29/02/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Οι 8 ώρες της επίσκεψης Ερντογάν και το «μισογεμάτο ποτήρι» των Ελληνοτουρκικών

Κοινοποίηση:
mitsotakis-erdogan-

Διάθεση εξομάλυνσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου

Ο Τούρκος πρόεδρος  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήρθε στην Ελλάδα ξανά μετά από 6 χρόνια, σε μια επίσκεψη με εμφανή διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης, στο πλαίσιο της 5ης συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν έδωσε ένα συμβολικό δώρο στον πρωθυπουργό, έκδοση της Τουρκικής Προεδρίας για τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ζήτησε χαριτολογώντας, και «φιλικό» με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο μπάσκετ.

Η δυναμική της επίσκεψης αποτυπώθηκε και στη διάρκειά της. Ο κ. Ερντογάν στη συνάντησή του με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε τον τόνο του θετικού κλίματος: «καλύτερα να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο». Μάλιστα, ενώ είχε προγραμματιστεί να είναι μόλις 5 ωρών, ο Τούρκος πρόεδρος έμεινε τελικά στη χώρα μας κάτι παραπάνω από 8 ώρες.

Άλλωστε προγραμματίστηκε και επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα το 2024.

Στη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο υπογράφηκαν Μνημόνια, Συμφωνίες και κοινές Δηλώσεις – Διακηρύξεις μεταξύ των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης με τους Τούρκους ομολόγους τους, για μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: