Οι αιτούντες άσυλο αποτελούν το 5% του πληθυσμού της Κύπρου – Το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη!!

Κοινοποίηση:
pelekanos

Οι αιτούντες άσυλο αποτελούν το 5% του πληθυσμού της Κύπρου, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Ο Πελεκάνος μίλησε μετά από την έκτακτη σύσκεψη των κυβερνητικών στελεχών, κατά την οποία αποφασίστηκε μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό της μεταναστευτικής κρίσης, μεταξύ των οποίων ήταν η αναζήτηση βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον επαναπατρισμό ανθρώπων που φτάνουν παράνομα στη χώρα.

Ο Πελεκάνος είπε ότι η συγκέντρωση των αιτούντων άσυλο στην Κύπρο είναι η υψηλότερη μεταξύ των χωρών της ΕΕ, εξηγώντας ότι σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ, το ποσοστό αυτό είναι κάτω από το 1%.

Η Frontex, η συνοριακή υπηρεσία της ΕΕ, ανέφερε σε έκθεσή της ότι οι παράνομες διελεύσεις στην Κύπρο κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν σε 5.100, τη στιγμή που οι παράνομες αφίξεις μέσω της οδού της Ανατολικής Μεσογείου σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ ήταν μόλις 1.905!!!

Τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ενός συρμάτινου φράχτη σε όλο το μήκος της νεκρής ζώνης και ενός συστήματος καμερών παρακολούθησης, μαζί με την σύσταση ειδικής αστυνομικής δύναμης επιφορτισμένης με τη συνεχή παρακολούθηση της ζώνης που χωρίζει την ελληνική και την κατεχόμενη πλευρά του νησιού.

Ο Πελεκάνος είπε επίσης ότι η Κύπρος θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να εμπλακεί η ΕΕ στη διαδικασία επιστροφής λαθρομεταναστών που προέρχονται από χώρες οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν εσωτερικές διαμάχες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: