Οι Τούρκοι «έχασαν» δύο υποβρύχια ανοιχτά της Λιβύης ύστερα από ηλεκτρονικές παρεμβολές

Κοινοποίηση:
turkish-sub-630x366

Οι Αιγύπτιοι «μπλόκαραν» δύο τουρκικά υποβρύχια ανοικτά της Λιβύης με αποτέλεσμα το τουρκικό επιτελείο να τα «χάσει», μεταδίδει το Russia Today.

Στην αποκάλυψη ενός σοβαρού περιστατικού προχώρησαν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης και η αραβόφωνη ιστοσελίδα του Russia Today, εκθέτοντας τις σοβαρές αδυναμίες του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας που θα ήθελε να κυριαρχήσει στη νοτιανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία φέρεται να έχασε επαφή με δύο υποβρύχια της κλάσης 209 που επιχειρούσαν ανοικτά της Λιβύης, λόγω παρεμβολών που δέχτηκαν στα συστήματα επικοινωνίας τους από αιγυπτιακά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου και η Τουρκία, όπως ήταν αναμενόμενο το απέκρυψε.

Εντός της Τουρκίας επικρατεί σύγχυση, αφού όπως επισημαίνει στρατιωτική πηγή στο Russia Today, θεωρητικά είναι δύσκολο να υπάρξει αποτελεσματική παρεμβολή στα ηλεκτρονικά συστήματα ενός υποβρυχίου, λόγω του ότι πλέει και επιχειρεί σε μεγάλα βάθη, και γι’ αυτό απαιτείται ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Εάν όντως τα δύο τουρκικά υποβρύχια «νέκρωσαν» μέσω εξελιγμένου συστήματος παρεμβολών, αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις τακτικές πολέμου, αλλά και την επίσημη υποβάθμιση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικό.

Ωστόσο, έχει ίσως κάποια σημασία ότι η είδηση δημοσιεύεται στην αραβόφωνη ιστοσελίδα ενός ρωσικού δικτύου ενημέρωσης και για αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί η ισχυρή πιθανότητα να ήταν οι Ρώσοι που «μπλόκαραν» τα τουρκικά υποβρύχια και απλά ρίχνουν το… μπαλάκι στους Αιγύπτιους για μια σειρά από ευνόητους λόγους.

Αν και οι Τούρκοι, να το λέμε κι αυτό, δεν χρειάζονται καμία παρεμβολή για να χαθούν στη θάλασσα. Χάνονται κι από μόνοι τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: