Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους πρωταθλητές

Κοινοποίηση:
olympiakos-paok

O Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 του ΠΑΟΚ και να είναι ο μεγάλος νικητής της 7ης αγωνιστικής της Super League, καθώς βρέθηκε ξανά στην κορυφή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει τον πρώτο λόγο και τον ΠΑΟΚ να αμύνεται. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν την άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς αδυνατούσαν να φανούν απειλητικοί.

Το πρώτο εικοσάλεπτο θα ξεχαστεί γρήγορα, μιας και δεν σημειώθηκε ούτε μία αξιόλογη φάση. Ένα τραγικό λάθος του Εσίτι έξω από την περιοχή στο 21′, άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Ρέαμπτσιουκ πήρε την μπάλα, εκείνη έφτασε στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος έκανε το σουτ. Η μπάλα βρήκε στο πόδι του Βαρέλα κι αιφνιδίασε τον Πασχαλάκη για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην πατούν καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 28΄ το σουτ του Μαντί Καμαρά έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 29΄ ο Ελ Αραμπί είχε διπλό δοκάρι. Στο σουτ που επιχείρησε αρχικά από το γύρισμα του Λαλά και την επέμβαση του Πασχαλάκη η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο και στην επαναφορά της η κεφαλιά του Μαροκινού βρήκε και πάλι το πάνω μέρος του δοκαριού κι έφυγε άουτ.

Στο 30′ ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στο 2-0. Πάλι από λάθος του Εσίτι στη μεσαία γραμμή, ο Αγκιμπού Καμαρά πήρε την μπάλα, τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Μασούρα κι ο τελευταίος πλάσαρε υποδειγματικά τον εξερχόμενο Πασχαλάκη.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-0, αλλά το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά κατέληξε στο δοκάρι με την σωτήρια παρέμβαση του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» στα δοκάρια των γηπεδούχων με τον Μιχαηλίδη στο 58΄, ο οποίος απέναντι από τον Βατσλίκ «σημάδεψε» την οριζόντια δοκό με το δυνατό σουτ που επιχείρησε.

Η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια μέχρι το φινάλε του. Ο ΠΑΟΚ πίεζε για το γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση του αποτελέσματος. Στο 81′, ο Δικέφαλος μείωσε με τον Μουργκ ο οποίος «εκτέλεσε» τον Βατσλίκ από κοντά. 

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού δούλεψε σωστά και δεν κινδύνεψε.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (70′ Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά (83′ Κούντε), Μασούρας (83′ Βρουσάι), Ροντρίγκες (46′ Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (59′ Τικίνιο).
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ (59′ Μιτρίτσα, 78′ Μουργκ), Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Εσίτι (46′ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (59′ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ (59′ Σβιντέρσκι)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: