Οι καλύβες του Δέλτα Έβρου και πάλι εκτεθειμένες προς κατεδάφιση από τους ανθέλληνες της ΝΔ

Κοινοποίηση:
ΚΑΛΥΒΕΣ

Ξεσπά για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” Πάρης Παπαδάκης καθώς η παράταση αναστολής των πράξεων κατεδάφισης και των προστίμων εκπνέι με αποτέλεσμα οι καλυβιέρηδες του Δέλτα Έβρου βρίσκονται και πάλι εκτεθειμένοι και κινδυνεύουν με πρόστιμα.

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:
Στις 3/11/2022 λήγει και η τρίτη αναστολή για την οριστική λύση των καλυβών στο Δέλτα Έβρου..

“Πάμε ολοταχώς για τέταρτη..

Ούτε το ελάχιστο δεν μπορείτε να κάνετε για τον Έβρο..

Οι βουλευτές διακοσμητικά στοιχεία που ούτε αυτό δεν μπορούν να τελειώσουν..

Ο Έβρος δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση.. αλλά όσο τρέχουν οι προκηρύξεις – μεταθέσεις και αποσπάσεις αυτούς θα τρώτε στην μούρη.. μην αναρωτιέστε γιατί πάμε με την όπισθεν..”

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος ο οποίος έδινε διετή παράταση στους χρήστες των καταλυμάτων προκειμένου να προβούν σε ενέργειες νομιμοποίησης των Καλυβών.

Το 2019 κατατέθηκε  στη Βουλή με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η τροπολογία που αφορά την επίλυση του προβλήματος .

Η τροπολογία προέβλεπε τη διετή παράταση (μέχρι το Νοέμβριο του 2021) της περιόδου αναστολής επιβολής των ποινών και προστίμων, προκειμένου να προωθηθεί στο ίδιο διάστημα το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Να σημειωθεί πως σε σύνολο 168 ιδιοκτητών καλυβών που υπάρχουν στο Δέλτα, οι 108 έχουν απογραφεί επίσημα, με τα ονόματα των ιδιοκτητών τους, ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν χωρίς επίσημα γνωστό ιδιοκτήτη. Στο σύνολό τους οι 108 βαρύνονται με αποφάσεις κατεδάφισης και πρόστιμα από την Πολεοδομία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: