Οργή από τους αστυνομικούς: «Μια Πολιτεία που δεν τολμά και δεν προστατεύει τους εργαζόμενους της»

Κοινοποίηση:
mat-renti

Αστυνομικοί προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του συναδέλφου τους στου Ρέντη.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής καλεί όλους τους αστυνομικούς να βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα λάβει χώρα και άλλη παράσταση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι από τις πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα απουσιάζουν επιδεικτικά οι ρυθμίσεις για την αθλητική βία, ενώ καλούν την πολιτεία να βάλει ένα τέρμα στον χουλιγκανισμό και να σώσει ζωές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής:

«Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και το χρέος που έχουμε απέναντι στον βαριά τραυματισμένο συνάδερφό μας, καλούμε όλους τους αστυνομικούς που εδρεύουν στα όρια της Β/Α Αττικής, να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11/12/23 ώρα 14:00 στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Β/Α Αττικής .

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης σχετικά με τον βαρύ τραυματισμό του Συναδέρφου μας:

Είμαστε συντετριμμένοι από τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου μας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Αυτές τις ώρες, είμαστε μαζί με το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας δίπλα στην οικογένεια του η οποία δοκιμάζεται σκληρά και άδικα. Ελπίζουμε για το καλύτερο και πιστεύουμε ότι ο συνάδελφος θα ξεπεράσει κάθε κίνδυνο και θα ανανήψει πλήρως.

Παράλληλα και καθώς γινόμαστε μάρτυρες ατέρμονων κοινωνιολογικών αναλύσεων για το « τις πταίει» , επανερχόμαστε στο σημείο μηδέν για την σοβαρή αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους. Όλοι «δείχνουν» με το δάκτυλο τους τον απέναντι και βεβαίως εξαιρούν όσους τους βολεύει. Είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές και ουσιαστικά αναπαράγουμε το κακό που πλέον έχει εγκατασταθεί για τα καλά, ακόμη και στην πιο απίθανη αθλητική συνάντηση ήσσονος σημασίας.

Βεβαίως και τις απόμενες μέρες θα κυριαρχήσουν και οι έκτακτες συσκέψεις για το θέμα και όταν το θέμα αποσυρθεί από την τρέχουσα επικαιρότητα θα είμαστε έτοιμοι ξανά για να θρηνήσουμε το επόμενο θύμα.

Πρόσφατα παρουσιάστηκαν πρωτοφανώς ευρύτατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, στο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και στον Σωφρονιστικό Κώδικα και απουσιάζουν επιδεικτικά ρυθμίσεις για την αθλητική βία. Έτσι επικρατεί άκρατος βερμπαλισμός έως υποψίας καθώς αφήνει στο απυρόβλητο του ηθικούς αυτουργούς αυτής της αντικοινωνικής συμπεριφοράς για άλλη μία φορά. Αυτοί είναι πάντα λαλίστατοι πριν το μοιραίο που πυροδότησαν «δι’ ίδιον όφελος» ή για το δικό τους καπρίτσιο. Είναι αυτοί που αίφνης διαθέτουν ολόκληρους στρατούς πλέον από πρόθυμους για να εξαϋλώσουν τον αντίπαλο και λεονταρίζουν ότι ρίχνουν και Κυβερνήσεις όταν δεν υποτάσσονται και δεν κάνουν τα θελήματα τους.

Είμαστε λοιπόν, μάλλον πεσιμιστές, για ακόμη μία φορά για το ότι εμείς οι αστυνομικοί θα παραμείνουμε εξιλαστήρια θύματα μιας Πολιτείας που δεν τολμά. Μιας Πολιτείας που δεν προστατεύει τους εργαζόμενους της, τους στυλοβάτες της.

Το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει αυτή τη φορά να τολμήσει και να προχωρήσει αυτό σε κάθε νόμιμη ρήξη. Γιατί αυτή η ρήξη σώζει ζωές και πρέπει να μπει ένα τέρμα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

 1. ΣΑΛΤΑ ΨΟΦΑ ΜΩΡΗ ΑΝΘΥΠΟΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ

 2. Μιλάνε αυτοί που δρουν ως γενίτσαροι;

  Ξεχάσατε τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη πριν 2 χρόνια;
  Ξεχάσατε τους γενίτσαρους στην Λάρισα πριν 3 μήνες;
  Ξεχάσατε τους τραμπουκισμούς των πολιτών την περίοδο της κορονοχούντας;
  Ξεχάσατε τους γενίτσαρους σε ΑΤ στην Κόρινθο που χωρίς καμία αφορμή πλάκωσαν στο ξύλο πολίτες που πήγαν να καταθέσουν μήνυση κατά των μέτρων της κορονοχούντας; Ο άλλος είχε βίδες στο πόδι και του τις στράβωσαν και χρειαζόταν να κάνει ξανά εγχειρήσεις.
  Ξεχάσατε το βράδυ της Πρωτοχρονιας του 2022 (31/12/2021) που έβγαλαν φιρμάνι πως κυνηγούσαν Έλληνες που βγήκαν χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή έβαλαν σε μπαρ μουσική από κινητό στης τουαλέτες (γιατί απαγορευόταν η μουσική), την ίδια ώρα που 200.000 λαθρό ήταν από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα και γιόρταζαν μετά μουσικής την Πρωτοχρονιά με ανάμετάδοση live σε Πακιστανικά κανάλια ενώ απαγορευόταν;

  Δεν με ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ, έχουν επιλέξει οι ίδιοι να δρουν ως γενίτσαροι του καθεστώτος και εχθροί των Ελλήνων.

  Good riddance που λένε οι Άγγλοι.

Comments are closed.