Οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα με έναν σκύλο στο πλάι τους παρά με άνθρωπο

Κοινοποίηση:
Woofland_-_Βοηθά_ο_σκύλος_τις_γυναίκες_να_κοιμούνται_καλύτερα_-_Επιστήμη_και_ενημέρωση

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περίπου 1.000 γυναίκες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με τα στοιχεία, το 55% αυτών δήλωσαν ότι μοιράζονται το κρεβάτι τους με τον σκύλο τους

Ο σκύλος λένε ότι είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και όχι άδικα, αφού μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερο ύπνο, όταν έχουν δίπλα τους τον τετράποδο σκυλάκι τους, παρά έναν άνθρωπο.

Η έρευνα έγινε από το Canisius College στο Buffalo και δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα, όταν ερευνητές ανέλυσαν την ποιότητα ύπνου των ενήλικων γυναικών, που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι με τα κατοικίδιά τους.

Συγκινητικό βίντεο από τη Θεσσαλία: Η στιγμή που η Πυροσβεστική απεγκλωβίζει σκυλάκι από την πλημμύρα

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περίπου 1.000 γυναίκες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με τα στοιχεία, το 55% αυτών δήλωσαν ότι μοιράζονται το κρεβάτι τους με τον σκύλο τους. Το 31% των γυναικών είπε ότι έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον μία φορά με μία γάτα στο πλάι τους και ένα άλλο μεγάλο ποσοστό, με έναν άλλον άνθρωπο.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που κοιμούνται δίπλα σε σκύλους έχουν καλύτερο ύπνο απ’ ό,τι όταν βρίσκονται δίπλα σε έναν άνθρωπο. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι σκύλοι δεν διαταράσσουν τον ύπνο τόσο συχνά όσο οι άνθρωποι, και επίσης παρέχουν περισσότερο το αίσθημα της άνεσης και της ασφάλειας.

Ωστόσο, οι γάτες που κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι με τα “αφεντικά” τους ήταν εξίσου “ενοχλητικές” με τους ανθρώπους. Επίσης, η έρευνα αναφέρει ότι οι γάτες προσφέρουν λιγότερο το συναίσθημα της άνεσης και της ασφάλειας σε σχέση με τον σκύλο ή τον άνθρωπο.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pubity (@pubity)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.