Ορίστε τι έγινε στη Χαλκίδα – Πού δεν ήξερε ο επόπτης – Χειροπέδες στη διευθύντρια και υπαλλήλους της ΔΟΥ

Κοινοποίηση:
syllipsi-gynaika-me-xeiropedes

Γράψαμε νωρίτερα το θέμα με την εφορία στη Χαλκίδα. Πού ως εκείνη την ώρα “δεν είχε ανοίξει μύτη”. Η εκπομπή Ραδιομακελάρηδες κάλεσε στην Εφορία και μίλησε με τον επόπτη. Που δεν ήξερε τίποτα, δεν είδε τίποτα. Καμία σύλληψη δεν έγινε μπροστά του, καμιά υπόθεση δεν υπάρχει πέρα από την… απλή παρουσία ενός κλιμακίου όπως είπε στον “αέρα” της εκπομπής.

Όμως, μετά από λίγο ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας. Και ιδού, όλα αυτά που ο συνάδελφός τους, ο εργαζόμενος στο δημόσιο δεν είδε και δεν άκουσε.

Η ανακοίνωση:

Στην εξάρθρωση κυκλώματος στην εφορία της Χαλκίδας, που «ψάρευαν» φορολογούμενους στους οποίους ήταν προγραμματισμένοι έλεγχοι και έναντι αμοιβής απέτρεπαν τους ελέγχους προχώρησε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Συνελήφθησαν 7 άτομα, τα 5 από την ΔΟΥ Χαλκίδας. Ανάμεσά τους ο εγκέφαλος του κυκλώματος, η δ/ντρια της εφορίας. Με απόφαση που υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ οι συλληφθέντες τέθηκαν σε προσωρινή αργία, ενώ διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα. To απόγευμα οδηγούνται ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εφοριακών στη Χαλκίδα: Χειροπέδες στη διευθύντρια και υπαλλήλους της ΔΟΥ – Το απόγευμα ενώπιον του Εισαγγελέα
Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση χθες, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 7 μέλη της, εκ των οποίων 5 υπάλληλοι και 2 ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 6 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και στοιχεία που προέκυψαν από την αξιολόγηση και ανάλυση πληροφοριακών και προανακριτικών δεδομένων, προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενη από υπαλλήλους και ιδιώτες (λογιστές – διεκπεραιωτές), ιεραρχικά δομημένης και με διακριτούς ρόλους, καθώς και μιας υποομάδας, αποτελούμενη από δύο μέλη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Όπως προέκυψε, η αρχηγός της οργάνωσης, προϊστάμενη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει το συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Τι κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ.
Σε επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το συνολικό χρηματικό ποσό των 78.795 ευρώ,
10 κινητές τηλεφωνικές συσκευές,
4 σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,
πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και
δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής.
Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν τo απόγευμα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. να αφεθουν αμεσα ελευθεροι ειναι ολοι στο 41% τακατο

  2. Με 4.000 ευρώ λαδώνεις 1-2 δημόσιους γιατρούς και βγάζεις μούφα αναπηρική σύνταξη των 800,00 ευρώ (σημερινές τιμές). Στο δημόσιο γίνεται ότι γινόταν και πριν 100 χρόνια. Οι κοπρίτες κονομάνε αβέρτα και οι πολιτικοί μας λένε “όλα καλά” !!

  3. Αυτο μου το εκαναν εμενα πριν φυγω δια παντος απο το Ελλαδισταν το 2005.

Comments are closed.