Η ABTTF μιλώντας στην πρώτη συνεδρία, για τους λόγους, την κλίμακα και το αποτέλεσμα της ρητορικής μίσους που στοχεύει στις μειονότητες, ανέφερε πως η εθνική τουρκική ταυτότητα της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και δήλωσε ότι η ρητορική μίσους εναντίον των Τούρκων δυτικής Θράκης αποτελεί μέρος των δομικών και συστηματικών διακρίσεων. Η ABTTF ανέφερε πως οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης στοχοποιούνται με συνθήματα του τύπου “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και με άλλα παρόμοια, ενώ πρόσθεσε πως μετά από την εμφάνιση του κοροναϊού στην Ελλάδα έγινε προσπάθεια η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος. Μιλώντας στην ίδια συνεδρία ο BTAYTD, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, η ρητορική μίσους έχει αυξηθεί σημαντικά και πρόσθεσε πως η μισαλλόδοξη πολιτική της Ελλάδας κατά της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες για την ρητορική μίσους των εξτρεμιστικών ομάδων.

“Η BTAYTD εστίασε στο ότι οι αυξανόμενες τάσεις ρητορικής μίσους στην Ελλάδα μπορεί να μετατραπούν σε εγκλήματα μίσους, ζήτησε από το ελληνικό κράτος την αναγνώριση της τουρκικής εθνικής ταυτότητας της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης και τον τερματισμό της περιθωριοποίησης των Τούρκων της δυτικής Θράκης.

“Η ABTTF μιλώντας στην 3η συνεδρία της 2η μέρας της συνάντησης, σχετικά με τον ρόλο και την ευθύνη των διακυβερνητικών οργανισμών, κρατών, διαδικτυακών εταιρειών και social media, στην διαμόρφωση της ψηφιακής ρητορικής μίσους, είπε πως στην Ελλάδα η τουρκική κοινότητα της δυτικής Θράκης, εκλαμβάνεται ως δούρειος ίππος που κληρονομήθηκε από την οθωμανική αυτοκρατορία και ως εκ τούτου θεωρείται ως εμπόδιο στην εθνική ενότητα, ακεραιότητα και δημόσια τάξη.

“Η ABTTF ανέφερε πως σε μία περίοδο έντασης στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας, όταν εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ η στρατιωτική άσκηση που έγινε στο τουρκικό χωριό Γλαύκη, οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης στοχοποιήθηκαν καθαρά από μία ιστοσελίδα, γνωστή για την εναντίωση της στην τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης”, καταλήγει.

Πηγή: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: