Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Σάπες Ροδόπης – Εκκενώθηκε οικισμός

Κοινοποίηση:
2897809

Εκκενώθηκε ο οικισμός Παλινοστούντων Ποντίων Σαπών – Τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν επιχειρώντας για την κατάσβεση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας


Σε αμιγώς δασική έκταση (πευκοδάσος) και ειδικότερα σε ορεινή και δύσβατη περιοχή, που δυσχεραίνει την προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων, συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα πλησίον οικισμού του Δήμου Σαπών Ροδόπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με τον περιορισμό της φωτιάς στη δασική έκταση και σε απόσταση ασφαλείας από τον οικισμό παλιννοστούντων ποντίων, οι κάτοικοι, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί ασφαλώς από τις κατοικίες τους, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα, επέστρεψαν και μέχρι στιγμής το μόνο κτίριο που υπέστη ζημία είναι μία εγκαταλειμμένη αποθήκη.

Τα πεζοπόρα τμήματα θα παραμείνουν επιχειρώντας για την κατάσβεση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Παλινοστούντων Ποντίων Σαπών, καθώς οι φλόγες πλησίασαν κοντά στα σπίτια.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το xronos.gr, η τοπική ενορία άνοιξε τις πόρτες της για να μπει κόσμος. Το ίδιο και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι με τις έδρες τους.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και φωτογραφίες από την μεγάλη φωτιά εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response