Οι καταρράκτες των ελληνικών νησιών που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό – Εντυπωσιακές εικόνες

Κοινοποίηση:
ΛΕΥΚΑΔΑ

Νησιά με καταρράκτες. Οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – έχουμε συνδέσει τα νησιά και τις διακοπές σε αυτά με ατελείωτες παραλίες, αμμώδεις ή με βότσαλο και βόλτες πλάι στο κύμα. Μερικά νησιά της Ελλάδας, όμως, αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο αυτό και δεν προσφέρουν μόνο θάλασσα. Από την μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη θα βρεις νησιά με πλούσια βλάστηση, τρεχούμενα νερά, ακόμη και… καταρράκτες!

Μαγικές εικόνες από μια διαφορετική Ελλάδα. Υπάρχουν αρκετά νησιά με φύση που μοιάζει με της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και με καταρράκτες. Εμείς διαλέξαμε τρία για να σας παρουσιάσουμε…

Καταρράκτες στα νησιά – Λευκάδα

Λευκάδα καταρράκτηςΛευκάδα: Το νησί που δεν χρειάζεσαι πλοίο για να πας. Η Λευκάδα είναι γνωστή για τις παραλίες της και κυρίως το Κάθισμα, το Πόρτο Κατσίκι αλλά και τους Εγκρεμνούς. Ωστόσο, εκτός από τα γαλάζια, κρυστάλλινα νερά, αποτελεί ένα νησί με όμορφη ορεινή πλευρά που αξίζει να ανακαλύψεις. Ανάμεσα στα καλά κρυμμένα μυστικά της, ακόμη και για όσους έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές το νησί, είναι οι καταρράκτες της.

Οι καταρράκτες του νησιού βρίσκονται λίγο πιο έξω από το Νυδρί στη Λευκάδα, στο δρόμο προς τη Ράχη. Καθώς ο επισκέπτης διασχίζει μονοπάτια που αναπτύσσονται κατά μήκος του φαραγγιού Δημοσάρη, θα βρει και θα εντυπωσιαστεί από μια σειρά από μικρούς καταρράκτες, που πέφτουν με ορμή και δημιουργούν ένα εκπληκτικό τοπίο.

Καταρράκτες στα νησιά – Κύθηρα

Κύθηρα καταρράκτηςΤο συγκεκριμένο νησί αποτελεί ούτως ή άλλως έναν παράδεισο. Μετά από αυτό το τοπίο που θα δεις στον καταρράκτη θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αυτή η άποψή σου, αν την έχεις και εσύ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο καταρράκτης έχει δύο ονόματα.  Ο καταρράκτης που κρύβεται κοντά στον Μυλοπόταμο των Κυθήρων, λοιπόν, λέγεται καταρράκτης της Φόνισσας, για να προϊδεάσει για την επικινδυνότητα των νερών του. Λέγεται, μάλιστα, ότι κάποτε πνίγηκε ένα κοριτσάκι. Από την άλλη ονομάζεται και Καταρράκτης της Νεράιδας καθώς πράγματι πρόκειται για ένα ειδυλλιακό τοπίο στο οποίο θα μπορούσε όντως να κατοικεί κάποιο ξωτικό. Για να φτάσεις εκεί θα περάσεις από πέτρινα γεφύρια, δρομάκια με πλατάνια και λιμνούλες. Ειδυλλιακό σκηνικό που μοιάζει… εξωπραγματικό.

Καταρράκτες στα νησιά – Σαμοθράκη

σαμοθρακη ΦονιάςΕναλλακτικές διακοπές στη Σαμοθράκη των αντιθέσεων. Πιθανόν να έχεις ακούσει ότι πρόκειται για ένα νησί με πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά και είναι έτσι ακριβώς. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Σαμοθράκη βρίσκεται ένας από τους εντυπωσιακότερους καταρράκτες στο Αιγαίο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Φονιάς, όπως ονομάζεται, βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού της Σαμοθράκης και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη πέφτοντας από ύψος 20 μέτρων. Στο τέλος του, εκεί που καταλήγει δημιουργεί μια φυσική πισίνα. Θα δεις κόσμο να κολυμπά εκεί αλλά όχι κοντά στον ίδιο τον καταρράκτη… λόγω του ονόματός του!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response