Οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν εν μέσω διακοπών παραγωγής στην Λιβύη

Κοινοποίηση:
al-sharara

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τη Δευτέρα καθώς οι αναφορές για διακοπές στη Λιβύη ενέτειναν τις ανησυχίες για τους κινδύνους εφοδιασμού.

Η West Texas Intermediate πρόσθεσε 1,26 δολάρια για την παράδοση του Μαΐου, ή 1,2%, φτάνοντας στα 108,21 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό πετρέλαιο Brent για την παράδοση του Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,46 δολ., ή 1,3%, κλείνοντας στα 113,16 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης κήρυξε τη Δευτέρα ανωτέρα βία στο κοίτασμα πετρελαίου αλ-Σαραρά, ένα βασικό κοίτασμα πετρελαίου στη χώρα, επικαλούμενη πίεση στους εργαζόμενους.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η εταιρεία κήρυξε κατάσταση ανωτέρας βίας στο πετρελαϊκό λιμάνι της Ζουέιτινα και προειδοποίησε για «ένα οδυνηρό κύμα διακοπών», αφού δήλωσε την Κυριακή ότι διέκοψε την παραγωγή σε ένα άλλο κοίτασμα, το ελ-Φέελ.

Οι διακοπές στη Λιβύη σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία γιγαντώνουν τους φόβους για περιορισμό των προμηθειών, σημειώνουν οι ειδικοί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: