Οι εναερίτες ή αλλιώς…. spiderman που ρισκάρουν τη ζωή τους

Κοινοποίηση:
power-snow-pexels

Οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ δουλεύουν 18 ώρες το 24ωρο για να επιδιορθώσουν τις βλάβες που υπέστη το δίκτυο από την κακοκαιρία

Όταν το αδύνατο γίνεται δυνατό τότε εμφανίζονται οι… εναερίτες.

Με κάθε καιρό, καύσωνα, βροχή, καταιγίδες ακόμη και χιόνι τους συναντάμε στα πιο επικίνδυνα και δυσπρόσιτα σημεία σε όλη τη χώρα.

 Η δουλειά τους; Επάνω σε πυλώνες υψηλής τάσεως, κρεμασμένοι από καλώδια στο κενό προσπαθούν να διορθώσουν μια βλάβη και να επαναφέρουν το ρεύμα.

Η δουλειά του εναερίτη δεν είναι συνηθισμένη, είναι δύσκολη, επικίνδυνη και με ελάχιστα χρήματα.

Μιλώντας στο in.gr άνθρωπος του επαγγέλματος, αναφέρει πώς για ένα νέο υπάλληλο ο μισθός ανέρχεται από 550 ευρώ – 580 ευρώ μηνιαίως, ενώ για κάποιον με 40 χρόνια εργασίας αγγίζει τα 1.800 ευρώ.

Ειδικά τα τελευταία 24ωρα όπου η Μήδεια έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα οι εναερίτες ανέλαβαν να «πέσουν» στη μάχη της δουλειάς και να επαναφέρουν το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Αποκαλυπτική είναι η παρακάτω ανάρτηση στο facebook.

Η κ. Tzina Papavas με ανάρτησή της στην ομάδα Kathemera Kifisia αναφέρει:

«Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς επιδιορθώνονται οι βλάβες του ηλεκτρικού ρεύματος; Οι εναερίτες, με ελάχιστα χρήματα ως μισθό, είναι μερικοί μόνο από τους αναρίθμητους πραγματικούς καθημερινούς ήρωες που συναντάμε σε όλες τις δουλειές. Καλημέρα».


Όταν αρκετοί έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας, άλλοι έπρεπε να βρεθούν στο καθήκον.

Οι εναερίτες είναι άνθρωποι οι οποίοι επιτελούν λειτούργημα, προκαλούν τον θαυμασμό μας και κερδίζουν τον σεβασμό μας, όταν τους αντικρίζουμε.

Διόνυσος και Εκάλη ένιωσαν την οργή της «Μήδειας», η οποία «έσφαξε» δέντρα και καλώδια ρεύματος κατά δεκάδες, βυθίζοντας τα πάντα στο σκοτάδι.

Χωρίς την καταλυτική συμβολή των εναεριτών η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα ήταν ανέφικτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αυτοί δουλεύουν και τα παίρνουν οι γραβατάκηδες των γραφείων!

Comments are closed.