Οι Τούρκοι είναι “διαβασμένοι” πλέον στον Έβρο και θα επιχειρήσουν χοντρά παιχνίδια με τις νησίδες

Κοινοποίηση:
evros-nisida

Σε ετοιμότητα ευρίσκονται οι ελληνικές υπηρεσίες στον Έβρο ενόψει πιθανών ροών μεταναστών από Τουρκία, ενώ οι μονάδες της ελληνικής παραμεθορίου στον Έβρο είναι σε ύψιστη ετοιμότητα λόγω πληροφοριών για μετακίνηση χιλιάδων μεταναστών στην Α. Θράκη, καθώς ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ.Φλώρος αναμένεται να επιθεωρήσει μονάδες της παραμεθορίου, για να δώσει κατά τόπου οδηγίες σε ευαίσθητες περιοχές του ποταμού Έβρου.

“Σε επιτηρητικά φυλάκια κατά μήκος του ποταμού Έβρου θα περιοδεύσει και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος αναμένεται να απευθυνθεί και προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στις Μεραρχίες της περιοχής”, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Ο κίνδυνος για την ελληνική πλευρά αφορά τις νησίδες του Έβρου, τις οποίες ενδεχομένως να επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν οι Τούρκοι, σύμφωνα και με πρόσφατα περιστατικά που είχαμε στην περιοχή.

Ενδεχομένως, σε ένα σενάριο πρόκλησης κατά των ελληνικών συνόρων, οι Τούρκοι να επιχειρήσουν να στέλνουν ομάδες δυστυχισμένων μεταναστών και προσφύγων σε νησίδες, τις οποίες στην συνέχεια να φωτογραφίζουν, για να διασύρουν την χώρα μας διεθνώς.

Μία λύση θα ήταν η συνεχής στρατιωτική παρουσία στις νησίδες μας, αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζουμε ότι οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν πιθανόν να προκαλέσουν με διάφορους τρόπους όσους θα βρίσκονται σε αυτές.

Αυτό το σκηνικό, ενδεχομένως να επιχειρήσουν να εκμεταλευθούν οι Τούρκοι επιτελείς με πολλούς τρόπους, σε μια προσπάθεια να εμπλέξουν την χώρα μας.

Πρόκειται για ύποπτο και απεχθές πιθανό σχέδιο της Άγκυρας, που υπακούει στην χθεσινή παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν στον ΟΗΕ, σε μια προσπάθεια να εξαναγκαστούμε ως χώρα να δεχθούμε χιλιάδες μετανάστες, κάτω από δήθεν διεθνή κατακραυγή.

Δυστυχώς αυτήν την πρακτική της Τουρκίας, υιοθετούν και πολλοί εντός της χώρας μας, με παράλογες δηλώσεις

Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να ακουστεί και η γνώμη για το καυτό αυτό θέμα, του ελληνικού λαού γενικώς, αφού είναι κάτι που απασχολεί πραγματικά την ελληνική κοινωνία, με τον αν συμφωνούν με τα υπάρχοντα μέτρα ή αν θα πρέπει να ” ανοίξουμε τα σύνορα”, όπως ζητούν αφελώς κάποιοι.

Οι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες ευρίσκονται στην Τουρκία, πρώτην χώρα υποδοχής, και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως “όπλο” κατά άλλης χώρας, Ελλάδα, τα υπόλοιπα που λένε οι Τούρκοι είναι για να δημιουργήσουν το φανταστικό αφήγημα τους κατά της Ελλάδος, το οποίο πιστεύουν φυσικά μόνο οι ίδιοι.

Θα ζητηθεί οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για τα 80 επιπρόσθετα μέτρα για τον φράχτη στον Έβρο

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε για το θέμα του φράχτη ότι η χώρα μας θα διεκδικήσει από την Ε.Ε. να στηρίξει οικονομικά την επιμήκυνση του τείχους κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση του φράχτη κατά 80 χιλιόμετρα.

Ο φράχτης ήταν μια απαίτηση πολλών ειδικών και μη από την περίοδο του 2015 και μετά, ειδικά μετά την αθρόα μετακίνηση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική επικράτεια από την Άγκυρα.

Η Τουρκία έχει προεδρικές εκλογές φέτος και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Ερντογάν έχει υποσχεθεί την απομάκρυνση με κάθε τρόπο των 3 εκατομμυρίων Σύριων προσφύγων, είτε με μετακίνηση στην Β.Συρία, είτε προς Έβρο και Αιγαίο, και αυτό είναι κάτι που σίγουρα έχει κτυπήσει καμπάνες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: